9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής το δημιουργεί το ίδιο το Κράτος – Αντί για “Ράμπο” με κρυφές κάμερες δηλ. “ρουφιάνους” και “χαφιέδες”, τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν, όταν όλες οι δαπάνες θα γίνονται δεκτές και θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα

tameiaki-2 tameiaki-1

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, πολλές φορές έχει αναφερθεί στην ανάγκη των διαρθρωτικών εκείνων μέτρων, που μπορούν άμεσα, δηλαδή “εδώ και τώρα”, να βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς την διάθεση ξένων κεφαλαίων, μελέτες ξένων οίκων κ.λπ.
Έχουμε ζητήσει την επικράτηση της λογικής, που έχει χαθεί από την χώρα μας και την εφαρμογή κοινά αποδεκτών κανόνων, που έχουν από 10ετίες εφαρμοσθεί λίαν επιτυχώς από μακρά σειρά ξένων χωρών.
Πρώτος και βασικός κανόνας που πρέπει να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, είναι ο κανόνας που αφορά την συγκέντρωση φορολογικών εσόδων στο Δημόσιο και που θα βασίζεται στην αρχή, “λίγα από τους πολλούς, παρά πολλά από τους λίγους”.
Έχουμε ακόμα αναφερθεί στον περίφημο κανόνα LAFAIRT, που καταδεικνύει πως όσο αυξάνεται η φορολογία, τόσο και μειώνονται τα Δημόσια έσοδα.
Έχουμε επίσης αναφέρει πολλές φορές την πρότασή μας για εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, δηλ. με κατάργηση του όποιου αφορολόγητου.
Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να πλησιάζουμε λιγάκι τα κίνητρα που δίνουν οι γειτονικές μας χώρες Βουλγαρία – Τουρκία με Φ.Π.Α. 10% που προσελκύει ξένους επενδυτές.
Τέλος, τονίζουμε πως στο σημερινό οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει η χώρα μας, άμεση αναζωογόνηση της αγοράς μπορεί να επέλθει μόνον με την κατάργηση των τεκμηρίων ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, που σε άλλες εποχές ρυθμισμένης και εύρωστης οικονομίας, μπορεί να ήταν ωφέλιμα, σήμερα όμως όχι.
Με την κατάργηση των τεκμηρίων, θα έπαιρνε ξανά μπροστά ο τομέας της οικοδομής, που επί δεκαετίες αποτελούσε την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Αναφέρουμε για μια ακόμη φορά τα παραπάνω, γιατί διαπιστώνουμε μετά μεγάλης λύπης και απογοήτευσης, ότι η χώρα μας εξακολουθεί να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με κίνδυνο εμφανή πλέον πτώχευσης και εξόδου από την ζώνη του ευρώ, εξ αιτίας των πολιτικών μας που ρυθμίζουν τις τύχες του λαού, χωρίς καμμία πραγματική οικονομική εμπειρία, αφού δεν έχουν διαχειρισθεί στην ζωή τους, ούτε ένα περίπτερο και δεν γνωρίζουν τη σημαίνει ο “τσεκμετζές”, δηλαδή το συρτάρι με τις εισπράξεις του μαγαζιού.
Τώρα λοιπόν ακούμε ξανά γελοίες προτάσεις από γελοία άτομα.
Προτάσεις π.χ. “λοταρία” επί των αποδείξεων, που έχει εφαρμοσθεί, λένε, επιτυχώς στο Χονγκ-Κονγκ,την Πορτογαλία κ.λπ., και που θα δίνει καφετιέρες, γούνες, λεφτά, μέχρι και αυτοκίνητα στους πολίτες που θα στέλνουν τα στοιχεία των αποδείξεών τους στο Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από κλήρωση.
Κατ’ εμάς όμως το πιο κούφιο μέτρο, είναι αυτό που εισηγήθηκε ο «πολυπράγμων» Υπουργός Οικονομίας κ. Βαρουφάκης για τους “ράμπο” πολίτες (ακόμη και ξένους τουρίστες), που θα αναλάβουν ρόλο οικονομικού επιθεωρητή και θα ελέγχουν αρματωμένοι με κάμερες και μικρόφωνα την έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.
Όπως μάλιστα έλεγε και στέλεχος της Κυβέρνησης, εμείς οι Αριστεροί έχουμε πολλούς πρόθυμους νέους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για πάταξη της φοροδιαφυγής.
Παρορώντας βέβαια το γεγονός της κατάφωρης παρανομίας από βιντεοσκόπηση και μαγνητοσκόπηση συνομιλιών, εν αγνοία των ενδιαφερομένων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι σημαντικό και υπαρκτό στην ελληνική κοινωνία.
Και δυστυχώς καμμία Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δεν θέλησε να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την πάταξη αυτής της παρανομίας.
Αντί όμως τους “ράμπο” και για να μην γεμίσει η χώρα μας με “χαφιέδες” και “ρουφιάνους” (τέτοιοι υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι), η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ προτείνει την πιο απλή λύση που υπάρχει και την οποία ουδέποτε θέλησαν να εφαρμόσουν οι εκάστοτε υπουργοί οικονομικών.
Και η λύση αυτή λέγει:
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει δεκτές όλες τις δαπάνες των πολιτών και εταιρειών, αλλά επιλεκτικά δέχεται περιορισμένο αριθμό τους.
Π.χ. τις δαπάνες για βενζίνη δεν τις αναγνωρίζει, αλλά δέχεται μόνον την δαπάνη για καύσιμο πετρελαίου.
Επίσης δεν γίνονται δεκτές οι αποδείξεις για αγορά τσιγάρων.
Και ύστερα απορούν για το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και τσιγάρων στην Ελλάδα.
Εάν όλες μα όλες οι αποδείξεις θα αναγνωρίζονται ως δαπάνη και θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, τότε είναι πολύ φυσικό ότι ο πολίτης θα ζητά από παντού απόδειξη.
Και από τον μάστορα, και από τον γιατρό και από τον δικηγόρο, κ.λπ.
Κάθε φορολογούμενος θέλει το καλό του και αυτό το καλό θα το επιτυγχάνει με την απαίτησή του για έκδοση αποδείξεως-τιμολογίου.
Είναι παράλογα αυτά που γράφουμε;
Για ένα ευνομούμενο κράτος, όχι.
Για την Ελλάδα όμως της ρεμούλας και της περαίωσης, μάλλον είναι παράλογα… Γι’ αυτό και δεν εφαρμόζονται.
Σ.Κ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This