9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Εγκαίνια στην Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

DSC04972 DSC05009 DSC04970Με πενήντα εκθέτες με αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες – Αποδοκιμασίες κατά του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου – Αντιπαραθέσεις και για τον εμβολιασμό των ζώων κατά του καταρροϊκού πυρετού

 

Με κάθε επισημότητα και παρουσία όλων των τοπικών Αρχών και αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11-9-2014 και ώρα 20:30, τα εγκαίνια της 19ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών. Μετά την τελετή του αγιασμού, χαιρετισμούς απήυθηναν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Κωνσταντίνος Σκιαδάς και ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Νικόλαος Γκότσης.

Η Έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Ενότητα Φερών και θα διαρκέσει έως  τις  14-9-2014.

- Advertisement -

Πενήντα εκθέτες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με προϊόντα και υπηρεσίες του πρωτογενούς τομέα καθώς και εκθέτες με πουλερικά περιμένουν τους επισκέπτες για να διαφημίσουν όσα παράγουν και να συζητήσουν για τα αγροτικά θέματα της περιοχής μας.

Ειδικότερα, στην Αγροτική Έκθεση Φερών επιχειρηματίες του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, μεταποιητές, βιοτέχνες, αντιπρόσωποι εταιρειών παρουσιάζουν αγροτικά μηχανήματα, γεωργικά εφόδια, τις τελευταίες εξελίξεις στην κτηνοτροφία αλλά και στην καλλιέργεια σαλιγκαριών, την μελισσοκομία καθώς και την αμπελουργία.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: “Οι εξελίξεις στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020” ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης κάλεσαν το κοινό του Δήμου Αλεξανδρούπολης να λάβει μέρος στη σημαντικότερη έκθεση που προωθεί την Αγροτική Ανάπτυξη και αξιοποιεί τα νεότερα δεδομένα της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: “Ομάδες παραγωγών – Οργάνωση και προοπτικές στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020” και σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη του μεγαλύτερου κολοκυθιού, καρπουζιού και πεπονιού.

 

Αποδοκιμασίες κατά Γ.  Ντόλιου

 

Κτηνοτρόφοι αποδοκίμασαν τον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Πιο συγκεκριμένα στην αρχή της ομιλίας του, ακούγονταν αποδοκιμασίες, για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των ζωονώσων που μαστίζουν τον Έβρο, ενώ κτηνοτρόφος πλησίασε στο βήμα τον υφυπουργό και βουλευτή Έβρου και του ζήτησε να παραιτηθεί.

Ο κτηνοτρόφος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει εμβολιασμός των ζώων για τον καταρροϊκό πυρετό, με τον υφυπουργό απαντάει αργότερα ότι δε συμφωνούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες με την πρακτική αυτή.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος επιδοκιμάζονταν και από πολίτες, απομακρύνθηκε από αστυνομικούς.

Ο υφυπουργός εσωτερικών είχε αντιπαράθεση και με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, όταν ο δεύτερος υποστήριξε στην ομιλία του, ότι τα 2/3 των κτηνοτρόφων των Φερών το 1996 απομακρύνθηκαν από το επάγγελμα, όταν την περιοχή έπληττε ο αφθώδης πυρετός.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This