9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Πλήρης η απουσία Εθνικού Δόγματος

Οι Έλληνες που βλέπουν και καταγράφουν τα ανησυχητικά φαινόμενα κατηγορούνται ως κινδυνολόγοι – Όμως οι Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν καθεύδουν – Μετά την Κύπρο, προετοιμάζονται για την Θράκη και εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι !!!

ethnika-themata

Σε μια εποχή κατά την οποίαν η παγκοσμιοποίηση ήλθε ως νέος κατακλυσμός να επιβάλει μορφήν διεθνισμού χειροτέραν του μακάρια τη λήξει Σταλινισμού, ηχεί ίσως παράτερα να αναφερόμεθα σε Εθνικό Δόγμα.

Και σε άλλες εποχές συνέβησαν τα ίδια. Ήκουσα την 26ην Μαρτίου στην αίθουσα του Παρνασσού ομιλίες ενός σοφού καθηγητού και ενός επιχειρηματία με αναπηρίαν, οι όποιοι, παρ’ όλας τας δυσμενείς συγκυρίας, αγωνίζονται να παρουσιάσουν αλήθειες εις το ευρύτερο κοινό.

- Advertisement -

Έφεραν εις το προσκήνιο και ανέλυσαν δύο μεγάλους κινδύνους πού αντιπαρερχόμεθα, εθελοτυφλούντες.

Μαστιγωθήκαμε από την πρόσκαιρη απώλεια ενός επίπλαστου ευδαιμονισμού και πορευόμεθα ως τυφλοί με απώλειαν του εθνικού μας προσανατολισμού και απουσίαν εθνικών στόχων.

Ας μεταφερθούμε μερικούς αιώνες πιο πίσω στην περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου και το έτος συνάψεως της Ανταλκιδείου ειρήνης.

Ό Ασιάτης «Μέγας Βασιλεύς» με την συνδρομή Μηδισάντων Ελλήνων, επέτυχε την επιβολή και κυριαρχία του επί των ελληνικών πόλεων πού ήκμαζαν στο χώρο της Ασίας.

Υπεσχέθη αυτονομία στις πόλεις της κυρίως Ελλάδος και τας νήσους τού Αιγαίου, πλην μερικών εξ αυτών.

Όταν ο Ασιάτης επαγίωσε την εξουσία του στις ελληνικές πόλεις της Ασίας, άρχισε σταδιακώς επεκτείνων την εξουσίαν του εις τας νήσους και την λοιπήν Ελλάδα.

Στις ήμερες μας στο πρόσωπο του «Μεγάλου Βασιλέως» ανεβίωσαν οι Ζορλού-Μεντερέδες με τους Οκτάϊ Εργκίν τον Ελληνομαθή εκ Κομοτηνής και τους συν αυτώ, αυτούς πού οι Μηδίσαντες Έλληνες απελευθέρωσαν μετά την δολιοφθοράν πού προκάλεσαν στο Τουρκικό Προξενείο εις Θεσσαλονίκη για να δικαιολογήσουν το προγκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη τον Σεπτέμβριο του 1955.

Αφήσαμε ελευθέρους χωρίς αποκατάστασιν της προκληθείσης ζημίας τους δολιοφθορείς για να συνεχίσουν συστηματικότερα την κατά της Ελληνικής Θράκης διάβρωση και προετοιμασία των δολίων σχεδίων τους.

Εμείς εχειροκροτήσαμεν τους νέους Μηδίσαντες όπως οι παλαιότεροι ημών τον Ανταλκίδα.

Εμείς επροκαλέσαμε τά δεινά της Κύπρου, μισοχαιρετήσαμε το Σχέδιο Αννάν και καθεύδομεν εν όψει παρομοίων δεινών εις Θράκην.

Τοποθέτησε ένα ανάχωμα ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και παρ’ ολίγο να το κατεδαφίσει ο διάδοχος του.

Οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου όμως δεν καθεύδουν. Μετά την Κύπρον και την κατοχύρωση των κεκτημένων, προετοιμάζονται για τη Θράκη και εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι.

Εμείς διανέμομεν «περισσεύματα» εις αναξιοπαθούντες και «ένστολους» -έτσι δια νεολογισμού εβαπτίσαμεν τους στρατευμένους υπερασπιστές της πατρίδος-και δεν μπορέσαμε να εγκαταστήσουμε επαναπατρισθέντες Ποντίους στην Μακεδονία και τη Θράκη.

Τους φέραμε στις Αχαρνές και άλλα προάστια των Αθηνών. Ούτε μπορέσαμε να χορηγήσωμεν ψιχία στη Θράκη.

Εκχωρίσαμε αυτό το προνόμιον στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

Περί αυτού και άλλων συναφών επληροφόρει,  κομπάζων και οικτίρων ο Τουργκούτ Οζάλ, Έλληνα Υπουργόν. Σαν να ήθελε να μας ξυπνήσει και προειδοποιήσει ο άνθρωπος.

Για την προγονική μας πατρίδα ήλθε ο Μέγας Αλέξανδρος και πέταξε στον κάλαθο των άχρηστων την Ανταλκίδειον Είρήνην.

Αλλά και αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα κοντεύουμε να τον εκχωρήσουμε σε σφετεριστές της ιστορίας μας. Οι δικοί μας σύγχρονοι ειρηνιστές των χρηματοδοτούμενων ή μη Κινημάτων Ειρήνης, κατέβασαν τα άρματα από τους αραχνιασμένους πύργους και τα αντικατέστησαν με βραβεία Ιπεκτσί και άλλου είδους «περγαμηνές».

Και διανέμουν την ομιλίαν τους, προς Πομάκους Έλληνες στην τουρκική, προς αγαλλίασιν του Τούρκου Προξένου.

Αυτοί πού βλέπουν και καταγράφουν ανησυχητικά φαινόμενα εντάσσονται στους κινδυνολόγους, αποκαλούνται φαντασιόπληκτοι και περιλούονται δια ποικίλων «κοσμητικών επιθέτων».

Ούτε όπλα, ούτε παρελάσεις, ούτε υποχρεωτική στράτευση και θητεία, ούτε εθνικά οράματα.

Ο Ίων Δραγούμης και ο Νεοκλής Καζάζης δεν μας χρειάζονται σήμερα. Ούτε βέβαια ενασχόλησις με Εθνικά Δόγματα.

Αυτά ετέθησαν εις τα απόβλητα του συγχρόνου λεξιλογίου, εν αναμονή των βαρβάρων.

Αυτή μου την αξομολόγητη, αυτή τη φωνή αγωνίας την υποβάλλω υπό τύπον αναφοράς εις το Σεβαστόν Ιερατείον της Ακαδημίας Αθηνών και το αρμόδιον Υπουργείον της Κυβερνήσεως.

Γεώργιος Ν. Τζουβαλάς

Αντιστράτηγος ε.α.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δύο ακόμη ασθενείς με Covid-19

Από Κομοτηνή και Ξάνθη, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Άλλοι...

Από που κι ως που είναι… «μητρική» μας γλώσσα η Τουρκική;

Σκληρή απάντηση δίνει στον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη, ένας Πομάκος από την Ξάνθη – «Άγιο είχαν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, που ο...

«Καταδίκη» της Τουρκίας με… δισεκατομμύρια !!!

Δυο διαφορετικά πρόσωπα δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας», κατά της Ελλάδος

Ο συναγερμός δεν έληξε στον Έβρο

Η Άγκυρα δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει τις… «Γκρίζες Ζώνες» και στην οριογραμμή του Έβρου – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά...

Μην ανησυχείτε, η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει τζαμί

Αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκικό τουρισμό – Τέσσερα (4) εκατομμύρια επισκέπτες δέχεται κάθε χρόνο – Είναι πολλά τα λεφτά

More Articles Like This