Μετά τους Καταριανούς, έρχονται να εκπαιδευτούν στους εξομοιωτές αρμάτων, αξ/κοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας – Τι δήλωσε ο Κροάτης Υπουργός Άμυνας κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη
Η Αλεξανδρούπολη αναγνωρίζεται, χρόνο με τον χρόνο όχι μόνον ως σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά επεκτείνει την φήμη της και στον στρατιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα η Αλεξανδρούπολη φιλοδοξεί τον τίτλο του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, κυρίως στο τομέα των αρμάτων μάχης.
Έτσι μετά την εκπαίδευση των Καταριανών αξιωματικών, έρχεται η σειρά της εκπαίδευσης, αξιωματικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κροατία.
Για τον σκοπό αυτό, νέους ορίζοντες για τη συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κροατίας και της Ελλάδας άνοιξαν προχθές με την επίσκεψη του Υπουργού της Εθνικής Άμυνας της Κροατίας, Άντε Κοτρομάνοβιτς, στην πόλη της Αλεξ/πολης.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας των ενόπλων δυνάμεων της Κροατίας ξεναγήθηκαν στο στρατόπεδο «Γιαννούλη, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη στο πεδίο βολών «Αετός».
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, δήλωσε πως η Αλεξανδρούπολη έχει όλα τα φόντα για να μετατραπεί σ’ ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, με εμφανή οφέλη για την περιοχή αλλά και την Ελλάδα.
Ο κ. Κωσταράκος εξήγησε πως η επίσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας των Κροατών, με απώτερο σκοπό την στρατιωτική τους εκπαίδευση, είναι αντίστοιχη με αυτή των αξιωματικών από το Κατάρ που είχε γίνει πρόσφατα. Μάλιστα, ανέφερε πως οι Καταριανοί θα ξαναέρθουν, αφού δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τους πολίτες της Αλεξ/πολης.
Σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, ο κ. Κωσταράκος πιστεύει ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα συνεργασίας με άλλες χώρες.
Εξ άλλου ο στρατηγός και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Κροατίας, Ντράγκο Λόβριτς, με την σειρά του, επαίνεσε το εξαιρετικό επίπεδο των στρατιωτών, καθώς και τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα.
Κλείνοντας, ο κ. Λόβριτς υπογράμμισε ότι υπάρχουν ενδεχόμενα ευρύτερης συνεργασίας της Ελλάδος με το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία της Κροατίας.