9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Συμβολαιακή γεωργία και στις καπνοκαλλιέργειες

Η εκδήλωση καπνοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος στην Καβάλα, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα

ΣΑΛΛΑΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή της ως βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης του αγροτικού τομέα της οικονομίας έδωσε το πρωί του Σαββάτου από την Καβάλα ο κ. Μιχάλης Σάλλας.
Ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην επετειακή εκδήλωση για τη Συμβολαιακή Γεωργία, που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Καβάλα η εταιρία «Μισσιριάν ΑΕ», σε συνεργασία με το δίκτυο των καπνοπαραγωγών της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες καπνοπαραγωγοί από τη Β. Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σάλλας αποκάλυψε ότι εκτός από την επέκταση των προγραμμάτων της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς τους παραγωγούς, τους μεταποιητές και όσους εμπλέκονται στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αγροτικών προϊόντων της χώρας.
Επίσης, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς από τον πρώτο χρόνο της πλήρους εφαρμογής του έχει ήδη αφήσει το ποσοτικό και ποιοτικό του αποτύπωμα, καθώς αναβαθμίζει την εμπορική λειτουργία στον πρωτογενή τομέα και οδηγεί αυτούς που εντάσσονται σε βελτίωση ποιότητας και εισοδημάτων.
«Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σήμερα ισχυρή τεχνογνωσία για να εξυπηρετήσει συνολικά την αγροτοδιατροφική αλυσίδα, οπότε μπορεί και θα πάρει σοβαρού μεγέθους πρωτοβουλίες για το καλό της Εθνικής Οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η τράπεζα «έχει τους απαραίτητους πόρους αλλά κυρίως τη βούληση για να το πράξει».
Μέχρι σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς έχει συνάψει πάνω από 100 προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, στα οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 14.00 αγρότες.
Το αποτέλεσμα είναι εξαγωγές της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, μέγεθος που αντιπροσωπεύει το 20% των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.
Στην εκδήλωση της καπνοβιομηχανίας «Μισσιριάν» για τη Συμβολαιακή Γεωργία μίλησε και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο οποίος σημείωσε τη μεγάλη σημασία της επιστροφής των αγροτών στην καλλιέργεια του καπνού.
«Η αύξηση της  κατανάλωσης παγκοσμίως, η ανοδική πορεία της εμπορικής τιμής, οι επενδύσεις των καπνοβιομηχανιών και η συμβολαιακή γεωργία στρέφουν όλο και περισσότερους αγρότες στην καλλιέργεια των καπνών» είπε ο κ. Αντωνιάδης.
Όπως επισήμανε, σήμερα ο καπνός «ανθίζει» σε όλους του νομούς της Βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας το 2013 αύξηση 30% σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε συγκεκριμένες ποικιλίες.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μισσιριάν ΑΕ» κ. Νικόλαος Τζούμας, σημείωσε ότι η εταιρία συνεργάζεται με 3.000 καπνοπαραγωγούς, μεταποιεί 10.000 τόνους καπνού ετησίως, τους οποίους εξάγει σε 27 χώρες του κόσμου, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας «Μισσιριάν» υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο και τη συμβολή της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία χρόνια στην αγροτική ανάπτυξη και στο νοικοκύρεμα της αγροτικής παραγωγής.
Για τη σημασία της συνεργασίας τους με την Τράπεζα Πειραιώς μίλησαν τέλος και οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων των καπνοπαραγωγών.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3.900 Θρακιώτες πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορονοϊού

Παράκληση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, για τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από τους ταξιδιώτες

Με χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Βραχιώλιας

Με το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό επιστρέφει ο Γιάννης Βραχιώλιας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη των U13.

Η ΘΡΑΚΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 12%

Διορθώνεται η αδικία μιας δεκαετίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε αντισυνταγματικά την ενίσχυση και την έκοψε – Η...

Πρωτοπόρος η Ορεστιάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που πήρε η πόλη...

More Articles Like This