9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ελλείμματα Εθνικής μνήμης

Λαοί που λησμονούν την ιστορία τους και δε διδάσκονται από αυτήν, είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν τα παθήματα του παρελθόντος – Παράνομος εποικισμός της Ελλάδος από Μουσουλμάνους

_-1._

Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως με την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης και της αποπομπής των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη κατά την 5η και 6η Σεπτεμβρίου του 1955.
Λαοί που λησμονούν την ιστορία τους και δεν διδάσκονται από αυτήν είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν παθήματα του παρελθόντος.
Τα σωματείου των προσφύγων αδελφών μας (Ποντίων, Μικρασιατών κ.ά.). την παρελθούσα Κυριακή τέλεσαν θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Σμύρνης, του Πόντου, τής Καππαδοκίας, της Ανατολικής Ρωμυλίας και άλλων λησμονημένων πατρίδων, στην Μητρόπολη της Νικαίας.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξιος ξεφώνησε συγκινητικό λόγο. κατά τον οποίον περιέγραψε κλαίων τα βασανιστήρια του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου.
Προηγήθηκε η διαταγή του στρατιωτικού διοικητού Σμύρνης Νουρεντίν, δια της οποίας διετάσσετο κάθε στρατιώτης να πατάξει με εκτέλεση πάσαν αντίσταση των Ελλήνων.
Προσέθετε δε, ότι καθήκον κάθε Τούρκου στρατιώτου είναι να εκτελέσει τουλάχιστον 4 έως 5 Έλληνες.
Τα κατευθυνόμενα και αλαλάζοντα τουρκικά πλήθη συνέλαβον τον άνω Μητροπολίτη Σμύρνης και αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς, του έκοψαν τα αυτιά και τη γλώσσα, του έβγαλαν τα μάτια, έβαλαν φωτιά στην γενειάδα του, τον μαχαίρωσαν εις όλο το σώμα και τέλος τον έδεσαν πίσω από ένα άλογο και τον περιέφεραν στα οδοστρώματα της Σμύρνης.
Εν τέλει δε του έκοψαν την κεφαλή και την ενέπηξαν επί της αρχιερατικής του ράβδου.
Απόγονοι αυτού του Λαού ζητούν σήμερα την αναγνώριση τους ως Ευρωπαίων.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την αγριότητα των Οθωμανών ή την απανθρωπιά των πληρωμάτων των συμμαχικών πλοίων (αγγλικών, ιταλικών και γαλλικών), που έκοπταν τας χείρας των Ελλήνων εκείνων, οι όποιοι προσπαθούσαν να ανέλθουν επί των σκαφών τους;
Το φθινόπωρο του 1922 η μικρή τότε Ελλάς εδέχθη τον προσφυγικό πληθυσμό, ο οποίος υπό άκρως αντίξοες συνθήκες εγκατασταθείς και σκληρώς εργαζόμενος, όχι μόνον επεβίωσε άλλα και ανανέωσε και αναζωογόνησε την ελληνική κοινωνία.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις επέδειξαν έκτοτε μίαν υποτέλεια έναντι των Τούρκων.
Ήδη μεθοδεύεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, επί οικοπέδου του Πολεμικού Ναυτικού, στην Ιερά Οδό, που ήταν είσοδος της πόλεως των Αθηνών.
34 Ακαδημαϊκοί και άλλοι διανοούμενοι, με υπόμνημα τους προς τον Πρωθυπουργό, διαμαρτύρονται και ζητούν να επανεξετασθεί ή απόφαση για την ανέγερση τεμένους, διότι θα οξύνει το πρόβλημα τής λαθρομετανάστευσης και θα δημιουργήσει κινδύνους ασφαλείας και κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.
Τονίζεται δε, ότι η μοναδική διεθνής συμβατική υποχρέωση της Ελλάδος να παραχωρήσει τόπους θρησκευτικής λατρείας εδράζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και σχετίζεται αποκλειστικώς και μόνον με την μειονότητα των Ελλήνων υπηκόων μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, κατοικούντων στη Θράκη.
Η κατασκευή τζαμιού εις άλλες περιφέρειες και πέραν των ορίων της Θράκης σημαίνει de facto και de jure αναγνώριση ετέρων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Αττική ή αλλαχού.
Ενώ οι Βούλγαροι έχουν κατασκευάσει φράγμα 30 χιλιομέτρων και ύψους 3 μέτρων επί των Βουλγαροτουρκικών συνόρων για να εμποδίσουν την είσοδο μουσουλμανικών μειονοτήτων, εμείς δεχθήκαμε μόνον τα τελευταία 24ωρα του Αυγούστου 600 έως 1.000 λαθρομετανάστες ημερησίως, που εγκατελείφθησαν στο Αιγαίο από Τούρκους δουλεμπόρους και περισυνελέγησαν από τις Ελληνικές Λιμενικές Αρχές.
Η ανεξέλεγκτη ροή αλλοεθνών στο έδαφος μας είναι παράνομος εποικισμός.
Συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο.
Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός γίνεται επί έτη στην Ελλάδα, όπου οι έποικοι αντί να απελαθούν, όπως ορίζουν οι νόμοι, εδραιώνονται και απαιτούν.
Δείγματα του κινδύνου της εκρήξεως των μουσουλμάνων έχουν δοθεί το 2009 με βανδαλισμούς στο κέντρο των Αθηνών εξ αφορμής της υποτιθέμενης προσβολής αντιτύπου του κορανίου από Έλληνα αστυνομικό και το 2010 με την κατάληψη των Προπυλαίων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και των μεγάλων πλατειών των Αθηνών, αλλά και με αμέτρητες ληστρικές και δολοφονικές επιθέσεις κατά Ελλήνων πολιτών.
Οι προθέσεις των ισλαμιστών της Τουρκίας διαφαίνονται στη δήλωση του Ερντογάν το 1997: «Η δημοκρατία είναι μόνον το τραίνο, στο οποίον επιβιβαζόμαστε για να φθάσουμε στο στόχο μας.
Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδα μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας».
Η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει την επέκταση των ισλαμιστών διορίζοντας μόνον έναν Ιερέα μετά την έξοδο εκ της υπηρεσίας δέκα!
Β.Α. Κόκκινος

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This