9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

ΜΟΝΟΔΡΟΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυτή είναι η πλέον πρόσφορη λύση για την αντιμετώπιση (τμήματος) του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Αλεξανδρούπολη

ALEXANDROUPOLH LEOFOROS-DHMOKRATIAS

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια νέα πόλη με σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό, τετραγωνισμένους κατά το πλείστον δρόμους, σε ένα επίπεδο έδαφος.
Όμως και εδώ οι μονοκατοικίες και οι λουλουδιασμένοι κήποι στις αυλές τους, ακολούθησαν τη μόδα της… αντιπαροχής για ανέγερση πολυκατοικίας.
Χωρίς βεβαίως να ληφθεί πρόνοια από την αρχή, για την εξασφάλιση χώρων πάρκινγκ για το Ι.Χ. των ενοίκων των πολυκατοικιών.
Έτσι σε λίγο χώρο, προστέθηκαν περισσότεροι άνθρωποι και συνακόλουθα, περισσότερα αυτοκίνητα.
Από εκεί και έπειτα οι άκριτες παρεμβάσεις που έγιναν στην πόλη, εξ αιτίας των ποδηλατοδρόμων, δημιούργησαν ασφυκτικά προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλεως.
Γιατί οι ποδηλατοδρόμοι έγιναν με λάθος τρόπο.
Παντού σε όλη την Ευρώπη, ο διαχωρισμός του δρόμου για την κυκλοφορία ποδηλάτων, γίνεται με χάραξη χρωματικής διαχωριστικής λωρίδας στο οδόστρωμα.
Εδώ φτιάξαμε “φαραωνική” υπερυψωμένη κατασκευή με μάρμαρα κ.λπ. που μείωσαν το πλάτος των δρόμων, ενώ φτιάξαμε και “αυτιά” στις διαβάσεις πεζών.
Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα που το ζούμε καθημερινά.
Όταν η κυκλοφορία σταματά στην αρχή της οδού 14ης Μαΐου, αυτό συμβαίνει γιατί στο παλιό νοσοκομείο (στον λαιμό της μπουκάλας), κάποιο φορτηγό αυτοκίνητο δεν χωρά να περάσει.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην κεντρική λεωφόρο Δημοκρατίας.
Όπως, έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (φύλλο 23 Αυγούστου 2014) κυκλοφορούν σήμερα στην πόλη ελάχιστα ποδήλατα σε σχέση με τα 30.000 μηχανάκια, που παρκάρουν όπου θέλουν, στερώντας πολύτιμες θέσεις στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων που επιβαρύνονται με υψηλά τέλη κυκλοφορίας. Να μην το ξεχνούμε και αυτό.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης είναι υπαρκτό.
Τα μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων, όχι μόνον δημιουργούν ηχορρύπανση από τα κορναρίσματα των οδηγών, αλλά αυξάνουν και την κατανάλωση καυσίμων.
Μπορούμε, έστω και κατά το ελάχιστο, να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση;
Αυτό είναι το ερώτημα που μας απασχολεί, γιατί και εμείς οι άνθρωποι αυτής της εφημερίδος, ζούμε και καταγράφουμε τα προβλήματα και τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας.
Καταθέτουμε λοιπόν σήμερα την πρότασή μας για το κυκλοφοριακό (με αφορμή τα όσα ακούσθηκαν για πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου που την βρίσκουμε εξωπραγματική και ανέφικτη), που είναι απλή και ρεαλιστική.
Αν θέλουμε να δοθεί ανάσα στην ροή των οχημάτων και να εξασφαλισθούν παράλληλα επιπλέον θέσεις στάθμευσης, θα πρέπει να μονοδρομηθούν η παραλιακή λεωφόρος μας, με κατεύθυνση προς ανατολάς και η κεντρική λεωφόρος Δημοκρατίας προς δυσμάς.
Λεπτομέρειες στην πρότασή μας επί του παρόντος δεν χρειάζονται.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εφαρμογή της, θα αποβεί ωφέλιμη για την πόλη.
Ο κ. Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ας προσέξει την εισήγησή μας.
Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε κάθε πτυχή.
Λύσεις υπάρχουν. Θέληση υπάρχει;
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This