9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Οι γεννήτορες της παρακμής

Ο πολιτικός που δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, ούτε εδέχθη την ευλογία της Εκκλησίας, προσπαθεί να ανατρέψει την εικόνα του άθεου, με επισκέψεις σε Άγιον Όρος και Βατικανό

AD918

“Γνώθι σαύτόν” και «μηδέν άγαν» ήταν τα δύο πρώτα αξιώματα της προμετωπίδος του Μαντείου των Δελφών.
Οι περισσότεροι των Ελλήνων πολιτικών δεν έχουν επίγνωση των αδυναμιών και ικανοτήτων τους, ούτε των συνεπειών των αποφάσεων τους.
Ενώ οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται ότι παραβιάζουν βάναυσα το αξίωμα «μηδέν άγαν» (τίποτα το υπερβολικόν) όταν επιβάλλουν δυσβάστακτες φορολογίες και απάνθρωπες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Στα άνω αξιώματα όμως δεν έχουν ανταπόκριση και πολλοί εκ των λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Σε κάθε εποχή και ιδιαιτέρως σε αυτή της παρακμής, ο ρόλος της δικαιοσύνης μπορεί να είναι διδακτικός και εποικοδομητικός.
Όταν ο Λαός αμφιβάλλει για την αντικειμενικότητα των αποφάσεων των Δικαστηρίων, αυτό σημαίνει ότι κάποιες αποφάσεις τούτων παρέχουν την ευκαιρία οξείας επικρίσεως.
Κατά τις δικαστικές αρχές, όπως ανεγράφη στον Τύπο, το ύψος των παρανόμων χρηματοδοτήσεων προς το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθετήσεως, ανήλθε σε 9 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της σχετικής Διευθύνσεως ισχυρίσθηκε απολογούμενος, ότι το καθήκον του δεν περιελάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητος και των δικαιολογητικών, άλλα υπέγραφε τα σχετικά εντάλματα με καθαρώς πολιτικά κριτήρια.
Αφέθηκε προσωρινώς ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ προφυλακίσθηκε για την ίδια κατηγορία ένας δημοσιογράφος.
Κατά τα ΜΜΕ, δεκαεννέα Δήμαρχοι ελληνικών περιφερειών αρνούνται να αναφέρουν στους Περιφερειάρχες τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων, οι όποιοι προσελήφθησαν προσωρινώς και στη συνέχεια εμονιμοποιήθησαν παρατύπως.
Σε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος, πώς είναι δυνατόν να τολμούν Δήμαρχοι να μην απαντούν σε έγγραφα ιεραρχικώς προϊσταμένων τους, και να μη κινείται αυτομάτως η Δικαιοσύνη, για να τους διώξει για παράβαση βασικού καθήκοντος τους;
Η Κυβέρνηση ενεργεί ωσάν να θέλει να παραδώσει την εξουσία στο νέο λαοπλάνο ηγέτη της Αριστεράς, ο όποιος και δεν αφήνει καμμία ευκαιρία αυτοπροβολής.
Ήδη εζήτησε και συναντήθηκε με τον Πάπα, αφού εφρόντισε να ανακοινώσει τη συνάντηση αυτή στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.
Ο πολιτικός, πού δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, ούτε εδέχθη την ευλογία της Εκκλησίας, προσπαθεί να ανατρέψει την εικόνα του άθεου, όπως ακριβώς ο Ανδρέας, ο οποίος ενώ έλεγε ειρωνικώς ότι η Αντιπολίτευση έχει τις ελπίδες της «εις τον Θεό!», αργότερα περιέβαλε εαυτόν με την Αγία Ζώνη, για να έχει την ευλογία του Θεού,
Η κ. Λαγκάρντ ισχυρίσθηκε, ότι απειλήθηκε όταν μίλησε για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Το αυτό είπε και ο κ. Τσίπρας στή Βουλή, αποσαφηνίσας το πρόσωπο του απειλήσαντος με την πληροφορία ότι ο απειλήσας προφυλακίσθηκε.
Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών τούτων, κατόπιν τής σχετικής παραγγελίας του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Σε ποια ευνομούμενη πολιτεία όμως είναι δυνατόν να διατυπούνται απειλές κατά πολιτικού και να μην καταγγέλλεται άμεσα ο απειλήσας: Χρειαζόταν η καταγγελία της κ. Λαγκάρντ για να ευαισθητοποιηθεί ο κ. Τσίπρας να καταγγείλει την εις βάρος του απειλή ώστε να κινηθεί ή Εισαγγελία;
Τα Ελληνόπουλα έχουν χύσει το αίμα τους για την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, άλλα και για την προστασία των αδελφών μας της Ιωνίας.
Ορισμένοι πολιτικοί όμως επρόδωσαν τα ιδανικά τής φυλής.
Ενώ άλλοι ανταλλάσσουν χαμόγελα και φιλοφρονήσεις με εκείνους, οι οποίοι συνέβαλαν στην εξόντωση του Ελληνισμού και φιλοδοξούν να αναβιώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Και οι Έλληνες αριστεροί, μόνον ιδανικό έχοντες την ανάληψη της εξουσίας, για να δικαιωθούν εκείνοι οι οποίοι έπεσαν εις τον ανταρτοπόλεμο, όπως είπε ο Μανώλης Γλέζος σε ομιλία του στην Κουμουνδούρου, αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για την Ελλάδα και για όσους αφελώς πιστεύουν ότι με τους αριστερούς θα ζήσουν καλύτερες ήμερες.
Αν όλοι οι πολιτικοί είχαν τη φιλοπατρία και την αγνότητα των απλών Ελλήνων, η Ελλάδα θα διατηρούσε την εθνική ανεξαρτησία της.
Η επιδίωξη όμως τής εξουσίας, δια παντός θεμιτού και αθεμίτου τρόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 και η διαιώνιση της σπατάλης και διατηρήσεως υπεραρίθμου και αχρήστου προσωπικού, μας έφερε στη σημερινή κατάσταση της πρωτοφανούς παρακμής.
Ακόμη και σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά προσώπων, πού ελάμβανον συντάξεις χωρίς να δικαιούνται, και άλλων, πού είχαν αποκρύψει τον θάνατο συγγενών τους για να εισπράττουν τις συντάξεις αυτών.
Β. Α. Κόκκινος

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Για το αίμα των Ηρώων του 1940

Τα Δωδεκάνησα που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο του αίματος που έχυσαν οι...

Το όνειρο

Ήρθε ο άνεμος και σκόρπισε όσα ήταν χαλαρά δεμένα μια και...

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων Αθλημάτων στην Θεσσαλονίκη 24-25/10 συμμετείχε...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

More Articles Like This