Home / Πολιτικη / “Νοιώθω το βάρος και την αγωνία της νέας πενταετίας”

“Νοιώθω το βάρος και την αγωνία της νέας πενταετίας”

Δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης μετά την τελετή ορκωμοσίας με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους

lam lam-1 1512091_619359741514216_5118115879723152633_o

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που αναδείχθηκε από τις κάλπες της 18ης του περασμένου Μαΐου για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Σε μια σεμνή και έντονη συγκινησιακή τελετή στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, ορκίστηκαν οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η θητεία των νέων αιρετών εκπροσώπων είναι πενταετής και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, το φορτίο που καλούνται να επωμιστούν είναι μεν τιμητικό, αλλά βαρύ και υπεύθυνο δε δεδομένης της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας και της αδυναμίας της κεντρικής διοίκησης να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά της.
Πιο αναλυτικά ο κ. Λαμπάκης δήλωσε:
“Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα, νοιώθω το βάρος και την αγωνία της πενταετίας μια αγωνία που είναι αγωνία όλων των Ελλήνων σε 325 δήμους ένας από τους οποίους, ο 8ος σε πληθυσμιακή δυναμική, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με προοπτικές πολλές και με προορισμό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια με πόρους πλουτοπαραγωγικούς που κανείς άλλος δήμος δεν διαθέτει και ήδη αρχίσαμε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια την εκμετάλλευσή τους που τους καρπούς θα αρχίσουμε να τους κόβουμε από δω και πέρα μέρα με τη μέρα.
Έχω την πεποίθηση ότι το καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει ανανεωθεί με πάνω από το 50% σε δημοτικούς συμβούλους, θα δώσει ότι μπορεί ώστε ο καθένας με την ποιότητα που διαθέτει, τη γνώση και την εμπειρία του, θα μπορέσουμε να συνθέσουμε ένα δυναμικό παρόν στο γίγνεσθαι, όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά το Βαλκανικό.
Γιατί η Αλεξανδρούπολη με το λιμάνι της, ο δήμος ιδιαίτερα στο σημείο το γεωστρατηγικό που βρίσκεται πρέπει να πρωταγωνιστήσει και οι 41 δημοτικού σύμβουλοι και οι έξι παρατάξεις πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να αποδείξουν την λατρεία τους για τον τόπο αυτό που εν πολλοίς τα τελευταία 5 χρόνια είναι παραμελημένος, αλλά έχει ανθρώπους που τον αγάπησαν πάρα πολύ και προσπάθησαν να τον αναπτύξουν και να τον ανεβάσουν εκεί που πρέπει.
Εγώ από την πλευρά μου, και νομίζω ότι το έχω αποδείξει, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, με την εμπειρία και τη γνώση και την εμπειρία και τις δυνατότητες που διαθέτω θα κατευθύνω την ομάδα μου, τη Δημοτική Αρχή εκεί που θα δημιουργήσει μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους αυτό που χρειάζεται αυτός ο δήμος ,με τελική κατάληξη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, το χτύπημα της ύφεσης για να επιχειρήσει μέσα στο ελληνικό γίγνεσθαι.
Νοιώθω συγκινημένος κι ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτή την ορκωμοσία”.
Όσο για το πως θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πενταετίας, σχολίασε:
“Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις θεωρώ ότι είναι ευτύχημα που υπάρχουν, γιατί έχουμε τα εργαλεία, την εμπειρία και τους συνεργάτες, το πρόγραμμα και το σχέδιο μας για να κατακτήσουμε ότι χρειάζεται αυτός ο τόπος επιτέλους, που όλοι λένε ότι είναι τόπος ευλογημένος και έχει πολλές δυνατότητες, πρέπει να το δώσουμε αυτό σάρκα και οστά βήμα, βήμα να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα.
Από αύριο ξεκινάω πάλι ένα ταξίδι που στην Τραϊανούπολη θα δώσει 100 θέσεις εργασίας από το τίποτα και θα είναι ένα υπέροχο γεγονός για να είμαστε ο δήμος φάρος σε όλη την Ελλάδα”.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, ο οποίος δώρισε και μια εικόνα στον δήμαρχο για να του ευχηθεί καλή επιτυχία δύναμη, προκοπή και στη νέα του θητεία.
Στις δηλώσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν μια πετυχημένη και αποδοτική πορεία στο δημοτικό συμβούλιο στην πιο μακρόχρονη από την δημιουργία του θεσμού θητεία του.
Όλοι επεσήμαναν πως θα σταθούν στο ύψος του ρόλου που τους εξέλεξαν οι δημότες να επιτελέσουν σημειώνοντας πως ο διευρυμένος δήμος διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων και προοπτικών που πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.