9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

Για τους φετινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου – 5νθήμερη θα είναι η λαμπαδηδρομία στον Έβρο

634e254a13b696ef floga_elpidas_alexandroupoli

Mε γοργούς ρυθμούς εργάζονται τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Special Olympics στον Έβρο για την διοργάνωση της τελετής της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ζώνη της Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης.

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση και τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014 βρίσκεται η τοπική συντονιστική επιτροπή και αρκετοί εθελοντές.

- Advertisement -

Στοίχημα των διοργανωτών είναι να επαναλάβουν την καθ’ όλα πετυχημένη διοργάνωση που έλαβε χώρα και το 2010.

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί επί 5ήμερο επί ελληνικού εδάφους, με πρώτο σταθμό, την Αρχαία Ζώνη – Μεσημβρίας όπου θα γίνει και η τελετή αφής της φλόγας, έπειτα θα περάσει από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια από τον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών από εκεί θα κατευθυνθεί στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου με τη συνδρομή των ακριτών βαρκάρηδων θα διασχίσει τα ήρεμα νερά του, και θα επιστρέψει στο χώρο έμπροσθεν του Φάρου.

Οι διοργανωτές σημειώνουν πως η εκδήλωση μπορεί να καταστεί θεσμός για την περιοχή, εφόσον, η τοπική κοινωνία και οι εθελοντές αγκαλιάσουν και στηρίξουν τις δράσεις.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στην διοργάνωση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  2551355330 κ. Κοσμαδάκη για την Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης και για τη Δημοτική Ενότητα Φερών στο τηλέφωνο 2555350070 κ. Ρίγγου.

 

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

«Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας...

More Articles Like This