9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

ΜΕ ΤΗΝ “ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ” ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε ζητήσει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για θέματα της Θράκης – Ο Πρόεδρος της Βουλής υποσχέθηκε πως θα κινήσει τις διαδικασίες – Φθάσαμε όμως στον Οκτώβριο του 2014 και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα

Thrakh_DEB! VOULI-EKSO-150 stylianidis

“Μεγάλο θαύμα – τρεις ημέρες”. Ήταν μετά τις Ευρωεκλογές που η Αθήνα συνειδητοποίησε (λιγάκι) πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στη Θράκη.
Πως τα πλοκάμια της Άγκυρας έχουν εγκλωβίσει τους μουσουλμάνους της περιοχής στο δόγμα του “Τουρκισμού”, χάριν και μόνον στο θρήσκευμα.
Στον ίδιο “τουρβά” όλοι μουσουλμάνοι χωρίς διαχωρισμό, με το “DEB” το κόμμα των τουρκόφωνων, να γίνεται ο ρυθμιστής των εκλογικών εξελίξεων σε ολόκληρο τον χώρο της Θράκης, αφού σ’ αυτό είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως σε ποιο πολιτικό σχηματισμό, σε ποιο ελληνικό κόμμα, δηλαδή μετέχουν ως υποψήφιοι.
Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και της Εθνικές εκλογές.
Την σύσταση λοιπόν διακομματικής επιτροπής για θέματα της Θράκης, είχε ζητήσει τον περασμένο Ιούνιο, ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Και μάλιστα είχε πάει και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε υποσχεθεί πως θα κινήσει τις πρέπουσες διαδικασίες.
Φθάσαμε όμως στον Οκτώβριο και αυτές οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα κινηθεί, γιατί φαίνεται πως άλλα ζητήματα έχουν προτεραιότητα στην Βουλή των Ελλήνων.
Για την Θράκη χρόνος δεν περισσεύει.
Θα πείτε ίσως πως τα ίδια είχαν γίνει και μετά το 1974, πορίσματα, σχέδια, αποφάσεις για μέτρα ενίσχυσης της Θράκης, κ.λπ.
Που και αυτά στην ροή του χρόνου “ξεθύμαναν” και ατόνησαν.
Αν όμως στην Αθήνα, δεν ενδιαφέρονται για την Θράκη, εμείς γιατί μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια;
Γιατί δεν πιέζουμε για την σύσταση αυτής της περίφημης διακομματικής επιτροπής;
Αν δεν νοιαστούμε εμείς οι Θρακιώτικες, ποιος άραγε περιμένουμε να το κάνει;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξεμπροστιασθούν όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” που τα ‘χουν κάνει “πλακάκια” με το Προξενείο, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This