9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Προετοιμασία για την άφιξη των δύο Πατριαρχών

Μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα βρεθεί στην Κομοτηνή και ο Πατριάρχης Αρμενίας Αράμ – Θα παραστεί στον εορτασμό των 180 χρόνων από την ανέγερση του Αρμένικου Ιερού Ναού του αγίου Γρηγορίου του Φωστήρα – Και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

ek aram

Τα 180 χρόνια από την ανέγερση του ιστορικού αρμένικου ναού του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή γιορτάζει φέτος με ευλάβεια και κατάνυξη η Αρμένικη κοινότητα της Κομοτηνής.

Η ιστορία του εν λόγω ναού είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία και την δραστηριότητα της Αρμένικης παροικίας στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

- Advertisement -

Η Αρμένικη κοινότητα της Κομοτηνής παραμένει ζωντανή και ενεργή και το ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, κ. Στεπάν Ματεοσιάν, είναι η είσοδος και συμμετοχή  νέου αίματος στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που αναλαμβάνει η κοινότητα για την συνοχή και σύσφιξη των σχέσεων των μελών της.

Η Αρμένικη κοινότητα Κομοτηνής μετρά αντίστροφα για το σημαντικό γεγονός της άφιξης του Πατριάρχη των Αρμενίων του οίκου της Κιλικίας, Αράμ του Α’, ο οποίος καταφθάνει στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5μ.μ. ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος κι ο προκαθήμενος του Αρμενικού πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, καθολικός πατριάρχης κ.κ. Αράμ Α΄ θα τελέσουν επίσημη επίσκεψη στην Αρμενική εκκλησία όπου και θα λάβουν χώρα σύντομη δοξολογία και χαιρετισμοί.

Η Αρμένικη κοινότητα ετοιμάζει λαμπρές υποδοχές και για τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό Κέντρο)  θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της 180ης επετείου από την ανέγερση της Ορθοδόξου Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής, παρουσία του Αρμενίου Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ Α΄, που προεδρεύει για δεύτερη οκταετή θητεία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών” (Π.Σ.Ε.) και 57μελούς χορωδίας «Βαρτανάντς» από την Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του προέδρου του τμήματος Θεολογίας καθηγητή Χρυσόστομου Α. Σταμούλη για τα 180 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή Κομοτηνής και ομιλία με θέμα «Όταν η Θεολογία συναντά τον πολιτισμό της αγάπης». Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου κι ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί επισκοπική θεία λειτουργία και πατριαρχικό κήρυγμα από τον προκαθήμενο του Αρμενικού πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ. Αράμ Α΄ Στις 1.30 μ.μ. θα παραστεί επίσημο γεύμα προς τιμή των Πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This