Home / Πολιτισμος / Η Λαμπαδηδρομία στο Διδ/χο των Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Λαμπαδηδρομία στο Διδ/χο των Εθελοντών Αιμοδοτών

lampadhdromia lampadhdromia2

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, ο σύλλογός μας διοργάνωσε για πολλοστή φορά πιστός και στις υποχρεώσεις του ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών την τελετή αφής της φλόγας των εθελοντών Αιμοδοτών, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11 πμ στο χώρο έμπροσθεν του κτιρίου του Δήμου  Διδυμοτείχου .

Τη φλόγα παρέλαβαν από τη πόλη της Ν. Ορεστιάδας νωρίτερα ομάδα μοτοσικλετιστών της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Διδ/χου (μια Λέσχη δραστήρια και ευαίσθητη ειδικότερα σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού με συνεχή παρουσία σε από κοινού αιμοδοσίες και εκδηλώσεις με το Σύλλογο μας) ,και την παρέδωσαν  στο κόμβο της εισόδου της πόλης όπου τη παρέλαβαν μικροί και πιο μεγάλοι αθλητές της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας και τμημάτων υποδομής της Α.Ε.Δ., του Γ.Α.Σ. Σπάρτακος Διδ/χου (καλαθοσφαιριστές και λοιποί), γυναίκες από το Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφικού, άνδρες και γυναίκες μέλη των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων του Ελληνοχωρίου.

Η φλόγα έφτασε συνοδεία περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας και ποδηλατιστών της δυναμικής ομάδας Φίλων ποδηλάτου Διδχου στο χώρο έμπροσθεν της Δημαρχίας, όπου τελευταίοι την κράτησαν ο Μόμτσιος Ανδρέας Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ομάδα Παραπληγικών και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Γκατσιούδης (μέλη  του συλλόγου μας) μαζί με το Πρόεδρο του Συλλόγου.

Επίσης παρευρίσκονταν και μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου “Μπέης Διδχου” , μέλη της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Διδχου και αντίστοιχων Ενώσεων Σχολείων, εκπρόσωπος του συλλόγου μουσουλμάνων Διδχου και το σπουδαιότερο μικρά παιδιά (που παίρνουν εικόνες όμορφες από μία τέτοια γιορτή του εθελοντισμού ) και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια μετά από τις προσφωνήσεις, στο βήμα μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Τεκτονίδης Δημήτριος, ο οποίος καλωσόρισε & ευχαρίστησε εκ μέρους του συλλόγου τους παρευρισκόμενους για τη επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε της αναγκαιότητα (παρά τη φυγή των νέων από τα χωριά μας και το Διδχο) για αύξηση των μονάδων αίματος που συγκεντρώνονται στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Διδχου και της εγγραφής περισσοτέρων μελών στο σύλλογο, πράγμα που σημαίνει περισσότεροι συνειδητοποιημένοι αιμοδότες και όχι περιστασιακοί λόγω ανάγκης και άρα και πιο ασφαλείς αιμοδότες και πιο τακτικοί και το ξεπέρασμα του φράγματος των 200 φιαλών αίματος που συγκεντρώνουμε (σαν σύλλογος και μόνο πλην των συγγενών) σε ετήσια βάση.

Κατόπιν ο κ Δήμαρχος Διδχου Παρασκευάς Πατσιουρίδης που εμφανώς ευχαριστημένος για τη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση μας, τόνισε την ανάγκη το σύνθημα του συλλόγου Αιμοδοτών “Κάθε σπίτι και ένας εθελοντής αιμοδότης” μια μέρα να γίνει πράξη και συνεχάρη τη διοίκηση του Συλλόγου και τα μέλη του για τη προσφορά ζωής και αγάπης που κάνουν.

Η ομιλία έκλεισε με χαιρετισμό απο τον κ. Κοντακίδη Αναστάσιο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Αλεξ/πολης, μέλος της ΠΟΣΕΑ(της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας) και συντονιστή της Λαμπαδηδρομίας στον Έβρο που ανέφερε ότι ο Έβρος ως νομός συνολικά συνεχίζει να έχει μεγάλο εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξ/πολη (δυναμικότερο και μεγαλύτερο από πολλούς άλλους νομούς της Ελλάδας) αλλά και τόνισε την ανάγκη παράλληλα με την αιμοδοσία και της συμβολής περισσοτέρων στη δημιουργία δικτύου δωρητών αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και οργάνων σώματος, όπως και στην ενημέρωση από τους κατά τόπους συλλόγους επί των θεμάτων αυτών.

Ευχαριστούμε τους παραπάνω για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, το Δήμαρχο Διδχου για τη συνεχή στήριξη του έργου μας υλικά και ηθικά, το Α.Τ. Διδχου για τη συνεργασία του, το Ε.Κ.Α.Β , την πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Φερρών κ. Σκόρδα Φωτεινή και μέλος της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων αιμοδοτών Νομού Έβρου, τα μέλη του ΣΕΑ Αλεξπολης και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου μας για τη συμμετοχή τους και τη βοήθεια τους (που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τόσο πετυχημένη), όπως  και ιδιαιτέρως τον κ. Φυδανάκη Παναγιώτη (μέλος του συλλόγου μας και του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Διδχου-αδερφό Σύλλογο αλλά και ως εκπρόσωπος των Καστροπολιτών) για τη μεγάλη συμβολή του στο στήσιμο της εκδήλωσης που στόχο έχει την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και του μηνύματος της ανάγκης για ακόμα περισσότερους εθελοντές αιμοδότες στη περιοχή μας που είναι επιτακτική ανάγκη.