9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η αφή της “Φλόγας της Ελπίδας” στην Αρχαία Ζώνη Μεσημβρίας για τους Ευρωπαϊκούς Aγώνες Special Olympics της Αμβέρσας Βελγίου και οι Αγώνες για το Μεσογειακό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης, φέρνουν την Αλεξανδρούπολη στο Διεθνές προσκήνιο – Αισιοδοξούμε για το μέλλον

sygrneanid1 P1010252 floga-special

Η Αλεξανδρούπολη μεγαλώνει μόνη της. Με τις δικές της προσπάθειες, με την επιμονή των πολιτών της που αγωνίζονται για το καλύτερο.
Αν είχαμε και την βοήθεια της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων, που εκκρεμούν χρόνια τώρα, τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Γράφουμε αυτές τις γραμμές σήμερα με αφορμή δύο γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες και τα οποία δίνουν διεθνή προβολή την πρωτεύουσα του Νομού Έβρου.
Το πρώτο είναι η τελετή αφής της “Φλόγας της Ελπίδας” για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου.
Από εδώ, λοιπόν, από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η διαδρομή της φλόγας για να φθάσει στην Θεσσαλονίκη και από εκεί με τα φτερά της Aegean στις Βρυξέλλες.
Το δεύτερο γεγονός είναι η διοργάνωση του Μεσογειακό Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Ήδη έχουν φθάσει περίπου 350 αθλήτριες και συνοδοί από 26 διαφορετικές χώρες που θα αγωνισθούν στο νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, που αποτελεί κόσμημα για την πόλη.
Το νέο κολυμβητήριο είναι Ολυμπιακών διαστάσεων, είναι μια πανέμορφη και λειτουργική αθλητική εγκατάσταση, που πληρεί όλες τις προδιαγραφές (με 1.000 θέσεις καθήμενων θεατών πισίνα προγύμνασης, απλόχωρους χώρους αποδυτηρίων, και φυσιοθεραπείας και για ΑμεΑ, ιατρείο και άλλες αίθουσες) ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση του υγρού στίβου.
Τα προγράμματα διεξαγωγής των αγώνων έχουν δημοσιευθεί στις αθλητικές μας σελίδες, όπως και άλλα ρεπορτάζ για την αφή της “Φλόγας της Ελπίδας” που προαναφέραμε.
Η Αλεξανδρούπολη λοιπόν απολαμβάνει αυτή την περίοδο μια διεθνή προβολή, το όνομά της παίζεται και ακούγεται παντού και αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών παραγόντων να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον τόπο μας.
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας μερικά πράγματα.
Η Αλεξανδρούπολη είχε εδώ και δεκαετίες κολυμβητήριο.
Πλην όμως η πισίνα του δεν ήταν Ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών.
Το ίδιο συμβαίνει και το το Εθνικό μας Στάδιο που διαθέτει έξι (6) διαδρόμους ενώ για την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χρειάζονται οκτώ (8) διάδρομοι.
Χωρίς αυτές τις ελάχιστες προδιαγραφές δεν μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη μας.
Το πρώτο εμπόδιο του κολυμβητηρίου λοιπόν ξεπεράστηκε χάρις στην επιμονή της σημερινής Δημοτικής Αρχής που ολοκλήρωσε τις κατασκευές αλλά και φρόντισε για την προσθήκη της τόσο απαραίτητης πισίνας προθέρμανσης των αθλητών, που δεν είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.
Αν δεν γινόταν αυτές οι κινήσεις, σήμερα η Αλεξανδρούπολη θα εξακολούθησε να είναι στο περιθώριο.
Τώρα μένει, κάποια στιγμή, να ασχοληθούμε και με το το μεγάλο θέμα της κατασκευής νέου μεγάλου σταδίου.
Η αθλητικομάνα Αλεξανδρούπολη, δεν μπορεί να μένει χωρίς σύγχρονες αθλητικές υποδομές.
Και εδώ προβάλλει η αναγκαιότητα ουσιαστικής συνδρομής του Κράτους, γιατί ένα τέτοιο μεγάλο έργο, είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, μόνον με τις πενιχρές οικονομικές δυνάμεις του Δήμου.
Η Αλεξανδρούπολη λοιπόν καθίσταται πόλος έλξης και του αθλητικού τουρισμού.
Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα μπροστά.
Αισιοδοξούμε για καλύτερες ημέρες.
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Για το αίμα των Ηρώων του 1940

Τα Δωδεκάνησα που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο του αίματος που έχυσαν οι...

Το όνειρο

Ήρθε ο άνεμος και σκόρπισε όσα ήταν χαλαρά δεμένα μια και...

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων Αθλημάτων στην Θεσσαλονίκη 24-25/10 συμμετείχε...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

More Articles Like This