9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

ΒΑΖΟΥΝ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΡΗΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό –  Το Υπουργείο Εργασίας κάνει οικονομία στον Έβρο, ενώ διατηρεί σε  λειτουργία τις παιδικές κατασκηνώσεις στην Πελοπόννησο – Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη – Αναλαμβάνει τα έξοδα, αλλά και πάλι το Υπουργείο αρνείται – Πράγματι δεν κατάλαβαν τίποτα στην Αθήνα

794_photo kataskinosi tourkiki-shmaia-thrakis paidi-kai-thalassa_425x

Την περασμένη Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ στο κύριο άρθρο της είχε τον τίτλο: “ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;”

Στο άρθρο μας καταγράφαμε τις δηλώσεις των Ελληνικών Κομμάτων, μετά τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και μιλούσαμε (για μια ακόμη φορά) για την εγκατάλειψη της Θράκης από το Αθηναϊκό Κράτος, ενώ αναφερόμασταν και στους πανηγυρισμούς των τουρκικών εφημερίδων για την “Νίκη των Τούρκων της Θράκης” που θέλουν πλήρη επικράτηση και όχι απλώς συνδιοίκηση στον τόπο μας.

- Advertisement -

Όντως φαίνεται πως στην Αθήνα, δεν κατάλαβαν τι έγινε στην Θράκη.

Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, το Υπουργείο Εργασίας προχωρεί στο κλείσιμο εννέα (9) παιδικών κατασκηνώσεων στην χώρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι κατασκηνώσεις της Μάκρης.

Δεν κλείνουν βεβαίως αντίστοιχες κατασκηνώσεις στην Πελοπόννησο αλλά κλείνουν εδώ στον Έβρο στην εσχατιά της Ελληνικής Πατρίδος, που πρέπει να παραδοθεί αμαχητί στην επεκτατική βουλιμία της Άγκυρας.

Σημειώνουμε ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μάκρης, λειτουργούσαν αδιαλείπτως επί ολόκληρες δεκαετίες, ενώ τα μικρά παιδιά από τα ενδότερα του Έβρου διαμερίσματα, περίμεναν πως και πως κάθε χρόνο την κατασκηνωτική περίοδο, για να έλθουν στην Αλεξανδρούπολη να δούνε την θάλασσα και να κάνουν τα μπάνια τους.

Το Υπουργείο Εργασίας λοιπόν, που μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται, αυτήν ακριβώς την περίοδο που πρέπει να στρέψει την φροντίδα του στην Θράκη, βάζει λουκέτο, στις παιδικές κατασκηνώσεις της Μάκρης, γιατί λέγει πως δεν έχει πιστώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδος μας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, έξω φρενών όπως μας περιέγραψαν συνεργάτες του, επικοινώνησε με την αρμόδια Διευθύντρια του Υπουργείου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Αποφάσεως.

Πρότεινε μάλιστα η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων Μάκρης να συνεχισθεί με δαπάνες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πλην όμως η απάντηση που εισέπραξε ήταν και αυτή την φορά αρνητική, διότι η κυρία Διευθύντρια του είπε πως το κλείσιμο γίνεται με εντολή της.. τρόικας!!!

Και πολύ ευχαριστημένη έκλεισε το τηλέφωνο.

Βέβαια η δικαιολογία της τρόικας, είναι μια “καραμέλα” που πιπιλίζουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αθήνας κάθε φορά που θέλουν να ξεφύγουν.

Γιατί για να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Μάκρης, έστω και με δαπάνη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα χρειασθεί ένας μεγάλος όγκος εγγράφων, αποφάσεων , εγκρίσεων, κ.λπ., κ.λπ., που πιθανόν να χαλάσει τα μπάνια των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας.

Γι αυτό καλύτερο και ευκολότερο είναι να χαλάσουν τα μπάνια των παιδιών του Έβρου.

Καταγράφουμε σήμερα αυτή την δυσάρεστη πληροφορία που λάβαμε, ζητώντας την άμεση παρέμβαση όλων των τοπικών παραγόντων, Συλλόγων, Σωματείων, Βουλευτών, Δημάρχων κ.λπ., ολόκληρου του Νομού Έβρου.

Γιατί αν αδρανήσουν, θα μας φανεί πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Σκεφτόμαστε όμως και κάτι άλλο:

Μήπως θα έπρεπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, να βρει την πρασινόμαυση σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, που έχει έτοιμη η Άγκυρα και το Προξενείο, και να την πάει να την τρίψει στην μούρη όχι μόνο των Αθηναϊκών υπηρεσιακών παραγόντων αλλά να την στήσει και έξω από την Βουλή των Ελλήνων, μήπως και καταλάβουν επιτέλους στην Αθήνα το τι γίνεται στην Θράκη και ποιο είναι το καθήκον τους απέναντι στην ακριτική περιοχή μας;

Εισάγουμε “καινά δαιμόνια” αλλά μάλλον δεν βρίσκουμε άλλον τρόπο για να εκφράσουμε την πικρία των Εβριτών και το αίσθημα εγκατάλειψης που αισθάνονται την τελευταία δεκαετία.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μάκρης, δεν επιτρέπεται να κλείσουν.

Ας κόψουν το λαιμό τους στο Υπουργείο Εργασίας, να βρούνε τον τρόπο.

Αρκετά τράβηξε το παραμύθι με την… “τρόικα”.

Κι αν θέλουν οικονομίες, ας τις κάνουν στην Πελοπόννησο.

Σ.Κ.

 

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This