9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Οι βουλευτές μας ας αφουγκρασθούν τα μήνυματα των ψηφοφόρων τους, που δεν θέλουν προσφυγή στις κάλπες σε ποσοστό 57%, αλλά ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή – Δεν πρέπει η Ελλάδα να μπει σε περίοδο ακυβερνησίας

VOULI-EKSO-150 adeia-vouli-thumb-large

Αρχίζει σήμερα η πρώτη φάση των ψηφοφοριών στην Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία για τις ψηφοφορίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχής γενομένης την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

- Advertisement -

Ο Κανονισμός προβλέπει πως όποιος βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνει «παρών».

Δεδομένου ότι μοναδικός προτεινόμενος είναι ο Σταύρος Δήμας, το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρόντες».

Κάθε βουλευτής που θα ακούει το όνομά του θα σηκώνεται όρθιος και θα εκφράζει την προτίμησή του.

Της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προηγείται συζήτηση.

Η Βουλή ψηφίζει ύστερα από προτάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Δικαίωμα πρότασης έχει και η Ομάδα των Ανεξάρτητων, υποψήφιος της οποίας θεωρείται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες υποδείξεις των μελών της.

«Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διεξάγεται πάντοτε με ονομαστική κλήση» ορίζει το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής.

«Ο Πρόεδρος καλεί ένα βουλευτή από τη Συμπολίτευση και έναν από την Αντιπολίτευση για να εκφωνήσουν τον κατάλογο των βουλευτών και να καταμετρήσουν τις ψήφους.

Κάθε βουλευτής μετά την ονομαστική κλήση του αναφέρει το όνομα της προτίμησής του, ενώ οι ψηφολέκτες σημειώνουν, ο καθένας χωριστά, την ψήφο του κάθε βουλευτή.

Βουλευτές που δεν επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνουν παρών. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου» αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής.

Αυτή είναι η διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και το ζητούμενο είναι να επιδειχθεί αίσθημα ευθύνης των βουλευτών =, όχι απέναντι στο κόμμα τους, αλλά απέναντι στην Πατρίδα.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων μικρών κομμάτων πρέπει να ακούσουν την θέληση των ψηφοφόρων τους που σε ποσοστό 57% δεν επιθυμούν εκλογές και να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα, δεν αντέχει άλλες περιπέτειες και να σεβασθούν τις θυσίες και που έχουν υποβληθεί οι Έλληνες επί πέντε ολόκληρα χρόνια.

Η χώρα δεν πρέπει ξανά να μπει σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας με επαναλαμβανόμενες εκλογές, γιατί η μη εκλογή Προέδρου προς τα εκεί οδηγεί και ας μην προεξοφλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογική του νίκη.

Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου σίγουρη.

Τα μηνύματα που φθάνουν από τις ξένες αγορές είναι δυσοίωνα.

Το “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” δεν είναι μαγκιά, αλλά εγκληματική επιπολαιότητα που θα πισωγυρίσει την Πατρίδα μας και θα την αφήσει έρμαιο των αρπακτικών διαθέσεων των κακών γειτόνων μας σε Θράκη, αιγαίο και Κύπρο.

Ο καλός Θεός ας φωτίσει απόψε τους εκπροσώπους του Έθνους μας.

Σ.Κ.

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Για να …ξαναζωντανέψει ο οικισμός της Κίρκης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του χωριού που κάηκε από τις Πυρκαγιές του 2023 Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος...

More Articles Like This