9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ένα σωστό και δίκαιο αίτημα, που μπορεί να ανατρέψει την ερήμωση των οικισμών του Έβρου και να αναστείλει τα επικίνδυνα φαινόμενα αστυφιλίας

tixero STRATOPEDO-

Οι λόγοι που ερημώνουν τα χωριά και οι κωμοπόλεις του νομού μας δεν είναι μόνον οικονομικοί, αλλά κυρίως διοικητικοί.
Τα συστήματα του “Καποδίστρια” και κυρίως του “Καλλικράτη” με την κατάργηση των Κοινοτήτων και την συνένωση αργότερα δήμων του νομού μας, οδήγησε στην δημιουργία έντονων φαινομένων αστυφιλίας και εγκατάλειψης των χωριών μας, από τον Χριστιανικό πληθυσμό τους, που τώρα αποτελούν πρόσφορο έδαφος για εγκατάσταση λογής-λογής μουσουλμάνων μεταναστών.
Είναι μια όψη του νομίσματος που δεν θέλουμε να δούμε, δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και που δημιουργεί καθόλου ευοίωνες συνθήκες για τον τόπο μας.
Αυτή η τάση όμως της αστυφιλίας πρέπει να σταματήσει.
Δημοσιεύουμε επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Εθνικής άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, με κοινοποίηση προς τους βουλευτές του νομού μας:
***
Επιστολή προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο αναφορικά με την επιστροφή των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ε.Σ. που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Προβατώνα Έβρου από την Αλεξανδρούπολη στο Τυχερό και τα περίχωρα.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ
ΚΟΙΝ: 1) ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ κ. ΚΑΪΣΑ ΓΙΩΡΓΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ κα. ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ κ. ΡΙΖΟ ΔΗΜΗΤΡΗ
4) ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Ν. ΕΒΡΟΥ κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
5) ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ. ΠΟΥΛΙΛΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

- Advertisement -

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, λαμβάνω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, καθώς υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού του Δήμου Σουφλίου.
Μετά από απόφαση που λήφθηκε από αρμόδια αρχή, αποφασίστηκε να δοθεί άδεια διαμονής των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Προβατώνα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, με συνέπεια μεγάλος αριθμός στρατιωτικών να επιλέξουν ως μόνιμη κατοικία τους την Αλεξανδρούπολη από το Τυχερό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση των ακριτικών μας τόπων και τον οικονομικό μαρασμό των κατοίκων, μέσω της άστοχης επένδυσης νοικοκυριών σε ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα σπίτια μετά από προτροπή των κυβερνώντων.
Η επιστροφή των στρατιωτικών στο Τυχερό και στα περίχωρα, δεν είναι απλά μια πολυτέλεια ή ένα επιπλέον εισόδημα για τους κατοίκους, αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης.
Υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τη στάση σας απέναντι στον ακριτικό μας Έβρο και είμαστε καθολικά σίγουροι πως θα επιδείξετε την δέουσα προσοχή και θα μεριμνήσετε για την αποτελεσματική επίλυση του παραπάνω προβλήματος.
Με εκτίμηση, Αθανάσιος Λούδος Φοιτητής Οικονομικού ΑΠΘ
***
Σημείωση Ε.Θ.
Είναι σωστό και δίκαιο το αίτημα που υποβάλλεται στον κ. Υπουργό Άμυνας.
Άλλωστε καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την αναθεώρηση του “Καλλικράτη” θα έχουμε εδώ στον Έβρο, ένα νέο Δήμο, τον Δήμο “Παναγιάς Κοσμοσώτειρας”, που θα περιλαμβάνει τις Φέρες και το Τυχερό.
Μόνο που κατά την άποψή μας, το μέτρο δεν πρέπει να περιοριστεί μόνον στους στρατιωτικούς, αλλά πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, που θα πρέπει να παραμένουν στον τόπο όπου υπηρετούν και όχι να διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη.
Ο αστυνόμος, ο παπάς και ο δάσκαλος αποτελούσαν τον πυρήνα των τοπικών κοινωνιών στα χωριά μας.
Καιρός να μπούνε ξανά αυτές οι βάσεις.
Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This