9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΖΗΤΑ Ο… Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ !!!

Άνευ προηγουμένου Τουρκική πρόκληση – Σε ναυάγιο εξελίσσεται η σύγκληση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδος-Τουρκίας στην Αθήνα – Στόχος η τουρκοποίηση της Θράκης

benizelos-ntaboutoglou ntavoutoglou

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τινάζει στον αέρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ με τη διεξαγωγή του Ανωτάτου Υπουργικού Συμβουλίου στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τουρκικό υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη.

Πρόκειται για πρόκληση άνευ προηγουμένου αφού μία τέτοια κίνηση από πλευράς Άγκυρας, αν τελικώς επιτραπεί από ελληνικής πλευράς, αποσκοπεί στο να «τουρκοποιηθεί» η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να νομιμοποιηθούν οι ενέργειες του προξενείου της Κομοτηνής που θέλουν την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης.

- Advertisement -

Πριν λοιπόν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο Αχμέτ Νταβούτογλου εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας θέτοντας ανοιχτά θέμα μειονότητας στη Θράκη και επιχειρώντας με την μεταφορά των 10 υπουργών και δεκάδων υπηρεσιακών παραγόντων που θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Αθήνα να περάσει το μήνυμα πώς η μειονότητα ελέγχεται από την Άγκυρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ποντίκι», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί αίτημα της τουρκικής πλευράς να επισκεφθεί ο κ. Νταβούτογλου τη Θράκη συνοδεία των 10 υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων που θα έχει μαζί του.

Το αίτημα μάλιστα αυτό φαίνεται να διατυπώθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Άγκυρα και αυτός το… κατάπιε.

Οι προφανείς λόγοι αυτού του αιτήματος έχουν προκαλέσει αμηχανία στους διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών που αναζητούν έναν εύσχημο τρόπο για να αντιμετωπίσει την τουρκική διπλωματική αυθάδεια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να… εκδράμει με το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, προκειμένου να ακούσει επί τόπου τα προβλήματα των «Τούρκων της Θράκης», αποτελεί κλιμάκωση μιας προκλητικής στάσης, η οποία έχει στόχο να επιδείξει την τουρκική ισχύ απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το αίτημα για την επίσκεψη του τουρκικού υπουργικού κλιμακίου στη Θράκη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς, με τελευταία την «παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Ν. Δένδια στο Καστελόριζο.

Ο κ. Νταβούτογλου και η συνοδεία του μάλιστα έρχονται στην Αθήνα για… διάλογο ενώ το ερευνητικό πλοίο Barbaros και πολεμικά πλοία της Τουρκίας παραμένουν στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη καζάν-καζάν σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

defencenet.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This