9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Επανάληψη της επιχείρησης “Χρυσόμαλλο Δέρας” αποφασίσθηκε σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, εάν καταρρεύσει η εκεχειρία – Προβλέπει την κινητοποίηση μεγάλης δύναμης από θάλασσα, ξηρά και αέρα, με ισχυρή δύναμη Ειδικών Δυνάμεων του Π.Ν., για παροχή περιμετρικής ασφάλειας στους ομογενείς μας

C_130_12_0 polemiko-nautiko-ploio-promutheus-arxeiou

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολεμικής εκκένωσης χιλιάδων ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της Α, Ουκρανίας που πλέον έχουν αποσχιστεί έχοντας ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από το καθεστώς του Κιέβου «σφραγίστηκε» σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ
Το σχέδιο προβλέπει κινητοποίηση μιας μεγάλης δύναμης από θαλάσσης, ξηράς και αέρος των ΕΔ καθώς και των διπλωματικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ σε και επανάληψη της επιχείρησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» το καλοκαίρι του 1993 όταν εκκενώθηκαν 1013 Πόντιοι ομογενείς από το Σοχούμι της Γεωργίας.
Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται ως ιδιαιτέρα επικίνδυνη δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών διάκεινται φιλικά προς τους νεορώσους και λιγότερο φιλικά προς το ουκρανικό καθεστώς.
Ήδη οι Έλληνες ομογενείς έχουν θρηνήσει θύματα από τις μάχες στην Α. Ουκρανία.
Ήδη στην περιοχή έχουν αποσταλεί σύνδεσμοι από ελληνικής πλευράς (όπως και στην επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με το τοπικό στοιχείο της ομογένειας προετοιμάζοντας την επιχείρηση η οποία θα εκτελεστεί στην περίπτωση που ουκρανικά στρατεύματα θα εξαπολύσουν επίθεση στην Α. Ουκρανία, επίθεση η οποία θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών.
Έτσι το επιχειρησιακό σχέδιο έχει ήδη καταστρωθεί, έχουν υπολογισθεί οι δυνάμεις που θα πάρουν μέρος σε αυτό και αυτό που μένει είναι η πολιτική εντολή στην περίπτωση που όπως αναφέρθηκε η κατάσταση στην περιοχή ξεφύγει από τον έλεγχο και εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη.
Στην επιχείρηση με τα όσα στοιχεία έχουν γίνει διαθέσιμα θα μετάσχουν δύο ή τρία αρματαγωγά του ΠΝ κλάσης «Σάμος» τα οποία θα προσεγγίσουν την Μαριούπολη όπως και δύο τουλάχιστον αεροσκάφη C-130 τα οποία θα προσγειωθούν στην ρωσική αεροπορική βάση στο Μπελμπέκ στην Κριμαία από όπου και θα γίνει δυνατό να αναχωρήσει μέρος του ομογενειακού στοιχείου στην περιοχή.
Στα αρματαγωγά όπως και σε άλλες επιχειρήσεις εκκένωσης θα βρίσκεται και ισχυρή δύναμη ειδικών δυνάμεων (βατραχανθρώπων του ΠΝ) για την παροχή περιμετρικής ασφάλειας όσο τα πλοία θα βρίσκονται ελλιμενισμένα.
Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 1993, το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «Viscountess» που εκτελούσε ταξίδια στη γραμμή Ελλάδα-Ιταλία ναυλώθηκε για την άκρως αυτή απόρρητη επιχείρηση.
Στο λιμάνι του Πειραιά το «Viscountess» φόρτωσε ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια. Στο πλοίο, εκτός από το πλήρωμα, επιβιβάστηκαν στελέχη του ΓΕΕΘΑ, αξιωματικός του Π.Ν, αξιωματικός του Λ.Σ, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι, και νοσηλευτικό προσωπικό από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Το πρωί της 15-8-1993, το «Viscountess» κατέπλευσε στο Σοχούμι. Εκφόρτωσε την ανθρωπιστική βοήθεια και αμέσως με τάξη αλλά και ταχύτητα επιβιβάστηκαν σε αυτό 1013 ομογενείς αφού προηγήθηκε προξενικός, τελωνειακός και αστυνομικός έλεγχος.
Το βράδυ της ίδιας μέρας απέπλευσε για την Αλεξανδρούπολη.
defencenet.gr

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This