9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ “ΕΥΠ” ΚΑΙ “ΥΠΕΞ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Τι γράφει το τουρκόγλωσσο φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράσθηκε στην Κομοτηνή – Στο παιχνίδι για την κατάκτηση της εξουσίας η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα δίνει ΟΛΑ στην Τουρκία – Η Θράκη κατρακυλά στην αγκαλιά της Άγκυρας, για χάρη της ψήφου των μουσουλμάνων

thr_tsip 1

Η προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας εδώ στην Θράκη επί μακρά σειρά δεκαετιών, είχε στόχο την εφαρμογή της Ισονομίας και Ισοπολιτείας έναντι του μουσουλμανικού πληθυσμού που ζει στον τόπο μας.

Οι σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων, έχουμε την εδραία πεποίθηση, πως είναι άριστες, καθώς οι τελευταίοι απολαμβάνουν, εκτός των άλλων και τα πλεονεκτήματα της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

- Advertisement -

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης ευημερούν εισπράττοντας όλες τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς κανένα περιορισμό ή παρέμβαση και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των τζαμιών που εδώ στην Θράκη είναι περισσότερα σχεδόν, από τις εκκλησίες.

Αυτό όμως το κλίμα της αρμονικής συμβίωσης τα τελευταία χρόνια διαταράσσεται από το μακρύ χέρι της Άγκυρας που ονειρεύεται την ενσωμάτωση της Ελληνικής Θράκης στον κορμό του Τουρκικού κράτους.

Οι δε παρεμβάσεις που γίνονται μέσω του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, χρόνο με τον χρόνο γίνονται προκλητικότερες, λόγω της λυσσαλέας αντιπαλότητας που διακρίνει τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδος, τα οποία προκειμένου να αρπάξουν την καρέκλα της εξουσίας, είναι ικανά να συμμαχήσουν και με τον διάβολο.

Έτσι λοιπόν η ψήφος των μουσουλμάνων της Θράκης, που κατευθύνεται από το Προξενείο (βλέπε Άγκυρα), οδηγεί για την εξασφάλισή της, σε ανεπίτρεπτα φαινόμενα συναλλαγών που αγγίζουν τα όρια της “εθνικής μειοδοσίας”.

Ο λόγος που κάνουμε σήμερα αυτή την αναφορά, είναι ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που μας έστειλε από την Κομοτηνή, τακτικός αναγνώστης της εφημερίδος μας.

Είναι γραμμένο εις την τουρκική και το παραθέτουμε σε μετάφραση.

***

ΣΥΡΙΖΑ και Μειονοτικά Δικαιώματα

1. .Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα

Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ

Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα.

Ειδικά για την

μειονότητα της Θράκης

1. Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών

2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους στερήθηκαν με άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας

3. Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου

4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας

Για την εκπαίδευση

1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων

2. Δημιουργεία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις

3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή

4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)

5. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα.

Για τις θρησκευτικές μειονότητες

1. Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής

2. Κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και η αντικατάσταση του από μάθημα «Φιλοσοφίας Θρησκειών»

3. Θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία του προς την εξουσία, έρχεται να καταργήσει κάθε μορφή παρουσίας της Ελληνικής Πολιτείας εδώ στην Θράκη.

Από την κατάργηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) μέχρι την απομάκρυνση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα (αν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάσατε προηγουμένως), ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί όλα αυτά που ζητά η Άγκυρα, για να τεθεί υπό Τουρκική διοίκηση.

Κάντε τον κόπο αγαπητοί αναγνώστες να ξαναδιαβάσετε τα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Εκτός και αν τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στη Θράκη δεν σας ενδιαφέρουν, παρά μόνον η τσέπη σας και το πόσο θα πληρώσετε για τον ΕΝΦΙΑ.

Για την Πατρίδα μένει έστω και μια στάλα αγάπης και μυαλού για τα επερχόμενα;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Από… Αλεξανδρούπολη η επίθεση των… ΗΠΑ κατά της Ρωσίας;

 «Μπουρλότο» βάζει Αμερικανός ειδικός Αναλυτής - Στο στόχαστρο της Μόσχας η Ελλάδα - Τί αντισταθμιστικά οφέλη μάς δίνουν οι...

More Articles Like This