9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Θα λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και θα στεγασθεί στο υπό ανακαίνιση νεοκλασικό κτίριο του παλαιού νοσοκομείου της πόλεως – Συντονισμένες προσπάθειες Ε. Λαμπάκη και Α. Δερμεντζόπουλου

palio-nosokomeio-1 palio-nosokomeio-3 palio-nosokomeio-2

Μουσικό Γυμνάσιο θα αποκτήσει από το σχολικό έτος 2015-2016 η πόλη της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα στεγαστεί στους χώρους του εμβληματικού για την πόλη και ήδη υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου έκτασης 800 τ.μ. του παλαιού νοσοκομείου.
Η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα με τη μέριμνα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξαδρου Δερμεντζόπουλου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη.
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο μετά από συνάντηση του Υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης δόθηκε το πράσινο φως για να κινηθούν και από τις δυο πλευρές όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου.
Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ιδρύεται το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, από το σχολικό έτος 2015-2016 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 22 Οκτωβρίου 2014.
Στις 3 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Μαλλιάρα, Πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου και συνοδεία πολιτικού μηχανικού της εταιρίας «Σχολικές Υποδομές Α.Ε.» επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και το κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου, το οποίο και εγκρίθηκε ως το καταλληλότερο, προκειμένου εκεί να λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.
Με την έγκριση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το Μουσικό Γυμνάσιο γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα, για την έναρξη της λειτουργίας της νέας σχολικής μονάδας που θα ενισχύσει τη σχολική υποδομή της Αλεξανδρούπολης και κατ’ επέκταση και του Νομού Έβρου.
Η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού ενίσχυσης των σχολικών υποδομών στην περιοχή του Έβρου.
Τα Μουσικά Σχολεία είναι δημόσια σχολεία με αναβαθμισμένο επίπεδο διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας, εντός ενός ιδιαίτερου μουσικού περιβάλλοντος, το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης χαρισματικών νέων και θα τους καλλιεργήσει ευρύτερα, διαπλάθοντας ώριμα σκεπτόμενους πολίτες με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, διαμορφώνοντας μια νέα –πολιτισμικά εκπαιδευμένη- γενιά.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This