Home / Κοινωνια / Εβρίτισσα θαμμένη στην… Αμφίπολη !!!

Εβρίτισσα θαμμένη στην… Αμφίπολη !!!

Γράφει ο ΣΧΟΛ-ιαστής

amfipoli-tafos

Θα το πιστέψετε! Άλλη τροπή πήραν τα γεγονότα από την αρχαιολογική ανασκαφή του τύμβου της Αμφίπολης, όπου τεχνηέντως μας το αποκρύπτουν τα ΜΜΕ για πολιτιστικούς λόγους.

Καθότι το μνημειώδες κυριαρχεί ως χαρακτηριστικό των ευρημάτων, και το πιο δύσκολο ήταν η αναζήτηση από που κατάγεται και ποιος ήταν ο ενταφιασμένος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, λοιπόν, ύστερα από μήνες ανασκαφικών εργασιών, με μπερδεμένα συμπεράσματα, κάλεσε εσπευσμένα έναν ηλεκτρονική ερευνητή με περγαμηνές αναγνώρισης κάθε μυστηρίου. Τον δικό μας Αλεξ/πολίτη ηλεκτρονική, ονόματι Φόντα με ντοκροτά επιστημονικής κατάρτισης Καναδικού πτυχίου να πραγματοποιήσει ανάγνωση και τεκμηρίωση στοιχείων του τύμβου.

Αφού, λοιπόν, ο συμπατριώτης μας ηλεκτρονικός Φώντας τελείωνε μια παρτίδα τάβλι με τον τσαμπιόνι στο παιχνίδι δικηγόρο (κι αυτός συμπολίτης μας) πήρε παραμάσκαλα τον πρωτότυπο εντοπιστή – ανιχνευτή ηλεκτρονικής πατέντας δικής του εφεύρεσης και αναχώρησε για την Αμφίπολη.

Στον καφενέ του Σάκη που έπαιζε τάβλι με τον δικηγόρο δεν ανέφερε τίποτε για την πρόσκληση του Υπουργείου.

Το στόρυ στην κατακλείδα της έρευνάς του στον λόγο Καστά ήταν σύντομο και αποτελεσματικό.

Η ανάγνωση του τύμβου με το δικό του μηχάνημα, έδειξε ότι ούτε ένα σπαθί, ούτε ένα βέλος τόξου, ούτε καν ένα ασπιδορόπαλο, τίποτε δηλαδή πολεμικό δεν βρέθηκε που να το προσέφερε ο τάφος.

Μόνο στο μωσαϊκό και στις περσίδες αποτυπώθηκαν στην οθόνη του ηλεκτρονικού τα βυζάκια της Περσεφόνης και τα καλλίγραμμα οπίσθια των Καρυάτιδων.
Κατηγορηματικός ήταν ο συμπολίτης μας Φώντας ότι λέγανε ότι θέλανε οι πολεμοχαρείς αρχαιολόγοι, που στρατηγούς και πολεμιστές ονειρευόταν.

Τζίφος! Το πράγμα, αποφάνθει, είναι φως φανάρι. Ο τάφος (συμπέρανε) είναι μιας εταίρας (ονομαστή πόρνη της τότε εποχής) που ήρθε και εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Αμφίπολης, που τότε είχε έλλειψη από ξέκωλα και το λίμπιντο των αρσενικών ήταν απροσδιόριστο.

Για επαγγελματικούς λόγους, λοιπόν, ήρθε στην περιοχή του λόφου Καστά, αφού είχε κεσάτια αναδουλειάς στη Σαμοθράκη απ’ όπου κατοικούσε και ανήκε στο παράρτημα των Καβειρίων ή ακόμα να είχε εγκαταλείψει την οδό Άβαντος του αρχαίου Δεδέ Αγάτς, όπου ο τότε ΕΝΦΙΑ γαι τα “σπίτια” ήταν δυσβάσταχτος.

Αυτά ήταν η τελική ανάγνωση του τάφου από το ηλεκτρονικό σαΐνι Φόντα και μάλιστα συμπλήρωσε ότι το υποτιθέμενο κεφάλι της άφυλης σφίγγας δεν ήταν παρά μόνο η απεικόνιση του φιλήδονου προσώπου της, δηλαδή ήταν τάφος πανέμορφης πόρνης που οργάνωνε συμπόσια με εισιτήριο και με τις οικονομίες της έφτιαξε τάφο που να υμνούν την ομορφιά της και την Εβρίτικη καταγωγή της.

Τελείωσε το συμπέρασμά του, ότι τον τάφο της τον έφτιαξαν πιθανόν οι θαυμαστές της με έρανο μετά θάνατο.

Την επισκεπτόταν δε γκρουπ “Σεξ θέραπι” από όλη την Ελλάδα και τον Έβρο ειδικά.

Τίποτε άλλο δεν εντόπισα, είπε ο ηλεκτρονικός “γάτος” Φόντας, γιατί μετέπειτα μερικά λαμόγια Αμφιπολίτες με τη συνδρομή κάποιων κοντραμπάσιδων Αλεξ/πολιτών κατέστρεψαν τον τάφο, τον σύλησαν, πήραν ότι είχε εμπορική αξία, θρυμμάτισαν το άγαλμά της, της έσπασαν τη μύτη, της έλιωσαν τα χείλη που τόσα φιλιά είχαν δώσει και μετέτρεψαν το μνημείο της ηδονής σε σφαγείο όπως ακριβώς τον 19ο αιώνα οι πουριτανοί συντηρητές του Λούβρου μετέτρεψαν το άγαλμα της ημίγυμνης χορεύτριας των οργιαστικών Καβειρίων Μυστηρίων Σαμοθράκης σε άγαλμα Νίκης σε ναυμαχία.

Αυτά τα τελευταία τα είπε ο συμπαθής Φόντας με πόνο ψυχής γιατί οικογενειακά κατάγεται από το νησί.

Και στο φινάλε το παράπονο όλων των Ελλήνων είναι μη τυχόν και κάνουν το ίδιο τώρα και στην Αμφίπολη όπως τότε στο Λούβρο που μεταμόρφωσαν τη χορεύτρια σε Νίκη.

Ο ΣΧΟΛ-ιαστής