9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!!

Το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ άναψε “φωτιές” μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος στο internet -Ξεπέρασαν τις 9.000 οι προβολές του κειμένου, ενώ έγιναν πάνω από 470 shares στο facebook – Πρέπει να ακούγεται και η άλλη πλευρά

Tyxero02tixero

Η επιστολή του φοιτητή κ. Λούδου, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 3 Μαρτίου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Θετικές από πλευράς κατοίκων του Έβρου, αρνητικές από πλευράς στρατιωτικών, κυρίως των συζύγων τους.
Και βέβαια η μεταφορά του θέματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδος μας, έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια.
Μέχρι ότι… “φταίει” η εφημερίδα μας που δημοσίευσε την επιστολή.
Σήμερα δημοσιεύουμε δύο κείμενα για το ίδιο θέμα:
***
Απάντηση στην επιστολή Λούδου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την αναγκαστική διαμονή των στρατιωτικών στο Τυχερό.

Πριν από μερικές μέρες δημοσιοποιήθηκε επιστολή, με ένα αίτημα παράλογο και προσβλητικό για τις ελευθερίες των στρατιωτικών που υπηρετούν στον Προβατώνα, ο συγγραφέας της οποίας υπογράφει ως φοιτητής.
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να έχει αξιώσεις που αφορούν στη ζωή και την οικογένεια άλλων, ενόσω ο ίδιος ζει την ανέμελη φοιτητική ζωή στη Θεσ/νίκη;
Το αίτημά του, που χαρακτηρίστηκε από κάποιους δίκαιο, αποβλέπει μόνο στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων των ντόπιων κατοίκων και όχι στην τόνωση των ακριτικών περιοχών.
Άλλωστε υπήρξε η ευκαιρία ανάπτυξης για το Τυχερό, όταν πριν από μερικά χρόνια έγινε μαζική προσέλευση στρατιωτικών στο χωριό (κυρίως ΕΠ.ΟΠ.), όμως η έλλειψη υποδομών όλα αυτά τα χρόνια και η εκμεταλλευτική συμπεριφορά των κατοίκων τους οδήγησαν σε φυγή. Η πραγματικότητα στο Τυχερό σκιαγραφείται κάπως έτσι:
– Στάβλοι και αποθήκες που έχουν μεταποιηθεί σε σπίτια προς ενοικίαση, προσφέρουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έναντι εξωφρενικών ενοικίων.
– Φαρμακεία, μη συμβεβλημένα με το στρατό, που εφημερεύουν και δεν ανοίγουν, ακόμη κι όταν υπάρξει ενημέρωση για τη σοβαρότητα του περιστατικού.
– Φαρμακεία με μονίμως άδεια ράφια και προμήθεια των φαρμάκων μόνο κατόπιν παραγγελίας.
– Παντελής έλλειψη πάρκων και ύπαρξη άκρως επικίνδυνων παιδικών χαρών.
– Μονοπώλια καταστημάτων που οδηγούν σε εξωφρενικές τιμές των προϊόντων τους.
– Απόσταση 60 χιλιομέτρων από το πλησιέστερο νοσοκομείο.
– Αποκλεισμός από οποιαδήποτε ευκαιρία για εργασία στις συζύγους των στρατιωτικών.
– Προσβλητικός και απαράδεκτος χαρακτηρισμός των συζύγων των στρατιωτικών από τις ντόπιες κυρίες ως «καραβανούδες», ενδεικτικός της υπόληψης στην οποία τις έχουν.
Υπάρχουν λοιπόν ορισμένοι που ανησυχούν τόσο πολύ όχι για το «άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της αστυφιλίας», αλλά για το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της έλλειψης εσόδων που στηρίζονται στην παρουσία στρατιωτικών στο χωριό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους κυρίους που ενίστανται νοικιάζουν σπίτια κι επιχειρήσεις στο Τυχερό και καρπώνονται τους πόρους τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη κι άλλα αστικά κέντρα, απολαμβάνοντας τις ανέσεις που αυτά προσφέρουν.
Καλώ λοιπόν όλους όσοι ενστερνίζονται την άποψη του κυρίου Λούδου και είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Τυχερού, να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα και να επαναπατριστούν, στηρίζοντας εμπράκτως το χωριό και τους συντοπίτες τους, κι αφού υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές τότε ναι, να μείνουν στο χωριό και οι στρατιωτικοί.
Προς το παρόν, μόνος λόγος για τον οποίο αξίζει να μείνει κάποιος στο Τυχερό είναι η στέγαση στα ΣΟΑ.
Σε αυτό το σημείο ίσως κάποιος αντιπαραβάλλει το επιχείρημα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Τυχεριώτες. Σαφώς.
Μόνο που εκείνοι έχουν επιλέξει συνειδητά τον τόπο διαμονής τους, ενώ όσον αφορά στους στρατιωτικούς γίνεται συντονισμένη προσπάθεια άρσης του δικαιώματος.
Επιτρέψτε τους να επιλέξουν τον τόπο εγκατάστασής που κρίνουν ότι θα προσφέρει στις οικογένειές τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Λάβετε υπόψη ότι έχουν ήδη κάνει πολλές θυσίες με το να μετακομίζουν κάθε τόσο και να είναι εσωτερικοί μετανάστες.
Ζούμε σε Δημοκρατία που διασφαλίζει Ελευθερίες. Αν στερούμαστε το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής, τότε για ποια Δημοκρατία μιλάμε;
Δέσποινα Αθανασιάδου
Φιλόλογος πτυχιούχος ΑΠΘ
σύζυγος στρατιωτικού και μητέρα, εκτοπισμένη στο Τυχερό Έβρου.
***
Άγνωστος χχχχχ αγαπητέ Thanos Loudos

- Advertisement -

Όσον αφορά το ”σωστό και δίκαιο ” του αιτήματος, που πραγματικά με” έτρωγε” και δεν μπορούσα να το αγνοήσω, θέλω να σε ενημερώσω καθώς προφανώς δεν γνωρίζεις ή κάνεις πως δεν γνωρίζεις ή άπλα διαφωνείς, ότι ο Έλληνας Στρατιωτικός δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος του κάθε προβλήματος ούτε το ”πιόνι” κανενός που πρέπει να κατοικήσει στο Τυχερό για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του Τυχερού.
Είναι υπεύθυνος μόνο για την εθνική άμυνα της χώρας και ότι αυτό συνεπάγεται που δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με αυτό που εσύ ζητάς. Δεν είναι υποχρεωμένος να κατοικήσει στο Τυχερό το οποίο δεν πληρεί καν τα βασικά για μια οικογένεια άλλα ούτε και για έναν νέο στρατιωτικό καθώς τα ενοίκια για τα σπίτια στο Τυχερό στο παρελθόν ήταν πολύ ακριβά σε σχέση με την ποιότητα τους και την ποιότητα της ζωής γενικά στο χωριό, πράγμα που απ’ όσο γνωρίζω δεν σταμάτησε να ισχύει ακόμη και σήμερα.
Οπότε, αγαπητέ φοιτητή την επόμενη φορά που είναι να στείλεις επιστολή που αφορά τους Στρατιωτικούς, που απ’ ότι καταλαβαίνω δεν τους σέβεσαι όχι μόνο ως Στρατιωτικούς άλλα και σαν πολίτες που έχουν το δικαίωμα της επιλογής του τόπου κατοικίας (αφού σκέφτεσαι ότι μια διαταγή θα βγει και θα λυθούν όλα) , σκέψου και άλλες πτυχές ανάπτυξης του τόπου (σαν το Τυχερό υπάρχουν και άλλα χωριά σε όλη την Ελλάδα που δεν υπάρχει στρατός εκεί) μιας και θα γίνεις οικονομολόγος και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους τους Στρατιωτικούς. Θα μπορούσα να επεκταθώ και σε άλλα θέματα άλλα ελπίζω να σε κάλυψα.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Γνωστές οι θέσεις της εφημερίδος μας που δεν θέλει να ερημώνουν οι οικισμοί του ακριτικού νομού μας.
Όμως και πολλές οι αλήθειες που περιγράφονται στις πιο πάνω επιστολές.
Και οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν το δίκιο τους.
Καιρός η Πολιτεία να σκύψει και να δει τα προβλήματά τους.
Λύσεις υπάρχουν.
Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This