Home / Κοινωνια / Ανοικτή συζήτηση για απασχόληση-ανάπτυξη

Ανοικτή συζήτηση για απασχόληση-ανάπτυξη

Όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Έβρου, την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

epimelhthrio-shma TOPSIDHS-XRISTODOULOS-XEF

“Μεταρρυθμίσεις – Απασχόληση – Ανάπτυξη: όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα” είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Έβρου και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στον 3ο όροφο (Λ. Δημοκρατίας 307).
Η εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης.
Στο διάλογο αυτό καλούνται να λάβουν μέρος ναυτικοί, έμποροι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ομιλητές θα είναι οι κ. Ταξιάρχης Σαρδέλης, Ειδικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης – Στρατηγός (ε.α.) και κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε: η εκδήλωση επικεντρώνεται και στόχο έχει να φωτίσει έννοιες που ακούγονται και αναπαράγονται καθημερινά σε όλα τα πεδία συζητήσεων, αλλά παρόλα αυτά ο μέσος πολίτης εξακολουθεί να διακατέχεται από σύγχυση για αυτές.
Οι μεταρρυθμίσεις που, κατά γενική ομολογία, αποτελούν το βασικό ζητούμενο αυτή την στιγμή σε όλες τις εκφάνσεις της δημοσιονομικής πραγματικότητας, δυστυχώς έχουν συνδυαστεί στο συλλογικό υποσυνείδητο με αντιδημοφιλή, αντιλαϊκά και γενικά μέτρα λιτότητας, γεγονός που δεν συνάδει διόλου με τον πραγματικό στόχο που πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός, η εξυγίανση, η πάταξης της γραφειοκρατίας και η απλούστευση των διαδικασιών στην δημόσια διοίκηση και όχι μόνο.
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, ανέφερε:
«ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας.
Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00 Χαιρετισμός
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου

18.10 μεταρρυθμίσεις : Αδυναμίες και Ενδεδειγμένες Δράσεις
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΑΡΔΕΛΛΗΣ
-Ειδικός Σύμβουλος
Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης
-Στρατηγός (ε.α.)

18.25 Προϋποθέσεις Ανάπτυξης
ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ
Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης

19.00 Διάλογος – Ανοιχτή Συζήτηση

19.45 Συμπεράσματα-Προτάσεις