9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΚΗΠΩΝ

Έχει αυξηθεί η κίνηση ταξιδιωτών στον Μεθοριακό Σταθμό Τελωνείου Κήπων – Χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι (20) ακόμα αστυνομικοί – Από 30 Μαρτίου 2015 μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα βιομετρικών στοιχείων

teloneio-khpon150 diavatiria-604x270

Την αύξηση προσωπικού στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων, ζητά η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Στο έγγραφό της, αναφέρει τα εξής:
***
Τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους παρατηρείται ραγδαία αύξηση της διέλευσης πολιτών από και προς την γείτονα χώρα Τουρκία από το συνοριακό σημείο διέλευσης του Α.Τ. Κήπων, ενώ η οργανική δύναμη του παραπάνω Τμήματος παραμένει σε επίπεδα προ εικοσαετίας.
Συνοπτικά θα σας αναφέρουμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την άνευ προηγουμένου αύξηση της κίνησης. Σας παραθέτουμε επίσης σχετικό πίνακα στον οποίο αποτυπώνονται οι αφιξοαναχωρήσεις των τελευταίων ετών και από τον οποίο βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κατάσταση πλέον στο Α.Τ. Κήπων έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες τους προσωπικού που υπηρετεί εκεί.
ΑΦΙΞΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΕΤΟΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Ι.Χ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ
2003 46.558 5.108 147.199 454.932
2012 64.369 8.648 138.405 846.689
2013 64.563 9.328 157.930 899.572
2014 53.871 10.165 188.466 955.882

ΕΞΟΔΟΣ
ΕΤΟΣ ΦΟΡΤΗΓΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Ι.Χ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ
2003 41.749 4.952 110.998 510.365
2012 66.477 8.846 156.348 862.281
2013 72.924 9.473 171.346 916.248
2014 72.439 10.155 192.881 1.000.239

- Advertisement -

Βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση είναι:
1) Οι αλλαγές στο καθεστώς της υποχρεωτικής κατοχής Προξενικής Θεώρησης Εισόδου (VISA), η οποία δεν απαιτείται πλέον από την χώρα μας , σχεδόν για όλους τους πολίτες των Βαλκανικών Χωρών , οι οποίοι διατηρούν εμπορικές, θρησκευτικές και τουριστικές σχέσεις με τη γείτονα Χώρα Τουρκία.
2) Η μη υποχρέωση κατοχής Προξενικής Θεώρησης Εισόδου (VISA) για τους Τούρκους πολίτες, κατόχους SPECIAL διαβατηρίων (των γνωστών και ως πράσινα διαβατήρια).Με τα παραπάνω διαβατήρια είναι εφοδιασμένοι σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, κ.τ.λ. καθώς και τα μέλη των οικογενειών αυτών.
3) Η αλλαγή στην κουλτούρα και στον τρόπο σκέψης όλων των Τούρκων υπηκόων γενικά, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε ευκαιρία να επισκεφτούν τη Χώρα μας και ιδικά τις κοντινές σε αυτούς πόλεις ακόμα και για ημερήσιες εκδρομές.
4) Το παραπάνω σημείο παραμένει η βασική πύλη εισόδου και εξόδου για όλους τους Τούρκους μετανάστες της κεντρικής Ευρώπης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
5) Η παράνομη μετανάστευση από τις Ασιατικές Χώρες προς την Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό, απαιτεί την ύπαρξη εκτεταμένων και λεπτομερών ελέγχων των προσώπων και των οχημάτων που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, όπως ακριβώς προβλέπουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες και η Ελληνική Νομοθεσία, από ικανό αριθμό αστυνομικών.
6) Εκτός από πύλη εισόδου παραμένει και πύλη εξόδου προς τις Χώρες της Ασίας αλλά και χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Γεωργία, Αρμενία, κ.τ.λ. για όλους όσους εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη.
7) Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι μόνο στο διάστημα από 01-01-2015 έως και σήμερα από την συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν σχηματισθεί 16 δικογραφίες για παράνομες δραστηριότητες, όπως , πλαστά έγραφα, διακίνηση παράνομων μεταναστών, διακίνηση ναρκωτικών, κλεμμένα οχήματα , κ.τ.λ.
Επειδή για όλους τους παραπάνω λόγους κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της παραπάνω υπηρεσίας.
Επειδή οι Τούρκοι ταξιδιώτες αποτελούν τους μοναδικούς ουσιαστικά τουρίστες στην περιοχή μας και τα οικονομικά οφέλη για όλη την κοινωνία είναι κάτι περισσότερο από εμφανή.
Επειδή από τον Οκτώβριο του 2014 , ο έλεγχος απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του ελεγχόμενου έξω από το θάλαμο ελέγχου για δακτυλικά αποτυπώματα, για τους κατόχους Π.Θ.Ε. (VISAS) οι οποίοι αποτελούν το 40% των διερχομένων, με αποτέλεσμα να υπάρχει χρονική καθυστέρηση.
Επειδή από 30 Μαρτίου 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου βιομετρικών στοιχείων ¨ eulisa¨ και το οποίο απαιτεί να χρησιμοποιείται ένας αστυνομικός, ανά βάρδια, ως χειριστής.
Ο παραπάνω έλεγχος δεν θα έχει κανένα όφελος ως προς την μείωση της αναμονής των ταξιδιωτών αφού γίνεται μόνο για την αξιολόγηση των μηχανημάτων.
Επειδή οι αστυνομικοί που θα μετακινηθούν εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενο του διαβατηριακού ελέγχου για να μπορέσουν να προσφέρουν.
Επειδή ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να εκπαιδευτεί ένας αστυνομικός και να μπορέσει να δουλέψει σε διαβατηριακό έλεγχο είναι ένας μήνας.
Επειδή τα προηγούμενα χρόνια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής φυσικής ηγεσίας, δεν κατέστη δυνατή η ουσιαστική ενίσχυση αυτής της υπηρεσίας, αφού η έλλειψη δύναμης είναι το μεγάλο πρόβλημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης.
Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε έκδοση σχετικής διαταγής με την οποία θα αναζητηθούν από όλη την χώρα 20 τουλάχιστον επιθυμούντες αστυνομικοί για να μετακινηθούν στο Α.Τ. Κήπων με δικά τους έξοδα.
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με ότι συμβαίνει με τα αεροδρόμια στις τουριστικές περιοχές κατά τους θερινούς μήνες. Με την προϋπόθεση βέβαια , ότι αυτοί θα βρίσκονται εκεί το αργότερο μέχρι την 15 Μαΐου ώστε να υπάρχει επαρκείς χρόνο για την εκπαίδευση τους στο διαβατηριακό έλεγχο.

ΠΡΟΣ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ Α.Ε.Α.
ΚΛΑΔΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ / Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ / Δ/ΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΛΑΔΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ / Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1 ) ΜΕΛΗ ΜΑΣ
2 ) Μ.Μ.Ε.
3 ) ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
4 ) ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Τσιακίρης Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας Βογιατζής Γεώργιος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This