9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

ΜΕΤΡΟΥΝΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΙΔ/ΧΟ

Στις 20 Σεπτεμβρίου η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Διδυμότειχο – Μεγαλειώδη υποδοχή ετοιμάζουν σε Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Μαρώνεια και Ξάνθη

VARTHOLOMAIOS- DSCF8510

Αδημονούν όλοι στο Διδυμότειχο για την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην ακριτική πόλη στις 20 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, απηύθυνε την πρόκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη πριν από 3,5 περίπου χρόνια και πλέον κατέστη δυνατό να επισκεφτεί την περιοχή εμβέλεια του ιερά μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε τα προηγούμενα Χριστούγεννα όταν τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία φορέων του Διδυμοτείχου.
Η επίσημη υποδοχή του οικουμενικού πταριάχρη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου, με το οριστικό πρόγραμμα των συναντήσεων και των επαφών του να ανακοινώνεται πολύ σύντομα.
Παράλληλα την ιερή καθέδρα της πρωτόθρονης μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με αφορμή την κατάρτιση του προγράμματος της επικείμενης επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επαρχία της Ροδόπης.
Ο μητροπολίτης Παντελεήμων, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχιμ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, είχε συνάντηση με τον Παναγιώτατο με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Πατριάρχη σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα στους άρχοντες και όλο το λαό της περιοχής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επίσημη υποδοχή θα γίνει στην Κομοτηνή στις 22 Σεπτεμβρίου με δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια το απόγευμα θα ακολουθήσει αναγόρευσή του ως καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το προβλεπόμενο τελετουργικό στο Τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών φιλολογίας γλώσσας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών.
Την επόμενη ημέρα θα υπάρξει συνάντηση με τους ιερείς της μητροπόλεως σε ξενοδοχείο της πόλης και συνάντηση με τους μαθητές Λυκείων που θα οριστικοποιηθεί σε συνεννόηση με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο Οικουμενικός πατριάρχης θα επισκεφθεί την ιστορική Μαρώνεια όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή του στην πλατεία του οικισμού και προσφώνηση από τον δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη ενώ στη συνέχεια θα θεμελιώσει τις νέες εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις που θα κατασκευαστούν στην παραλία Πλατανίτη και θα προσφερθεί επίσημο γεύμα.
Φυσικά μέσα στο πρόγραμμα προβλέπεται συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη στην έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας –Θράκης ενώ υπάρχει όλη η διάθεση περνώντας προς την Ξάνθη να επιλεγεί ο περιφερειακός δρόμος του Ιάσμου ώστε να χαιρετήσει και τον κόσμο εκεί για τον σκοπό αυτό ήδη γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις και με την εκεί δημοτική αρχή.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This