9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Εορτάζει ο Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος

Άγει τα ονομαστήριά του – Μετά την Θεία Λειτουργία θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπείο δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

AgiosAnthimos02 ANTHIMOS-ALEXPOLIS

Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. ΑΝΘΙΜΟΣ εορτάζει τα ονομαστήριά του.
Την Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και την επομένη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 7.00 έως τις 10.15 π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Τετάρτης και μέχρι τη 1.00’ μ.μ. καθώς και το απόγευμα από τις 6.00’ και έπειτα, ο Σεβασμιώτατος θα δέχεται ευχές στο Επισκοπείο, δίπλα στον Άγιο Νικόλαο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, όσους συνηθίζουν από ευγένεια και καλοσύνη να φέρνουν κάποια δώρα στη γιορτή του, παρακαλεί αντί δώρων να προσφέρουν τα χρήματα για την ολοκλήρωση των εργασιών του υπό ανέγερση Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αριστείνου.
Η κατάθεση των χρημάτων μπορεί να γίνεται είτε, στον λογαριασμό του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τράπεζα Έβρου, είτε στα γραφεία της Μητροπόλεως (Πλαταιών και Αμφιπόλεως) όπου θα γίνεται επίδοση της σχετικής αποδείξεως.

Ο Άγιος Άνθιμος
Ο Άγιος Άνθιμος έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. και πατρίδα του ήταν η Νικομήδεια. Από μικρός διακρίθηκε για τον ευσεβή ζήλο του προς τα θεία.
Όταν ενηλικιώθηκε, η ζωή του ήταν υπόδειγμα σωφροσύνης και αγάπης. Επειδή πλούσια κατείχε το θησαυρό των θείων αληθειών, η θερμή του διδασκαλία, εμπνεόμενη από αποστολικό ζήλο, έβρισκε σχεδόν πάντα ανταπόκριση στις ψυχές των πιστών.
Η πνευματική ικανότητα του Άνθιμου ώθησε τους χριστιανούς της Νικομήδειας και τον έπεισαν να γίνει Ιερέας και αργότερα επίσκοπος τους. Όταν, όμως, έγινε ο διωγμός επί Διοκλητιανού, τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν (302 μ.Χ.).
Ο Διοκλητιανός του πρότεινε να θυσιάσει στους Θεούς για να κερδίσει τη ζωή του, αλλιώς τον περίμεναν φρικτά βασανιστήρια, και του έδειξε το όργανα που θα τον βασάνιζαν. Ο Άνθιμος είπε:
«Γιατί μου τα δείχνεις; για να με φοβίσεις; Αυτά ας τα φοβούνται εκείνοι, για τους οποίους η παρούσα ζωή είναι μόνο ηδονή και τη στέρηση της θεωρούν μεγάλη απώλεια. Αλλά σε μένα, όπως και σε κάθε χριστιανό, αυτά δεν ασκούν καμιά γοητεία. Το σώμα μου είναι πρόσκαιρο και ευτελές, που μόνη αξία έχει, όταν αγιασθεί δια του Χριστού και δοθεί εις την κατά Χριστόν ζωή. Επομένως, τιμωρίες και βάσανα είναι για μένα πιο ποθητά από του να αρνηθώ το Σωτήρα μου».
Τότε, αφού τον βασάνισαν φρικτά, τελικά τον αποκεφάλισαν.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού...

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

Οι αγνοούμενοι της Κυπριακής Τραγωδίας ζητούν την δικαίωση

Αναφορά σε μία μεγάλη και ανοικτή πληγή 46 χρόνων – Ανεκτέλεστα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και της Ευρώπης – Η Κύπρος εξακολουθεί...

More Articles Like This