9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Στην τελική ευθεία το Mountain Run

mountain_run seamountainskyΤην Κυριακή ο αγώνας ορεινού τρεξίματος της Ξάνθης

 

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζουν, που διοργανώνει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην περιοχή της Ξάνθης.

H αφίσα της διοργάνωσης κυκλοφόρησε και ήδη οι διοργανωτές έχουν καθαρίσει τα μονοπάτια από τα σκουπίδια, έχουν ολοκληρώσει τη σηματοδότηση, για τους δρομείς και ετοιμάζονται για το μεγάλο αγώνα. Οι συμμετοχές έχουν ήδη φτάσει τις 110, αριθμός εντυπωσιακός για την πρώτη διοργάνωση του αγώνα.

- Advertisement -

Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες περιμένουν το Xanthi Mountain Run, που θα δώσει τόσο δυνατές συγκινήσεις στους δρομείς αλλά θα αναδείξει και τη διαδρομή που έχουν επιλέξει οι υπεύθυνοι της SeaMountainSk.

Ο αγώνας

Ο αγώνας θα έχει open χαρακτήρα και θα αποτελείται από δυο σκέλη 20Km και 10km με υψομετρικό της διαδρομής να ξεπερνά τα 1350m.

Το σκεπτικό μικρότερου σκέλους στον αγώνα είναι πολύ απλό, ώστε πολλοί νέοι φίλοι του τρεξίματος αλλά και άνθρωποι με ένα πιο ενεργητικό προφίλ δραστηριοτήτων να δώσουν ένα «βάφτισμα» στον μαγικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος.

Σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν το πολλάκις συζητημένο και πρωτοποριακό πάρκο/δίκτυο μονοπατιών κυρίως στον κόσμο της ορεινής ποδηλασίας αλλά πλέον και του ορεινού τρεξίματος, γύρω από την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, τα  οποία υπάρχουν και συντηρούνται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια από ντόπιους ιδιώτες και τοπικές ομάδες.

Γιατί να προτιμήσει ο ορεινός δρομέας αθλητής τον 1ο αγώνα “Xanthi mountain Run “ ?

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει ένας επισκέπτης γύρω από την περιοχή της Ξάνθης είναι τα επιβλητικά βουνά που την περιτριγυρίζουν.

Δίνοντας αυτή την φυσική δυνατότητα και το κέντρο της πόλης να είναι στα 80μ και το ψηλότερο βουνό στην γύρω περιοχή στα 1400μ, ο διοργανωτής SeaMountainSky κατά το 90% της διαδρομής του αγώνα που θα πραγματοποιήσει, θα είναι, μέσα σε δασωμένες πανέμορφες τοποθεσίες και μονοπάτια της γύρω περιοχής, με την ελάχιστη δυνατή χρήση ασφαλτοδρόμων και  χωματόδρομων ,δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια καθαρά ορεινή διαδρομή.
Ένας δεύτερος λόγος προτίμησης του αγώνα αλλά εξίσου σημαντικός είναι η πανέμορφη πόλη της Ξάνθης με την διαχρονική και ανεκτίμητη αξία της παλιάς πόλης αλλά και τα γύρω αξιοθέατα, όπως τα Στενά του ποταμού Νέστου η λίμνη Βιστωνίδα αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων όλα αυτά μαζί θα καθιστούσαν την συμμέτοχη σας στον αγώνα ένα απείρου κάλους μονοήμερο /διήμερο με δυνατότητα γνωριμίας με την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σε εύλογο χρονικό περιθώριο ο διοργανωτής SeaMountainSky θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα όπως

1. Χρονικά περιθώρια / ημερομηνίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα
2. Αναλυτική περιγραφή του αγώνα χαρτογραφημένη διαδρομή με GPS και ακριβή ανάλυση των αποστάσεων και των υψομετρικών αυτής

3. Πληροφοριες σχετικά με την διαμονή των αθλητών στην περιοχή της πόλης

4. Αναμνηστικα δώρα/μετάλλια /μπλουζάκια

5. Βιντεο φωτογραφίες της περιοχής κ.α.

Ποιοι είναι οι διοργανωτές

Η SeaMountainSky αν και νεοϊδρυθείσα εταιρεία, τα μέλη της είναι άνθρωποι που η ενασχόληση τους με τον χώρο των δραστηριοτήτων στο βουνό τη θάλασσα άλλα και του αέρα ξεπερνούν τα 25 συνεχή χρονιά.
Η SeaMountainSky ήρθε για να μείνει και να υλοποιήσει το όραμα το οποίο βρίσκεται σε μορφή σκέψεων και ιδεών εδώ και πάρα πολλά χρονιά.
Με συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και υλοποίησης δραστηριοτητων βουνού/θάλασσας/αέρα έρχεται να προτείνει  και να υλοποίηση την σειρά 2 αγώνων ορεινού τρεξίματος για την περιοχή της Ξάνθης.
Ο πρώτος αγώνας είναι το εν λόγω site “Xanthi Mountain Run” όπου και η υλοποίηση αυτού έχει δρομολογηθεί και ανακοινωθεί για την 21 Σεπτέμβρη  2014.
Ο δεύτερος αγώνας που ετοιμάζει η εταιρεία θα είναι πάλι στην περιοχή της Ξάνθης αρχές της άνοιξης του 2015 , αλλά αυτή την φορά θα είναι στην Κορυφή (Αυγό-Σταύρος Τσακίρης-665μ) και θα έχει συνολικό ανάπτυγμα 13Km. το σκεπτικό θα είναι ο αγώνας να έχει την μορφή “πρόκλησης” μιας και θα είναι σύντομος χρονικά και χιλιομετρικά αλλά έντονος λόγο του απότομου υψομετρικού που θα καλύπτει.
Μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία/διοργανωτής θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το “project”

με την ονομασία “Avgo Challenge” (Stavros Tsakiris 665m)

Έπεται λοιπόν συνέχεια ….

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός χτυπά τώρα την πόρτα μας

Σε καραντίνα 14 ημερών το Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης – Δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο «πράσινο»

Για το αίμα των Ηρώων του 1940

Τα Δωδεκάνησα που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο του αίματος που έχυσαν οι Έλληνες στα βουνά της Ηπείρου,...

Το όνειρο

Ήρθε ο άνεμος και σκόρπισε όσα ήταν χαλαρά δεμένα μια και...

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων Αθλημάτων στην Θεσσαλονίκη 24-25/10 συμμετείχε...

More Articles Like This