9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Μόνιμο το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία

Σαφή τα περιθώρια βελτίωσης του ρεύματος επισκεπτών προς την περιοχή μας

iliotherapeia-paralia paralies

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος καταγράφεται από την Τουρκία προς την Ελλάδα την τελευταία πενταετία, καθώς όπως επισημαίνουν κρατικά στελέχη της γειτονικής χώρας η οικονομική κρίση με τις προσιτές τιμές έχει καταστήσει ιδανικό προορισμό την χώρα σε συνδυασμό με τα αδιαμφισβήτητα κοινά πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι σημειώνουν πως υπάρχουν σαφή περιθώρια βελτίωσης, με βασική επιδίωξη την επιμήκυνση του χρόνου διαμονής τους, αλλά και την προσέλκυση τουριστών απ’ όλη την βαλκανική ενδοχώρα.

- Advertisement -

Αυτό που όλοι στην περιοχή διαπιστώνουν και αντιλαμβάνονται, ότι η παρουσία Τούρκων τουριστών γίνεται όλο και συχνότερη και εντονότερη, ήρθε να επιβεβαιωθεί και δια στόματος του γενικού γραμματέα Εμπορίου της περιοχής Τράκια της Τουρκίας, Μαχμούτ Σαχίν, ο οποίος επισήμανε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει προς την παραπάνω κατεύθυνση, καθώς τα ταξίδια προς την Ελλάδα κοστίζουν πλέον λιγότερο και το τουρκικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο λόγω των κοινών πολιτισμικών στοιχείων των δύο λαών.

Αυτό που σημειώνουν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χατζηκωνσταντίνου, είναι πως βασικός στόχος που πρέπει να τεθεί είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος διαμονής των Τούρκων και όχι μόνο τουριστών, κάτι που με την σειρά του θα επιφέρει μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική κοινωνία και στο τοπικό τουριστικό προϊόν.

Βέβαια, όπως τονίζεται, την προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να την επωμιστούν εξ’ ολοκλήρου οι ξενοδόχοι, αλλά χρειάζονται την στιβαρή και ουσιαστική στήριξη της πολιτείας.

Εν προκειμένω χρειάζεται μια στοχευμένη προβολή στην γείτονα χώρα, αλλά και μια συνολικά καλύτερη σήμανση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και τουριστικών αξιοθέατων που διαθέτει η περιοχή, σχεδιασμό που, όπως υπογραμμίζεται, γίνεται έγκαιρα και όχι εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου.

Την δεδομένη στιγμή, πάντως, οι προσδοκίες των ξενοδόχων για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι υψηλές, καθώς οι κρατήσεις είναι αυξημένες και σ’ αυτό που δίνεται μεγάλη βαρύτητα είναι να μην παρατηρηθεί και φέτος το φαινόμενο των ατελείωτων ουρών στους συνοριακούς σταθμούς που οδήγησε πέρσι σε πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This