9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

ΧΛΙΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως Οθωμανική δύναμη απέναντι σε ραγιάδες – Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, ήταν να ανακαλέσει τον Πρέσβη της από την Άγκυρα 

2435 bar

Την ώρα που η Τουρκία προχωρεί ανενόχλητη στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, η μεν ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Βενιζέλου, αρκείται σε… νουθεσίες καλής συμπεριφοράς, η δε κυπριακή θα αποφασίσει σήμερα. Κατόπιν εορτής, δηλαδή.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε καμιά ειλημμένη απόφαση, για ένα συμβάν περί του οποίου η Τουρκία προϊδέασε εδώ και καιρό.

- Advertisement -

Και πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο, εδώ και αρκετά χρόνια, για το οποίο η Τουρκία αποδεικνύει ότι συμπεριφέρεται ως οθωμανική δύναμη, που έχει απέναντι ραγιάδες. Και γιατί να μη το πράξει άλλωστε;

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι αυτοί που «χασκογελούν» ευφραινόμενοι όταν τους σφίξει το χέρι Τούρκος πολιτικός;

Τα όσα δήλωσε ο κ. υπουργός Εξωτερικών, είναι για παιδιά του δημοτικού, τα οποία δέχονται παραινέσεις.

Ουδεμία, επαναλαμβάνω ουδεμία νύξη για αντίδραση από πλευράς Ελλάδας, στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Η οποία έπρεπε να έχει ήδη έτοιμη την απάντηση.

Ή καλύτερα: Έπρεπε να έχει προειδοποιήσει ποια θα είναι η απάντησή της στην κατάφωρη παραβίαση των εθνικών δικαίων. Ίσως, ζητάω πολλά από πολιτικούς που επί τέσσερα χρόνια δεν μπορούν να επιλύσουν το θέμα δέκα καθαριστριών.

Η δε απάντηση της κυπριακής πλευράς, είναι κι αυτή ανούσια, και εκτός χρόνου. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις κινήσεις του τουρκικού Μπαρμπαρός και είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε ενδεχόμενο, διαβεβαιώνει αρμόδια πηγή του Υπουργείου Άμυνας.

Το ενδεχόμενο συνέβη. Ποια η αντιμετώπιση;

Είναι προφανές, πως η απάντηση (;) θα είναι η προσφυγή στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή φόρα.

Τακτική των αδυνάμων δηλαδή, που δεν θέλουν να υπερασπιστούν την τιμή και αξιοπρέπειά τους, και προτιμούν να εκχωρούν εθνική κυριαρχία στον εχθρό.

Επειδή περί εχθρού πρόκειται. Τα περί «ελληνοτουρκικής φιλίας» και άλλες αηδίες, γίνονται είτε για να αποκοιμίσουν τον λαό, είτε από ανίδεους περί την πολιτική.

Αναμένω και τις σημερινές αποφάσεις της κυπριακής ηγεσίας και θα επανέλθω, ελπίζοντας πως και η ελλαδική κυβέρνηση συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών της και αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Επειδή, αν μείνει αναπάντητη η εχθρική ενέργεια της Τουρκίας, αύριο θα την επαναλάβει και στο Αιγαίο ή το Καστελόριζο (εκτός και αν όλα αυτά εντάσσονται στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ).

Η Τουρκία θα γίνεται συνεχώς και πιο επιθετική, βλέποντας την δική μας υποχωρητικότητα.

Τέτοια έβλεπε και ο Περικλής Γιαννόπουλος με τους πολιτικούς της εποχής του και έγραψε «Μπήκαν λύκοι στο μαντρί; Έμπα και βγάλ’ τους».

Η αποτυχία της Τουρκίας σε όλους τους τομείς -εσωτερικούς και εξωτερικούς- την στρέφει στο μοναδικό πεδίο που έχει συνεχώς επιτυχίες εδώ και δεκαετίες. Στην αντιμετώπιση της πρόθυμης και βολικής ελληνικής πολιτικής σκηνής, που αποφεύγει σκοπίμως να πει επί τέλους και ένα «όχι» στην βουλιμία ενός γείτονα, του οποίου η ισχύς είναι όση και ενός «φουσκωμένου διάνου».

Όσο για τυχούσα καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι γνωστό πού τοποθετεί η «σύμμαχός» μας -εναντίον ποίου εχθρού σύμμαχος;- τις δεκάδες καταδίκες που της επέβαλαν για την κατοχή της μισής Κύπρου.

Θα είναι επονείδιστη ενέργεια, αν η Ελλάδα αρκεστεί μόνον σε αυτήν την «τιμωρία».

Το λιγότερο που περίμενα, είναι να ανακαλέσει τον Έλληνα πρεσβευτή από την Άγκυρα.

Ούτε αυτό έγινε.

Ο Μακεδών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This