9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Τριπλή βράβευση για την “ELPEN” μέσα σε ένα μήνα

Η εγχώρια φαρμακευτική εταιρεία του Εβρίτη Δ. Πενταφράγκα, παράγει και εξάγει καινοτόμα προϊόντα, δημιουργώντας παράλληλα, νέες θέσεις εργασίας

elpen-logo-5_b2 elpen1

Η εγχώρια φαρμακευτική εταιρία παράγει και εξάγει καινοτόμα προϊόντα και δημιουργεί θέσεις εργασίας

Στην περίοδο της οξύτατης οικονομικής κρίσης είναι εντυπωσιακό να βραβεύονται εταιρείες για την υγιή επιχειρηματική τους δράση και ανάπτυξη.

- Advertisement -

Η ΕLPEN συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται ως μια εγχώρια εταιρεία με τη λειτουργία μικρής πολυεθνικής.

Η τριπλή βράβευσή της μέσα σε ένα μήνα επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία και αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για επιχειρηματικά άλματα.

Στην ετήσια εκδήλωση «Diamonds of The Greek Economy 2014 – Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις της Χώρας» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου, η ELPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Αύξηση Απασχόλησης», στο πλαίσιο της απονομής διακρίσεων Επιχειρηματικής Αριστείας «The Most Admired Enterprises».

Ο όμιλος ELPEN αυτήν την στιγμή υπερβαίνει τα 840 άτομα, ενώ αμιγώς η ELPEN απασχολεί 630, έναντι των 495 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού της το 2007.

Σε καιρούς που οι πολυεθνικές, κυρίως, εταιρείες προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις η ELPEN διατήρησε το προσωπικό της και μάλιστα έκανε προσλήψεις σε ορισμένους κλάδους.

Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου της ELPEN, κ. Δ. Πενταφράγκα στις 13 Ιουνίου στο Ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας.

Στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Εταιρίας Φαρμακολογίας ο ιδρυτής της ELPEN βραβεύτηκε τόσο για την μακρόχρονη προσωπική του ερευνητική δράση, όσο  και για την προσφορά του, μέσω του Πρότυπου Πειραματικού και Ερευνητικού Κέντρου της ELPEN, στην επιστημονική έρευνα και καινοτομία στον τομέα του φαρμάκου.

Στις 23 Ιουνίου του 2013, η ΕLPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ELPEN, κ. Δημήτριος Πενταφράγκας δήλωσε κατά τη βράβευσή του:

«Η ELPEN είναι ένα έργο καρδιάς και ζωής που στηρίζω με κάθε τρόπο σχεδόν 50 χρόνια, γιατί επιθυμία μου είναι να προσφέρω στον συνάνθρωπο.

Με αιχμή την έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή νέων ελληνικών φαρμάκων υπηρετούμε την υγεία στη χώρα μας, ανοίγουμε τα φτερά μας σε διεθνείς αγορές υλοποιώντας ένα όραμα ζωής.»

Με αφορμή τη συγκεκριμένη βράβευση, ο αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε τα εξής:

«Είναι νομίζω σημαντικό την περίοδο της κρίσης, μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να βρούμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, κάποια πράγματα να αναδεικνύονται. Κι αυτό έγινε και με τα πρόσφατα βραβεία από το ΕΒΕΑ.

Είναι πάρα πολύ σημαντική μια τέτοια βράβευση, διότι καταδεικνύει το γεγονός, ότι υπάρχουν ελληνικές παραγωγικές μονάδες, οι οποίες επενδύουν στην έρευνα.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν την εμπειρία, την επιστημονική γνώση και την υποδομή να παράγουν οικονομικά ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, που είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά στη θεραπεία των ασθενών.

Η ELPEN παράγει καινοτόμα προϊόντα με δική της πατέντα, τα πουλάει στη Γερμανία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.»

 

Η ELPEN για την ELPEN

Η ELPEN, εδώ και 50 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έναν κλάδο προτεραιότητας για κάθε ανεπτυγμένη οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα.

Εφαρμόζοντας τις υψηλότερες παραγωγικές προδιαγραφές και με προσήλωση στην ποιότητα, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να παράγει εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Διατηρώντας το μεγαλύτερο ιδιωτικό ερευνητικό εργαστήριο στην Ελλάδα, θέτει τις βάσεις για νέα και καινοτόμα φάρμακα.

Η ELPEN είναι παρούσα με ένα ιδιαίτερα ευρύ κατάλογο σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες (Αναπνευστικό, Καρδιολογικά, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, Αντιβίωση, Σίδηρος) και βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων εισόδων, με αξιόπιστα σκευάσματα, έχοντας από καιρό στραμμένη την προσοχή της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά.

Η ELPEN έχει συγκεκριμένο 3ετές επενδυτικό πρόγραμμα σε εξέλιξη για εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων ποιοτικού ελέγχου και παραγωγής.

Παράλληλα, δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση εξειδικευμένων παραγωγικών χώρων για το αναπνευστικό σύστημα και ειδικές μορφές υγρών μορφών και λυόφιλων φαρμάκων.

 

Το πρωτοπόρο Elpenhaler®

Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τους πόρους για την υγεία να μειώνονται διαρκώς η ELPEN παραμένει πιστή στις αξίες της και εξακολουθεί να επενδύει στην έρευνα.

Σπουδαίος καρπός αυτής της προσπάθειας αποτελεί η πρωτότυπη εισπνευστική συσκευή Elpenhaler®, η οποία φέρει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη.

Παράλληλα, φέρει εξαγωγικό προσανατολισμό, υπηρετώντας τον στρατηγικό της στόχο για ανάπτυξη νέων προϊόντων και αγορών και διατηρώντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και επενδύσεων στο εξωτερικό, έχοντας πλέον δύο θυγατρικές εταιρείες, μια στη Γερμανία και μια στη Σουηδία.

Με εξαγωγές 30 σκευασμάτων υψηλής θεραπευτικής αξίας και ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως, η ELPEN πρωτοπορεί και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί με κριτήρια μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής εταιρείας, φέροντας ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και αναπτύσσοντας έντονη κοινωνική αντίληψη κι ευθύνη.

defencenet.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This