9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ξεκίνησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης

sygxronismenh sygxronismenh2 sygxronismenh3

Πραγματοποιήθηκε με όλες τις τιμές η τελετή έναρξης του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης 2014 στο δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η πόλη στα χρονικά καθώς συμμετέχουν 350 αθλήτριες από 26 χώρες του κόσμου. Την τελετή «άνοιξε» η παρέλαση των ομάδων των χωρών.

Έπειτα ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και το καλωσόρισμα των αθλητριών και των συνοδών αλλά και ο χαιρετισμός του Προέδρου της comen και προέδρου της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός που μετά από το καλωσόρισμα των ομάδων στην πόλη κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

- Advertisement -

 

***

Την προηγούμενη ημέρα είχε δοθεί κοινή Συνέντευξη τύπου με θέμα τους αγώνες του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης Κορασίδων που διεξάγονται στο Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μας, παραχώρησαν στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και Πρόεδρος της COMEN, κ. Δημήτριος Διαθεσόπουλος.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή  των αγώνων στην πόλη μας  και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα είναι και στο μέλλον αρωγός τέτοιων προσπαθειών, που αναδεικνύουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης και την καθιστούν πόλο έλξης του αθλητικού τουρισμού.

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και της COMEN, κ. Δημήτριος Διαθεσόπουλος, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους φορείς που όπως είπε αγκάλιασαν με ζεστασιά αυτήν την πρόταση, και όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατατάσσεται  μέσα στα 2-3 καλύτερα της Ελλάδας (και το καλύτερο για τη διεξαγωγή αγώνων συγχρονισμένης κολύμβησης, μετά το Ο.Α.Κ.Α), και κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει με την παρουσία του τις κερκίδες του κολυμβητηρίου και να απολαύσει ένα θέαμα πρωτόγνωρο για την πόλη.

Στο τέλος, το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και συντοπίτισσα μας, κ. Χριστίνα Ρουσσίδου, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς η διεξαγωγή των αγώνων στην Αλεξανδρούπολη είναι κάτι που ονειρεύεται και οραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κολυμβητήριο και όχι στην πλατεία του Φάρου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο – Ροδόπη

Τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί προωθούσαν λαθρομετανάστες Συνελήφθησαν την...

Να γιατί η Άγκυρα… τρέμει τις κυρώσεις

Ως πότε εμείς οι Έλληνες, θα παριστάνουμε τους… Ελβετούς, στις βάναυσες παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου; – Θα υποστηρίξουμε την επιβολή...

Και οι κρίνοντες τώρα… κρίνονται

Γιατί καταδικάσθηκε ο Φεριώτης Κτηνοτρόφος – Ποια στοιχεία και γιατί, δεν έλαβε υπ’ όψιν του, το Δικαστήριο; - Οι Τούρκοι λαθρο-πρόφυγες κρίθηκαν...

Ανοίγει στην κυκλοφορία οχημάτων η οδός Κύπρου

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Σαν τους «Βρυκόλακες», τρέμουν τον Σταυρό

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με τον τεράστιο Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου – Ο Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στην Μέρκελ

More Articles Like This