9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ;

Πανάκριβο παραμένει το κόστος θέρμανσης των κατοίκων του Νομού Έβρου – Και αντί να υπάρξει ελάφρυνση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει bonus στους κατοίκους της Αττικής, της Θεσ/νίκης και της Θεσσαλίας, έως 5.000 ευρώ, για να βάλουν… καυστήρες φυσικού αερίου – Μήπως επιδιώκουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας;

dianomi-petrelaiou-giagia150 dianomi-petrelaio150

Άλλον ένα δύσκολο χειμώνα θα περάσουν και φέτος οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής μας, γιατί η μείωση κατά 30% στον Ειδικό Φόρο Καυσίμων δεν κάνει καμμία διαφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Έτσι, οι Εβρίτες θα πληρώσουν τα ίδια λεφτά όπως πέρυσι, αφού η τιμή διάθεσης επιβαρύνεται με το κόστος μεταφοράς που είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψιν εδώ στον Έβρο, ανάβουμε τις σόμπες τον Οκτώβριο και τις σβήνουμε τον Μάιο.
Αν δε ληφθεί υπ’ όψιν (αυτό που ξεχνούν ηθελημένα στην Αθήνα) ότι ο Έβρος είναι το βορειότερο κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, τότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι οι δαπάνες θέρμανσης είναι εδώ πολλαπλάσιες απ’ όσες πληρώνουν στην Αθήνα.
Δυστυχώς για τον Έβρο, δεν περισσεύει οίκτος, δεν περισσεύει κατανόηση και συμπόνια.
Και το λέμε, αυτό, γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου, ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο, για τους νομούς της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.
Δηλαδή εκεί, θα πληρώνουν ακόμα φθηνότερα για τις δαπάνες θέρμανσης.
Bonus στην Αττική και παγωνιά στον Έβρο.
Αλλά και ύπουλο κίνητρο για να εγκαταλείψουν οι Ακρίτες τις εστίες τους, και να πάνε να ζήσουν στην Αθήνα.
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος; Να εγκαταληφθεί και να ερημώσει ο τόπος μας;
Θα περιμέναμε από τα 15.000.000 ευρώ που θα χορηγήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να τα διαθέσει για ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου και στην ακριτική μας περιοχή, απ’ όπου ήδη περνούν αγωγός φυσικού αερίου και οσονούπω θα έχουμε και τροφοδοσία από το σύστημα μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.
Αλλά οι αγωγοί του αερίου που το μεταφέρουν το προορίζουν για άλλους, όχι για τους Εβρίτες.
Οι οποίοι, εκτός των άλλων, εντάσσονται στην Β’ ζώνη επιδοτήσεων για προμήθεια πετρελαίου στις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες, παρά το γεγονός ότι ο Έβρος όπως είπαμε, αποτελεί το βορειότερο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας. Δείτε τον χάρτη και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ θα κατηγορηθεί πάλι ότι “χαλάει την σούπα” μ’ αυτά που γράφει.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι (τηρώντας την παράδοση των 70 χρόνων εκδοτικής ζωής αυτής της εφημερίδας που εξακολουθεί να παραμένει ΕΛΕΥΘΕΡΗ στις σκέψεις της και τις προτάσεις της για το καλό του τόπου μας), να καταγγείλουμε την αδικία που επιχειρείται εις βάρος των Ακριτών, εδώ στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, και να ζητήσουμε την παρέμβαση των τριών (3) Υφυπουργών που έχει ο Έβρος στην Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.
Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, η μόνη ελπίδα που έχει για να ζεσταθεί κάποτε, είναι από την εκμετάλλευση της γεωθερμίας που υπάρχει στην περιοχή του Αρίστεινου.
Το ερώτημα είναι: Μέχρι τότε, που θα βρίσκουμε τα λεφτά για να ζεσταθούμε;
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This