9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Η ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ “ALEXPO”

Εγκαινιάζεται σήμερα η 16η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης, “ALEXPO 2014” – Η φετινή διοργάνωση είναι πιο πλήρης και έχει στόχο την εξωστρέφεια των Επιχειρήσεων του τόπου μας – Πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της Έκθεσης από 20 έως 24 Ιουνίου

alexpo-new alexpo2012

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που επιμελήθηκαν οι διοργανωτές για να κοσμήσουν την διεθνή έκθεση Alexpo 2014 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

Όλα δείχνουν πως η φετινή διοργάνωση θα είναι πιο πλήρης και γεμάτη από κάθε άλλη φορά, με ευχή των διοργανωτών να είναι να συνδράμει στην προβολή, εξωστρέφεια και επίτευξη διεθνικών επιχειρηματικών συμφωνιών για τις εβρίτικες επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Από τον τίτλο και μόνο της έκθεσης το στοιχείο της εξωστρέφειας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, με τους διοργανωτές να εστιάζουν ιδιαίτερα στην διενέργεια απευθείας συναντήσεων τοπικών επιχειρηματιών με συναδέλφους του εξωτερικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν καλεστεί 47 επιχειρήσεις από διάφορες χώρες του εξωτερικού για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών εμπειριών, πρακτικών και ιδεών.

Σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη, η φετινή διοργάνωση, κατά πως φαίνεται, έχει ξεφύγει από τα στεγανά της εμπορικής έκθεσης, με τους διοργανωτές της να περιλαμβάνουν πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως σαλόνι αυτοκινήτου, εξειδικευμένες ημερίδες στο νεότευκτο νομαρχείο και μέριμνα ακόμη και για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών των επισκεπτών καθιστώντας την μια πραγματικά ολοκληρωμένη διοργάνωση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσουν οι 3 Εβρίτες υφυπουργοί, με στόχο και επιθυμία  των διοργανωτών να είναι να αγκαλιαστεί από τον κόσμο και να αποτελέσει εφαλτήριο προβολής, ανάδειξης και εξωστρέφειας για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Για τις πρώτες 4 ημέρες της διοργάνωσης αποφασίστηκε η επιβολή ενός συμβολικού εισιτηρίου του 1 ευρώ για είσοδο στην έκθεση, με τα έσοδα να διατίθενται αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και οργανισμούς.

Πιο αναλυτικά, με διαδρομή που ξεκινά από το 1992, η ALEXPO συνιστά σήμερα μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές διοργανώσεις της Βορείου Ελλάδος και τη σπουδαιότερη διοργάνωση για την περιοχή μας, καθώς το 2012 προσήλθαν σε αυτή περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.

Κάθε σκέλος του προγράμματος της Alexpo 2014 διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μίας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παράσχει στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες νέα ερεθίσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Δίνοντας βαρύτητα στη δημιουργία μίας δυναμικής έκθεσης απόλυτα σύγχρονης με την εποχή της και το οικονομικό περιβάλλον, σχεδιάσαμε στρατηγικά μία διοργάνωση που έχει σαν στόχο να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα να σημειώσει πρόοδο σε κάθε δυνατό επίπεδο: από την προβολή στο κοινό της περιοχής και την πρόσβαση στην έρευνα και την καινοτομία έως τη σύναψη διεθνών συμφωνιών που δύνανται να επιφέρουν θετικά πρόσημα στις εξαγωγές, οδηγώντας σε οικονομική ανάταση τους επιχειρηματικούς δείκτες του τόπου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η στρατηγική απόφαση της διάρθρωσης της “ALEXPO 2014” σε τέσσερις θεματικές ημέρες εκπορεύεται από την πρόθεση δημιουργίας στοχευμένων δράσεων και ημερίδων ώστε να διευκολύνονται οι αντίστοιχες ομάδες επιχειρηματιών και επαγγελματιών να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και την πρόοδο της έρευνας αμιγώς στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Ταυτόχρονα κάθε μία από τις θεματικές ενότητες αντιστοιχεί και σε έναν θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας. Με τη θεματική ημέρα Τουρισμού, το Σάββατο 21 Ιουνίου, αναγνωρίζουμε τη σημασία που έχει ο τουρισμός για τον τόπο μας ως ισχυρός μοχλός εισροής συναλλάγματος και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος. Με τη θεματική Ημέρα Πρωτογενούς Τομέα, την Κυριακή 22 Ιουνίου, στοχεύουμε στην σύνδεσή του με τη μεταποίηση, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την εξέλιξή των δύο κλάδων. Κατά την ημέρα Καινοτομίας και Μεταποίησης τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, επιχειρούμε να εξοπλίσουμε τους επιχειρηματίες με την απαραίτητη πληροφόρηση την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για να βελτιώσουν τις υποδομές τους. Τέλος, με την ημέρα που αφιερώνεται στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζουμε τη υψηλή σπουδαιότητα του για την ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου. Κάθε μία από αυτές τις θεματικές ημέρες, στις 10 το πρωί, στον Δεύτερο όροφο του Νομαρχείου θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες ημερίδες με αντίστοιχο περιεχόμενο. Η Ημερίδα του Σαββάτου έχει ως θέμα: «Σύγχρονες Πρακτικές για την προώθηση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος». Η Ημερίδα της Κυριακής έχει ως θέμα «Πρωτογενής Τομέας και Μεταποίηση: Προοπτικές και μέθοδοι διείσδυσης στις ξένες αγορές», ενώ η εσπερίδα της Δευτέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, έχει ως θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη».

Για όσους ενδιαφέρονται για το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης, με τις ημερίδες και τους ομιλητές, μπορούν να το βρουν αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexpo.gr.

 

B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στην διοργάνωση του 2012 τέθηκαν τα θεμέλια ώστε η Έκθεση να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και να ανοίξουν μέσω αυτής οι «πύλες» του Έβρου προς το εξωτερικό. Στον πυρήνα του προγραμματισμού της φετινής διοργάνωσης παραμένει η στόχευσή μας για εποικοδομητική εξωστρέφεια, η οποία να προάγει τη δυνατότητα των μελών μας να επιδιώξουν εξαγωγές και συμφωνίες με επιχειρήσεις άλλων χωρών. Αξιοποιήσαμε απόλυτα τη γνώση και την εμπειρία μας από την προηγούμενη διοργάνωση και χαράξαμε νέους δρόμους επιτυγχάνοντας τη διαμόρφωση προγράμματος b2b συναντήσεων με τη συμμετοχή 47 επιχειρήσεων από χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον να συνάψουν συμφωνίες στην περιοχή: Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Βραζιλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Ειδικά για τις b2b συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Ιουνίου και την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Έβρου θα προσέλθουν επίσης εκπρόσωποι δέκα διμερών και ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοτουρκικό βορείου και νοτίου Ελλάδος, Ελληνοκινεζικός σύνδεσμος, Σμύρνης, Burgas, Φιλιππούπολης, Μαλγάρων).

 

ΕΚΘΕΤΕΣ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην ALEXPO συμμετέχουν φέτος 120 εκθέτες, καλύπτοντας στο σύνολο περί τα 2000 τετραγωνικά μέτρα, 1720 στον εσωτερικό χώρο και 250 στον εξωτερικό χώρο. Επιπλέον η Έκθεση φιλοξενεί το 4ο σαλόνι αυτοκινήτου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εμπόρων αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης, που εκθέτει για το κοινό της έκθεσης 19 μάρκες αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά, επίσης, στον προγραμματισμό της έκθεσης έχει προβλεφθεί η Δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που θα απασχολεί τα παιδιά στον χώρο παράλληλων εκδηλώσεων με κατασκευές, ζωγραφική και παιχνίδια, εμπνευσμένα από τις 4 θεματικές ημέρες της Έκθεσης.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για την γαστρονομία και το κρασί και τα αποστάγματα, εντάξαμε στο πρόγραμμα της ALEXPO δύο παράλληλες δραστηριότητες, το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 το απόγευμα. Ετσι λοιπόν, στις 21 Ιουνίου, Ημέρα Τουρισμού, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τη γαστρονομία του Έβρου. Ο chef Ναθαναήλ Χαριτόπουλος, με καταγωγή από τον Έβρου θα δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές του από το τμήμα μαγειρικής τέχνης του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σύγχρονα και διαχρονικά πιάτα με υλικά από επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» καθώς και από τους γυναικείους συνεταιρισμούς «ΓΑΙΑ», «ΑΚΡΙΤΙΣΣΕΣ» και «ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ».

Την Κυριακή, κατά την εκδήλωση «ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» παραγωγοί από όλη τη Θράκη παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο κοινό της Έκθεσης. Ο σύμβουλος Οίνων και Αποσταγμάτων κ. Γιώργος Τουρατζής, θα κάνει μία αναδρομή στην οινοποιία της Θράκης, και θα μυήσει το κοινό στην απόλαυση των παραγόμενων προϊόντων του τόπου τους. Με το πέρας των παράλληλων εκδηλώσεων, στις 10 το βράδυ, σκυτάλη παίρνουν οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, παράπλευρα της ALEXPO από το Σάββατο έως την Τρίτη. (Σάββατο: Χίλια χρόνια | Κυριακή: Εύα Κανατά | Δευτέρα: Αρσενίου και Μωραϊτη | Τρίτη Καίτη Μακρή και Εμπειροτέχνες )

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται επίσης στην Έρευνα και τα αποτελέσματά της, τα οποία επιδιώκουμε να φέρουμε πιο κοντά στον επιχειρηματία, ώστε να τον διευκολύνουμε να τα αξιοποιήσει και να καινοτομήσει. Γι’ αυτό το λόγο, στο ισόγειο του Νομαρχείου θα φιλοξενείται για δύο ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) Έκθεση αποτελεσμάτων Έρευνας στην οποία συμμετέχουν εργαστήρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ΕΚ Αθηνά και ΙΝΑΛΕ.

Με αυτή την «ομπρέλα» των εκδηλώσεων που περιβάλλει την Alexpo, η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης ξεφεύγει από τα στεγανά της εμπορικής έκθεσης, και γίνεται μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, με στόχο να προωθήσει εμπορικές συμφωνίες, να βοηθήσει τους επαγγελματίες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για νέα ερεθίσματα.

 

B2B MEETINGS

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ;

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλες τις επιχειρήσεις του Έβρου, καθώς και για τους εκθέτες. Η χρέωση συμμετοχής για τις άλλες επιχειρήσεις είναι 50 Ευρώ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ;

Οι ξένες εταιρίες που θα συμμετάσχουν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τους παρακάτω κλάδους: παραγωγή και εμπορία τροφίμων, πλαστικά είδη, έπιπλα, μεταλλικές κατασκευές και δομικά υλικά, τουρισμός, αγροτικά μηχανήματα, διακόσμηση, υφάσματα, εξοπλισμός θέρμανσης, κατασκευές παιχνιδιών, παραγωγή συσκευασιών, logistics.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ;

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ALEXPO 2014 (www.alexpo.gr) μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, το γενικό προφίλ της κάθε εταιρίας, ποιος τους εκπροσωπεί, την ιστοσελίδα τους, τι προσφέρουν καθώς και τι ζητούν.

ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;

Στο πρόγραμμα των b2b συναντήσεων θα συμμετάσχουν περισσότερες από 30 επιχειρήσεις που προέρχονται από τις εξής χώρες: Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία.

ΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ;

Στην ενότητα “Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ” της επίσημης ιστοσελίδας της “ALEXPO” (www.alexpo.gr) θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες. Εάν δεν διαθέτετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) για να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κα Αμάντα Σουκουλιά, τηλ.: +30 6944 641114.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This