9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη-σταθμός: Θύμα συνωμοσίας ή “εγκληματική οργάνωση” το 3ο κόμμα της χώρας;

article9310.w_l xrisi-avgi-logo

Στις 20 Απριλίου, την Δευτέρα, μετά την Κυραική του Απίστου Θωμά θα ξεκινήσει η μεγάλη δίκη των κατηγορουμένων βουλευτών και στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr.
Στον απόηχο των επικείμενων αποφυλακίσεων, αλλά και των απίστευτων περιοριστικών μέτρων που προτείνουν για τους βουλευτές και τα στελέχη που πρόκειται να αποφυλακιστούν οι βουλευτές Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, η δίκη έρχεται πραγματικά ως λύτρωση για περίπου 70 ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται με κατηγορίες για τις οποίες δεν φαίνεται να υπάρχουν καν ενδείξεις ενοχής, από τις οποίες κατηγορίες η βασική που είναι η “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” απλά δεν υφίσταται βάσει της ευρωπαϊκής συνθήκης του Παλέρμο, αφού δεν υπάρχει ούτε οικονομικό όφελος, ούτε οπλοστάσιο.
Όσο και αν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να τεκμηριώσει τις παραπάνω κατηγορίες δεν βρέθηκε ούτε ένα παρανόμως κτηθέν όπλο, ούτε ένα ευρώ το οποίο να έχει αποκτηθεί από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος από μη δηλωμένη νόμιμη δραστηριότητα.
Και ενώ η υπόθεση έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά της συνωμοσίας μετά τις αποκαλύψεις πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου στο γνωστό βίντεο, αλλά και την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Α, Σαμαρά που σύστηνε να “γ…σει” ο εισαγγελέας τους βουλευτές του κόμματος που θα απολογούντο, εν τούτοις οι δύο εισαγγελείς προχώρησαν σε μια πρόταση που ουδέποτε έχει επιβληθεί ούτες καν σε τρομοκράτες της 17Ν που αποφυλακίστηκαν, προκαλώντας εύλογες απορίες.
Κατ’ αρχήν χρησιμοποιούν την ορολογία “Αρχηγός κόμματος” ενώ είναι γ.γ. του κόμματος.
Διότι το “Αρχηγός” που χρησιμοποιούν παραπέμπει σε “εγκληματική οργάνωση” για την οποία φυσικά ουδείς έχει καταδικαστεί….
Ενώ για τον βουλευτή, επιπλοποιό από τα Ιωάννινα Χ.Παππά, ο οποίος θα αποφυλακιζόταν χωρίς περιοριστικούς όρους γιατί τίποτα δεν έχει προκύψει σε βάρος του τον αναφέρουν ως “φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης”, (“Αρχηγός κόμματος” ο Ν.Μιχαλολιάκος”, “υπαρχηγός οργάνωσης ο Χ.Παππάς”.
Κάπου το κόμμα χάθηκε στην πορεία των συλλογισμών τους…) προτείνεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παράδοση διαβατηρίου, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, η απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και η υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του!
Πάλι καλά που του επιτρέπουν να περπατά…
Τι καλά και πόσο αίμα θα είχαμε γλιτώσει αν είχαν επιβάλει και στον Μαζιώτη και τους άλλος τρομοκράτες που αφέθηκαν ελεύθεροι, τους ίδιους περιοριστικούς όρους…
Όσο για τον γ.γ. του τρίτου ελληνικού κόμματος στις πρόσφατες εκλογές, τον Ν.Μιχαλολιάκο του επιβάλλουν “την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και τη διατήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων (σ.σ.:!) ενώ βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ΧΑ, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, τίθεται σε ισχύ ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού”!
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για επαχθείς περιοριστικούς όρους” (“Οι παράνομες φυλακίσεις, οι κατ’ οίκον περιορισμοί και η απαγόρευση σε εκλεγμένους βουλευτές να μιλούν δημόσια αποδεικνύουν πως το Σύνταγμα στην χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο Κίνημα που φοβίζει το διεφθαρμένο καθεστώς”) αλλά εδώ το ζήτημα είναι πολύ πιο ευρύ: Πόσο προστατευμένος μπορεί να είναι ο απλός πολίτης από την αυθαιρεσία του σύστήματος όταν το τρίτο ελληνικό κόμμα αντιμετωπίζεται έτσι;
Και με ποιο τρόπο πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε τέτοιου είδους συστημικές αυθαιρεσίες;
Γιατί η “δημοκρατία των όπλων” ιστορικά έχει απαντηθεί με τον ίδιο τρόπο που έχει επιβάλλει την κυριαρχία της.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντίστοιχο βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στα τέλη του μήνα.
defencenet.gr

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Στον EAST-MED προσχωρεί και η Γαλλία

Αλλάζει ριζικά το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατ. Μεσόγειο – Απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας

Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου από το… 1936!!!

Η μελέτη του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη – Η Τουρκία να ξεχάσει την αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Θα είναι η τελευταία αλλαγή της ώρας;

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, γυρίζουμε στην χειμερινή ώρα – Η Ελλάδα δεν αποφάσισε ακόμα

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί υπέρ του κτηνοτρόφου

Με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την καταδίκη του 32χρονου από τις Φέρες – Μήπως έχει… ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της Πατρίδος μας; - Τιμωρία...

Για να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας

Το τζαμί - Το πρώτο Νηπιαγωγείο των Φερών - Οι Φέρες τον 17ο αιώνα

More Articles Like This