Home / Πολιτικη / Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ… ΠΑΝΤΟΥ

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ… ΠΑΝΤΟΥ

Η διαχρονική ένοχη στάση της Πολιτείας στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης – Η εγκληματικότητα θα χτυπήσει “κόκκινο” – Κανείς να μην μπορεί να εργασθεί, όσο υπάρχουν Έλληνες άνεργοι

afrikanoi-metanastes-150 metanastes-mou

Το κύμα αθρόας εισροής λαθρομεταναστών άρχισε να διογκώνεται από τα μέσα της δεκαετίας του 80, βρίσκοντας απροετοίμαστη την Ελλάδα, αφού οι θεσμικοί φορείς της χώρας απέδειξαν με την αδράνεια, την εγκληματική απάθεια αλλά κα τις παλινωδίες τους (ανοίγοντας ο Μητσοτάκης μέχρι και τα σύνορα την δεκαετία του 90, σε λογής – λογής εγκληματίες), ότι δεν είχαν καμιά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.
Παρά τις σοβαρές επαπειλούμενες ποινές κατά των διακινητών, με αυξητική τάση από το 1990 έως και σήμερα, κάνοντας το πλημμέλημα, κακούργημα αλλά και προβλέποντας ξεχωριστή ποινή για κάθε λαθρομετανάστη που μεταφέρει ο συλληφθείς δουλέμπορος, η διακίνηση λαθρομεταναστών συνέχισε να ανθεί, εφευρίσκοντας πάντοτε τρόπους διαφυγής σε μια τουλάχιστον «εν υπνώσει» ευρισκόμενη νεοελληνικής κοπής πολιτεία.
Γιατί οι φαινομενικά δρακόντιες πρωτόδικες στερητικές ελευθερίας ποινές, είτε ξεφούσκωναν στην κατ’ έφεση δίκη, είτε μετατρέπονταν σε χρηματικές , οι οποίες πολλές φορές αποπληρώνονταν από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων…..
Η κροκοδείλια ελληνική πολιτεία με την ένοχη ανοχή της, σιγόνταρε αυτήν την κατάσταση, διογκώνοντας το αποκρουστικό φαινόμενο της παράνομης εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα ή ορθότερα των επήλυδων (από το ρήμα επελαύνω)
Φυσικά οι σωρευμένοι στην χώρα μας λαθρομετανάστες γίνονταν μετά από λίγο φτηνά εργατικά χέρια σε πολλές «μανωλάδες», έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο στον Έλληνα πολίτη πως η αύξηση τους δεν ήταν μόνον πρόβλημα αδράνειας της κρατικής μηχανής, αλλά εξυπηρέτηση μεγάλων και οργανωμένων συμφερόντων….
Η πολιτεία δημιούργησε από την μια πλευρά μια φαινομενικά αυστηρότατη κατασταλτική μηχανή με δρακόντιες ποινές για τους διακινητές, παράλληλα όμως με την διαχρονικά εναλλασσόμενη νομοθεσία δημιούργησε μέσω των ενδικοφανών προσφυγών στην αρμόδια Περιφέρεια ή στους αρμόδιους Αστυνομικούς Διευθυντές ή προσφυγών και αντιρρήσεων στα αρμόδια Διοικητικά Πρωτοδικεία, την κερκόπορτα να αφήνονται ελεύθεροι οι (λαθρο)μετανάστες, προκειμένου τάχα εντός προθεσμίας 30 ημερών από την άρση της κράτησης τους, να αποχωρήσουν από την χώρα……
Αυτοί όμως δεν αποχωρούσαν ποτέ, συνεχίζοντας να διαβιώνουν παράνομα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία μας!
Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν ανά την Ελλάδα κέντρα κράτησης για όσους δεν ελάμβαναν αμέσως το πολυπόθητο χαρτί- εισιτήριο για την ελευθερία και νομιμοποίηση τους στην χώρα, αλλά και για όσους συνελάμβαναν κατά καιρούς παράνομους λαθρομετανάστες όταν η πολιτεία ξυπνούσε…..
Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης με τον μηχανισμό των Διοικητικών προσφυγών ενώπιον αρχών ή Διοικητικών Πρωτοδικείων, καλά κρατούσε, ιδιαίτερα την δεκαετία του 2000.
Για να μην στοιβάζονται στα κέντρα κράτησης, αφήνονταν ελεύθεροι με αντιρρήσεις εξπρές από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας (ιδιαίτερα τα συνοριακά) για να αποχωρήσουν δήθεν σε 30 ημέρες από την χώρα.
Οι περισσότεροι δεν το έκαναν….. Κατέφευγαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, διαμένοντας ανά δεκάδες σε ένα δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας, εργαζόμενοι παράνομα, ανέλεγκτοι με τις ανοχές πάντα της κοιμώμενης Ελληνικής πολιτείας…..
Δεν σωρεύθηκαν λοιπόν τυχαία στην χώρα δυο και πλέον εκατομμύρια παρανόμων μεταναστών αλλά δυστυχώς προέκυψαν με την άμεση συνέργεια στο έγκλημα αυτό των κατά καιρούς υπευθύνων πολιτειακών παραγόντων.
Ως επιστέγασμα των πιο πάνω εγκληματικών ενεργειών της διαχρονικά αμαρτωλής έναντι των Ελλήνων πολιτείας, ήλθε η κατάπτυστη συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ, με τις ευλογίες του μικρού σε πολιτικό βάρος Γιωργάκη Παπανδρέου.
Με αυτήν η χώρα μας έχει μεταλλαχθεί σε αποθήκη ψυχών, αφού όσοι λαθρομετανάστες μπαίνουν σ’ αυτό το μέχρι τώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν βγαίνουν ούτε προς την Ευρώπη, ούτε επιστρέφουν πίσω στην χώρα τους…. (βλ άρθρο μου Ηλία Ν. Ηλιακόπουλος, Οι πυριτιδαποθήκες των λαθρομεταναστών στην πόρτα μας…. Ελεύθερη Θράκη 28-11-2012 σελ 6)
Με την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, φύτρωσαν στην κυριολεξία κέντρα κράτησης, ή επί το κομψότερο, κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Φυσικά όλοι γνωρίζουν όσοι «παροικούν στην Ιερουσαλήμ» πως τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, δεν στοχεύουν στην υλοποίηση των προϋποθέσεων απέλασης, των αλλά δυστυχώς λειτουργούν ως προπύργια των σχεδιαζόμενων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ).
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα αποτελέσουν τις δεξαμενές εργατικών χεριών όταν δημιουργηθούν ΕΟΖ (βλ άρθρο μου Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Αντί για ΑΟΖ δημιουργούν ΕΟΖ Ελεύθερη Θράκη φύλλο 9-11-2012)
Γιατί αλλιώς πώς να εξηγηθεί το εθνοκτόνο άρθρο 37 παρ 5 του Νόμου 3907/26-1-2011 σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν οι ανεξιχνίαστης πολλές φορές προέλευσης λαθρομετανάστες, να εργάζονται μετά από ειδική άδεια (;!) με ελάχιστη αμοιβή, υπό την προϋπόθεση ότι η απομάκρυνση τους έχει αναβληθεί και ότι απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα αναβολής τους, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις Δημοσίου ή Κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα, ότι καλύπτουν έτσι τις άμεσες ζωτικές τους ανάγκες……!
Σε μια χώρα που μαστίζεται από έντονη ανεργία ιδιαίτερα στους νέους ,ποιοι πονηροί εγκέφαλοι της ελληνικής πολιτείας σκέφτηκαν να δώσουν δουλειά στους λαθρομετανάστες και μάλιστα με ελάχιστη αμοιβή που θα αποτελέσει την βάση στις υπό κατασκευή ΕΟΖ;!
Τίποτε λοιπόν δεν είναι τυχαίο στην αμαρτωλή διαχρονικά πολιτεία μας!
Με αυτούς τους μηχανισμούς σωρεύτηκαν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας πάνω από δυο εκατομμύρια κατά μεγάλο μέρος αλλοθρήσκων λαθρομεταναστών στην χώρα μας.
Όσοι λοιπόν αφήνονταν ελεύθεροι μετά από αντιρρήσεις ή προσφυγή στους κατά τόπους Αστυνομικούς Διευθυντές ή στα αρμόδια Διοικητικά Πρωτοδικεία για να αποχωρήσουν από την χώρα εντός 30 ημερών, δεν έφευγαν αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη και τώρα να νομιμοποιηθούν με αιτήσεις πολιτικού ασύλου, οι οποίες όμως και πάλι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.!
Όπως έχω τονίσει και σε άλλα άρθρα μου αλλά και στην διπλωματική μου εργασία στο ποινικό δίκαιο στο πλαίσιο μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, (Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος Το δίκαιο των λαθρομεταναστών και τα ειδικότερα επ’ αυτού προβλήματα σελ 18-19 Κομοτηνή, Δεκέμβριος 2013 αλλά και «Η Βραδυφλεγής Βόμβα της λαθρομετανάστευσης και η δραστική αντιμετώπιση της», ιστοσελίδα Χρυσής Αυγής 21-5-2014 με αφορμή συμμετοχή μου στις Ευρωεκλογές) άλλο λαθρομετανάστης και άλλο πρόσφυγας, ο οποίος μόνον αυτός και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις όπως προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης, μπορεί να υποβάλλει αίτηση πολιτικού ασύλου.
Δυστυχώς όμως τα όργανα της πολιτείας μας- άραγε ηθελημένα;!_ παρά τον ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, συγχέουν τις έννοιες αυτές ταυτίζοντας τον πρόσφυγα με τον οικονομικό μετανάστη.!
Η βροχή αιτήσεων πολιτικού ασύλου από ουσιαστικά οικονομικούς μετανάστες, είχε σαν αποτέλεσμα να παραμένουν χιλιάδες κρατούμενοι Διοικητικά στα κέντρα κράτησης, ακόμη και πλέον των 18 μηνών, κάτω πράγματι από άθλιες συνθήκες και με τεράστια οικονομική επιβάρυνση για την Ελλάδα, προκειμένου να συντηρηθούν και φυσικά τελικά να αφεθούν ελεύθεροι.
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της πολιτείας (όπως κατά το παρελθόν του υπουργού ΠΡΟΠΟ Δένδια) που τινάχθηκαν όλα στον αέρα από τις συμπλοκές λαθρομεταναστών με τα ΜΑΤ μετά από λυσσαλέα εξέγερση τους στο κέντρο φιλοξενίας τους για παράδειγμα στην Κομοτηνή.
Δυστυχώς, αλλά είναι θλιβερή διαπίστωση πως οι λαθρομετανάστες έδειξαν λίγο καιρό πριν για ακόμη μια φορά, ποια είναι τα συναισθήματα τους για την χώρα που τους φιλοξενεί, που δυστυχώς δεν είναι κάτι άλλο από μίσος, εκδίκηση και φιλονικία.
Έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ξεκόλλησαν σίδερα και με αυτά επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς, τραυματίζοντας τότε στην Κομοτηνή, τουλάχιστον τέσσερις από τους οποίους κάποιοι σοβαρά…… και τότε ήταν μόνον γύρω στους πεντακόσιους.
Και ενώ επικρατεί αυτή η αλλοπρόσαλλη εθνομηδενιστική πολιτική για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αφού οι πολιτικάντηδες μας δεν είχαν ποτέ το θάρρος να το αντιμετωπίσουν, με ουσιαστικές ξεκάθαρες λύσεις (πχ άμεση απέλαση από την χώρα των οικονομικών λαθρομεταναστών – καταγγελία Δουβλίνο ΙΙ- καταγγελία Τουρκίας για τον σκοτεινό ρόλο της- καταγγελία και των οργάνων της ΕΕ που μας θέλουν σκουπιδότοπο τους) ήλθε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (εκφραζόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΡΟΠΟ Γ. Πανούση και την υπουργό αναπληρώτρια μεταναστευτικής πολιτικής Χριστοδουλοπούλου) με μια ασαφή πολιτική που έφερε και νέα προβλήματα, να δηλώσει πως καταργεί τα κέντρα κράτησης και αφήνει όλους τους (λαθρο)μετανάστες ελεύθερους με χορήγηση εγγράφου που τους υποχρεώνει να αποχωρήσουν εντός 30 ημερών από την χώρα……
Σε κοινή επιστολή τους από 17-2-2015 οι δυο αναπληρωτές υπουργοί, δηλώνουν πως επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων και η δρομολόγηση διαδικασιών για την άμεση άρση της στέρησης της ελευθερίας ανθρώπων και την αποκατάσταση της νομιμότητας…(!) ,υπό την έννοια ότι η επιβολή της Διοικητικής κράτησης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξαίρεση.
Συμφώνησαν λοιπόν την άμεση κατάργηση της υπουργικής απόφασης αρ 44/2014 γνωμοδότηση του Ο.Σ.Κ. και την άμεση απόλυση αυτών που τυχόν κρατούνται άνω των 18 μηνών, την άμεση απόλυση ειδικών περιπτώσεων (οικογένειες, παιδιά) την απόλυση κρατουμένων στις περιπτώσεις που η κράτηση έχει διαρκέσει πέραν των 6 μηνών και την εξέταση σε κάθε περίπτωση της εφαρμογής εναλλακτικών της κράτησης περιοριστικών μέτρων.
Η συμφωνία όμως αυτή πλαίσιο επικαλύφθηκε από νεότερη της Αθανασίας Χριστοδουλοπούλου και απεστάλη με ημερομηνία σύνταξης την 4-3-2015 ως διαταγή άμεσης εκκένωσης όλων των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών!
Με την διαταγή αυτή άρχισαν να αδειάζουν τα κέντρα κράτησης (πχ Αμυγδαλέζα) και με λεωφορείο να αφήνονται ελεύθεροι στο κέντρο της Αθήνας οι λαθρομετανάστες.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΠΟ Πανούσης, δήλωσε άγνοια για την τελευταία διαταγή την οποία ανακάλεσε, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.
Μήπως όμως με την στάση του αυτή εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο υπουργός; Εκείνος δεν συμφώνησε με την από 17-2-2015 κοινή επιστολή με την «αλτρουίστρια» υπουργό Χριστοδουλοπούλου για την άμεση ελευθέρωση των λαθρομεταναστών;
Τώρα τα γυρίζει, γιατί είδε σε ποια αδιέξοδα καταλήγει για τον Ελληνικό λαό μια τέτοια επιπόλαιη πολιτική;;;!!
Αντί να διατάζει ΕΔΕ εναντίον αστυνομικών, προτιμότερο είναι να σκεφθεί πως θα συντονίζονται καλύτερα όλες οι πτέρυγες- συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος και όχι να θυμίζουν (οι συνιστώσες) παράφωνη ορχήστρα.
Γιατί πρέπει να ερωτηθεί ευθέως ο αναπληρωτής υπουργός. Τους Έλληνες πολίτες θα τους σκεφθεί ποτέ καμμιά Ελληνική Κυβέρνηση;
Θα σκεφθεί άραγε πως θα τους παρέχει ασφάλεια γιατί η εγκληματικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα με θύματα Έλληνες πολίτες!
Δεν γνωρίζει πως η έλλειψη υποδομών για τους παράνομους λαθρομετανάστες και η ανεργία οδηγεί στο έγκλημα;; Θα σκεφθεί άραγε που θα πάνε όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες μέσα στην χώρα, που θα κοιμούνται, που θα πλένονται, πως θα τηρούνται οι ελάχιστοι κανόνες υγιεινής ή μήπως αποδέχεται πως με μια τέτοια πολιτική οι επιδημίες και οι μολυσματικές ασθένειες θα εξαπλωθούν σαν την πυρακτωμένη λάβα στην αποδεκατισμένη Ελληνική Κοινωνία;!
Ή μήπως σκέφτεται μαζί με την εκτός τόπου και χρόνου ευρισκόμενη αναπληρώτρια υπουργό Χριστοδουλοπούλου να υποχρεώσουν τους Έλληνες σε επίταξη (;!) των άδειων διαμερισμάτων- αποθηκών, ακόμη και καταστημάτων τους, προκειμένου να στεγαστεί κάθε καρυδιάς καρύδι αλλοθρήσκων και μη λαθρομεταναστών;
Από πότε το φιλελεύθερο Σύνταγμα μας θα μετατραπεί σε Μπολσεβίκικης αναγκαστικής κοπής νομοθέτημα;!
Δεν σκέφτεται αλήθεια πως αν αφήσει μέσα στην χώρα τόσους λαθρομετανάστες, που τάχα θα φεύγουν αλλά τελικά δεν θα φεύγουν, μια και θα παίρνουν και εξάμηνες παρατάσεις, θα συνεργεί συνειδητά στην αλλοίωση του ταλαίπωρου και φθίνοντος Ελληνικού Πληθυσμού;
Γιατί θα έρχονται και άλλα πλήθη αλλοθρήσκων (λαθρο)μεταναστών, όταν θα ξέρουν πως οι προηγούμενοι νομιμοποιήθηκαν έστω προσωρινά, βρήκαν και δουλειά…….
Όταν οι Έλληνες παραμένουν άνεργοι και πεινούν;! Αλήθεια το έντονο δημογραφικό μας πρόβλημα δεν τον νοιάζει καθόλου;
Δεν σκέφτεται άραγε, πως η ανεξέλεγκτη διαμονή τόσων λαθρομεταναστών στην Αθήνα και τα μεγάλα κέντρα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ακραίες ενέργειες, από τζιχαντιστές αλλά και από άλλους αλλόθρησκους τρομοκράτες;!
Γιατί αν ως υπουργός ΠΡΟΠΟ ήθελε να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες στους Έλληνες πολίτες, θα έπρεπε πρωτίστως να φροντίσει για εξονυχιστικούς ελέγχους όλων των αλλοδαπών.
Πως; Με δημιουργία μητρώου αλλοδαπών στην χώρα, που θα αποδεικνύουν ό,τι πράγματι εργάζονται και δεν θα πλένουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στην Ομόνοια και το Σύνταγμα.
Θα έπρεπε ακόμη να φροντίσει υποχρεωτική δήλωση κατοικίας όλων των αλλοδαπών ως προϋπόθεση για εργασία τους.
Θα έπρεπε να φροντίσει να μην μείνει ούτε ένας (λαθρο)μετανάστης στην χώρα με το πρόσχημα πως τάχα διώκεται.
Και να μπορεί τότε μόνον να εργαστεί, όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας άνεργος!
Θα έπρεπε ακόμη ο υπουργός να έχει την ευθύτητα να μην δηλώνει άλλα την μια φορά για τον φράχτη του Έβρου και άλλα την άλλη.
Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα «Ο φράχτης παραμένει κανονικά στον Έβρο». Μετά από λίγο όταν με τις πλημμύρες πριν μερικές εβδομάδες έσπασαν μερικά σημεία του φράχτη, δήλωνε πάλι «πρέπει να υπάρχει φράχτης.
Πείστηκα όμως από ένα επιχείρημα: ότι δεν μπορούν να μην υπάρχουν ανοίγματα για ασφαλή διέλευση των προσφύγων. Αυτό με έπεισε»
Περνά αλήθεια ο υπουργός για ηλίθιο τον Ελληνικό λαό;
Ποιος φράχτης αλήθεια έχει ανοίγματα για να περνάνε δήθεν οι κατατρεγμένοι;
Και πως νομιμοποιούνται να περνάνε από ανοίγματα που δεν τα έκανε ανθρώπινο χέρι αλλά τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή η ορμητική δύναμη του νερού;
Αυτά και άλλα πολλά τα αμείλικτα ερωτήματα σε μια πολιτική που και μόνον τον Έλληνα Πολίτη δεν θέλει να προστατέψει.
Γιατί ας μην ξεχνούν οι συναρμόδιοι υπουργοί πως δεν είναι ξεκομμένοι από το αμαρτωλό παρελθόν της μεταπολίτευσης. Αντίθετα το κουβαλούν μαζί τους με την βαριά σκιά της γενιάς του Πολυτεχνείου στην οποία ανήκουν (βλ και ομώνυμο άρθρο μου Στην βαριά σκιά της Γενιάς του Πολυτεχνείου Ελεύθερη Θράκη από 12-2-2015 , Ελεύθερη Ώρα από 18-2-2015 καθώς και MAXIMUM FM)
Μη ξεχνά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΠΟ πως κάποτε την δεκαετία του 80 (συγκεκριμένα το 1982) ήταν εμπνευστής του Νόμου –πλαισίου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Με άρθρο του στο ΒΗΜΑ, με τίτλο «mea culpa» (τα λάθη μου) , λίγο αργότερα, είχε δεχθεί ότι έσφαλε. Μην αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να γράψει και πάλι τα νέα «mea culpa» αριθμός 2!
Ο Ελληνικός λαός θέλει δραστική προστασία απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ως προς αυτό περιμένει να δει και την στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμένου σε τόσο νευραλγικής φύσεως θέματα που έχουν να κάνουν με την συνέχεια της ύπαρξης του!
Έτσι και οι δυο συναρμόδιοι αναπληρωτές υπουργοί (Πανούσης- Χριστοδουλοπούλου) πρέπει να δώσουν τώρα μια πειστική εξήγηση στον ταλαίπωρο λαό, πως αφού τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών άδειασαν απανταχού της Ελλάδας, ξαναγεμίζουν πάλι με νέους (βλ άρθρο σε εφημερίδα Πρώτο Θέμα της 22-3-2015, των Δημήτρη Πώποτα, Αρίας Καλύβα, Παρωδία: Γεμίζουν πάλι την Αμυγδαλέζα! Σελ 36-37)
Μήπως ανήκει κι αυτή η ενέργεια στις συνεχείς αναδιπλώσεις που είναι αναγκασμένη από τις περιστάσεις να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν άλλα πομπωδώς υποσχέθηκε με τις προεκλογικές εξαγγελίες της;
Οι ενδείξεις στον τομέα της οικονομίας, της εργασίας και της ασφάλισης κάτι τέτοιο δείχνουν!
Ας προσέξουν όμως! Οι πολλές κυβιστήσεις φέρνουν από το «ωσαννά- ωσαννά» το «σταύρωσον- σταύρωσον αυτούς»!!!!
Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος
Δρ. Νομικής, Δικηγόρος