Home / Πολιτικη / Έλληνες πολιτικοί ανάξιοι της ιστορίας

Έλληνες πολιτικοί ανάξιοι της ιστορίας

Πέραν της οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η χώρα, αναφύονται σήμερα και οι τεράστιες ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και στο θέμα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων

PAPANDREOU-G

Η πείνα και η διαφθορά είναι συστημικά όπλα του συγχρόνου οικονομικού πολέμου.

Και τα δύο αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, συνεχίσαντος την επί της διαφθοράς πολιτική του πατρός του.

Ο Χέρμαν Βάν Ρομπάϋ στα πρόσφατο βιβλίο του «Η Ευρώπη σε θύελλα», περιγράφει πώς ο Γιώργος Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μόνο μήνες Πρωθυπουργός, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατηγόρησε τους προκατόχους του, για άπατη, το λαό του για διαφθορά και ισχυρίσθηκε, ότι το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδος δεν ήταν 6% άλλα 15%.

Μετά από τις δηλώσεις αυτές ήταν φυσικό ή χώρα του να περιέλθει σε κρίση δανεισμού. Τις συνέπειες αυτού βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Έξι (6) Έλληνες Ευρωβουλευτές της αντιπολιτεύσεως απηύθυναν ερώτημα στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. γιατί δεν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα το Δίκαιο τής Ε.Ε. και γιατί δεν αναγνωρίζονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Η απάντηση του ήταν ότι εσείς έχετε υπογράψει το μνημόνιο και επομένως οι Έλληνες δεν δικαιούνται τής προστασίας των άλλων Ευρωπαίων.

Είναι θλιβερό να υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες ακολουθούντες τον ολετήρα της Ελλάδος.

Με το σχέδιο Καλλικράτης ο Γ. Παπανδρέου διήρεσε την Χώρα σε 9 περιφέρειες, μία των οποίων είναι η Θράκη, η περίφερειοποίηση της οποίας διευκολύνει τα σχέδια της Τουρκίας για την αυτονόμηση της.

Γενικώς ή πολιτική του κάθε άλλο παρά εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.

Το 2004 ως αρχηγός της αντιπολιτεύσεις ο Γ. Παπανδρέου φέρεται ότι είχε πληροφορηθεί την επικείμενη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία τής Μακεδονίας» από την Αμερικανική Κυβέρνηση.

Εν τούτοις, όχι μόνον δεν εκίνησε το ελληνικό Lobby για να αντιδράσει προ της αναγνωρίσεως, άλλα ούτε καν ενημέρωσε την κυβέρνηση Καραμανλή για να πράξει τούτο.

Έτσι στις 04-11-2004, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώρισε τα Σκόπια με το πλαστό όνομα.

Την 26η Δεκεμβρίου του 1944 όμως ό τότε Αμερικανός Υπουργός των Εξωτερικών Στετίνιους με την υπ’ αριθ. 8614 τηλεγραφική εγκύκλιο του, προς τις σημαντικότερες αμερικανικές πρεσβείες και προξενικές αρχές, έγραψε ότι ή αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί τα περί μακεδονικού έθνους, μακεδονικής «Πατρίδος» ή μακεδονικής «Εθνικής Συνειδήσεως», ασύστατη δημαγωγία,η  οποία δεν αντιπροσωπεύει καμμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και διαβλέπει στην παρούσα αναβίωση της ένα μανδύα πού υποκρύπτει επιθετικούς σκοπούς εναντίον της Ελλάδος.

Το ελληνικό τμήμα τής Μακεδονίας κατοικείται στο μέγιστο της μέρος από Έλληνες και ο ελληνικός λαός σχεδόν ομόφωνα έχει αντιταχθεί στην δημιουργία μακεδονικού κράτους.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αποδώσει ευθύνη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση η ομάδα κυβερνήσεων θα ανεχόταν ή θα ενεθάρρυνε απειλητικές ή επιθετικές ενέργειες «Μακεδονικών δυνάμεων εναντίον της Ελλάδος».

Στις 18 Μαΐου του 2009 τριακόσιοι πενήντα ένας (351) Καθηγητές των αμερικανικών Πανεπιστημίων, με βαρυσήμαντη επιστολή τους προς τον Μπαράκ Όμπάμα καταγγέλλουν την αναγνώριση των Σκοπίων από την αμερικανική κυβέρνηση, ως πράξη η όποια όχι μόνο κατέλυσε τα γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, άλλα και έδωσε δικαίωμα να ξεσπάσει μία επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του όποιου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του διασημότερου Μακεδόνα, τού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια παρατίθενται τα αδιάσειστα ιστορικά επιχειρήματα πού αποδεικνύουν τον μύθο των Σκοπιανών.

Η επιστολή αυτή ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άλλα ούτε και από αυτές πού την διαδέχθηκαν.

Αντιθέτως ο τελευταίος δέχθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Σκοπιανών Γκρούεφσκι χωρίς να προβάλει τα υπέρ της Ελλάδος επιχειρήματα.

Στους Χάρτες των συμμαχικών δυνάμεων πού εστάλησαν στις ανταρτικές ελληνικές ομάδες κατά την διάρκεια της κατοχής, άλλα και σε αυτούς με τους όποιους κινήθηκαν τα γερμανικά στρατεύματα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η περιοχή των Σκοπίων ονομάζεται Vaniarska.

Εν τούτοις η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να εντάξει τα Σκόπια στην Ε.Ε. με το πλαστό όνομα. Ενώπιον τής υποχωρητικότητας των Ελλήνων πολιτικών στο θέμα των Σκοπίων προβάλλει και η Αλβανία εθνικές διεκδικήσεις.

Όπως κατήγγειλε με ερώτηση του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλλην Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι Αλβανοί στα σχολικά τους βιβλία αναγράφουν ότι δήθεν ή χώρα τους εκτείνεται στην Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα, την Πάργα και την Καστοριά!

Άραγε πότε οι πολιτικοί μας θα φανούν αντάξιοι της ιστορίας μας και της αποστολής τους;

Β.Α. Κόκκινος