9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

ΞΑΝΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ …ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί: Κάθε φορά που οι Κυβερνήσεις έχουν τρύπα στα Δημόσια Ταμεία, εφαρμόζουν την περαίωση για να “αρμέξουν” χρήματα – Τώρα είναι η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει, αυτά που ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε στην Βουλή

peraiosi-1 peraiosi

Το “έργο” της περαίωσης, το έχουμε ξαναδεί.
Και μάλιστα πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Είναι αυτό το έργο, που παιζόταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, κάθε φορά που είχαν τρύπα στα ταμεία τους.
Και ήταν βεβαίως αφορμή καταγγελιών στην Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος όμως καταφεύγει κι αυτός στο μέτρο της περαίωσης, ως κυβέρνηση πλέον.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Στέλιου Κράλογλου, το ασφυκτικό χρηματοδοτικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση επιτρέπει να πέσουν στο τραπέζι «ιδέες», οι οποίες, υπό άλλες, ομαλότερες συνθήκες, θα απορρίπτονταν ως προσβλητικές για τους συνεπείς φορολογουμένους.
Ο λόγος για τη νέα περαίωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής
δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών χωρίς κανένα πρόστιμο, απλά και μόνο με μια συμπληρωματική φορολογική δήλωση, για να δηλωθούν αδήλωτα εισοδήματα.
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις για εισοδήματα παρελθόντων ετών θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έτη αυτά και να δηλώσουν όποια ποσά απέκρυψαν από την Εφορία, χωρίς να υποστούν καμία κύρωση, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Ήτοι, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα
ποσά εισοδημάτων που απέκρυψαν από την Εφορία και τα οποία θα συμπεριλάβουν στις εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.
Ουσιαστικά, λοιπόν, κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα που είτε είχαν αποκρύψει εισοδήματα είτε δεν είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις, καθώς θα γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα που κινδυνεύουν να τους επιβληθούν σε περίπτωση που οι παραβάσεις τους εντοπιστούν από φορολογικό έλεγχο.
Με απλά λόγια, η περαίωση αυτή θα επιτρέπει και την αποφυγή του εξονυχιστικού φορολογικού ελέγχου και θα συντομεύει τη διαδικασία κλεισίματος εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Η υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης θα επιτρέπεται και στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί εντολή διενέργειας πλήρους φορολογικού ελέγχου, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, κάτι που τώρα δεν επιτρέπεται.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Ως πότε όμως οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να παράγουν πλούτο (όσες απέμειναν από τα λουκέτα) θα πληρώνουν τα σπασμένα της κομματοκρατίας;
Γιατί ο “Κρατισμός” παραμένει κυρίαρχο στοιχείο στην ιδεολογία όλων των κομμάτων, για να μπορούν να διατηρούνται στην εξουσία.
Έτσι ο κ. Κουτρούγκαλος εξαγγέλλει τις προσλήψεις 40.000 ατόμων στο Δημόσιο την ώρα που δεν έχει η Ελλάδα ούτε “βρακί” να φορέσει.
Σαράντα χιλιάδες κόσμος που δεν παράγει τίποτα.
Αλλά εμείς θα πληρώνουμε τα σπασμένα με τις περαιώσεις, που μας κάνουν το χατίρι να τις εφαρμόσουμε.
Για να μην αντιμετωπίσουμε τα… χειρότερα!!!
Ως πότε άραγε ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας θα ανέχεται αυτές τις πρακτικές;
Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This