Home / Πολιτικη / “ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

“ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

“Η Θράκη πρέπει να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης”, τόνισε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras9 513_n 423_n

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε την Τρίτη 13/1/2015, περιοδεία στην Καβάλα, την Δράμα και την Κομοτηνή. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, όπου περιόδευσε, συναντήθηκε με εκπροσώπους του… Αγροτικού Συλλόγου Νομού Καβάλας και εκπρόσωπους του Σωματείου εργαζομένων στις Ιχθυόσκαλες και επισκέφθηκε το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν χρειάζονται ντουντούκες γιατί μιλάμε με δυνατή και βροντερή φωνή. Είμαστε σήμερα σε μία πόλη που έχει μεγάλη παράδοση σε λαϊκούς αγώνες και θα δώσει την απάντηση στις 25 του Γενάρη. Ο λαός της Καβάλας, ο δημοκρατικός λαός της Καβάλας, θα συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι μόνο για να τιμήσει την παράδοση των αγώνων, των μεγάλων λαϊκών αγώνων της εργατιάς, των καπνεργατών εδώ στην Καβάλα, αλλά ταυτόχρονα για να δώσει δύναμη στην ελπίδα που έρχεται, στην ελπίδα που φτάνει και είναι στα χέρια μας.

Προσπαθούν να μας φοβίσουν, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Ούτε ο φόβος, ούτε η τρομοκρατία πιάνει. Η ελπίδα θα κερδίσει στις 25 Γενάρη και όλοι μαζί θα σφίξουμε τα δόντια για να οικοδομήσουμε μία Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας».

Στη Δράμα ο Αλέξης Τσίπρας, περιόδευσε στην αγορά της πόλης.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Να πω ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός πολύ κρίσιμου εκλογικού αγώνα, μιας πολύ κρίσιμης μάχης.

Η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρότυπο έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή:

Όσο πιο ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο δυνατή και σταθερή η Ελλάδα

«Η ιστορία δίνει την ευκαιρία στην Αριστερά. Και θα τη δώσει ολόκληρη, θα τη δώσει απλόχερα, όχι μίζερα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής μίλησε για το μεγάλο ιστορικό γεγονός της 25ης Γενάρη που «θα σημάνει όχι μόνο την ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και μια μεγάλη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις οδυνηρές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και στην στρατηγική του φόβου, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του γυρίζοντας σελίδα.

«Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα. Ας το πάρουν απόφαση:

Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν. Δεν μπορούν πια να τον κρατήσουν σκυφτό.

Τους προσπερνάει. Και στρέφει το πρόσωπο στο μέλλον. Στρέφει το πρόσωπο σε μια Ελλάδα με δύναμη και προοπτική. Σε μια Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας καλώντας όλους τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θράκη να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης

«Για εμάς το διακύβευμα για την περιοχή είναι να σταματήσει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναλύοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή.

Στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να μη φεύγουν οι νέοι μας, εργάτες, επιστήμονες στο εξωτερικό κατά χιλιάδες, επειδή δεν μπορούν εδώ να βρουν δουλειά και «να προωθήσουμε μια νέα πολιτική για την απασχόληση στην Ελλάδα αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους από την ΕΕ πόρους, εργαλεία και κίνητρα».

Ακόμη, θα δοθεί δυναμική στον αγροτικό τομέα «αυτόν τον πολύτιμο παραγωγικό κλάδο που σήμερα καταστρέφεται συστηματικά με την υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Το διακύβευμα για εμάς είναι: Να στηρίξουμε τον καπνοπαραγωγό και τον αγρότη με εγγυήσεις για το αγροτικό εισόδημα. Με νέες καλλιέργειες. Με επιστημονική υποστήριξη για την αναβάθμιση της παραγωγής. Με βοήθεια στην συνεταιριστική οργάνωση. Με στοχευμένα αναπτυξιακά μέτρα.

Να στηρίξουμε τον κτηνοτρόφο, μεριμνώντας για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους – εκατοντάδες – έχασαν φέτος τεράστιο τμήμα του ζωικού τους κεφαλαίου.

Το διακύβευμα για εμάς είναι να στηρίξουμε τον επιχειρηματία που καινοτομεί. Που προωθεί και εξάγει νέα προϊόντα, ενισχύοντας την απασχόληση.

Να στηρίξουμε τους συνταξιούχους που δούλεψαν μια ζωή και τώρα βλέπουν τις συντάξεις τους να κόβονται. Να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Και να προωθήσουμε ένα συγκροτημένο, ανθρώπινο πλαίσιο διαχείρισης της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά. Και της αντιμετώπισης των παράνομων κυκλωμάτων που διακινούν την ανθρώπινη απελπισία.

Έτσι, ώστε η Θράκη να μην γίνεται αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών. Με ριζική αλλαγή μιας άδικης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της οποίας η Δύση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τις επιπτώσεις των αποτυχημένων επεμβάσεών της στην περιοχή. Και μαζί, το βάρος φιλοξενίας και οικονομικής βοήθειας που της αναλογεί».

Σημαντικό διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη «να αξιοποιηθεί η γεωγραφική θέση της Θράκης για την συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού κυριαρχικών δικαιωμάτων και της πιστής τήρησης του διεθνούς δικαίου και με δεδομένη τη σημασία της Θράκης για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο της Μακεδονίας και της Θράκης «ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφορών και ενεργειακών διόδων για τη διασύνδεση της Ευρώπης με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ασίας είτε αυτό αφορά την μεταφορά Αζέρικου φυσικού αερίου μέσω του αγωγού TAP είτε τη μεταφορά Ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη είτε την ενίσχυση του εμπορικού ρόλου των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών και την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στο σχέδιο για ανάπτυξη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

«Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού και με τις καταστροφικές της επιπτώσεις στον τόπο. Καθώς και με τη μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε χωματερές εξορυκτικών αποβλήτων» επισήμανε.