9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Ορατός κίνδυνος να μείνει η Σαμοθράκη χωρίς δρομολόγια

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς άλλαξε τις ημερομηνίες δεξαμενισμού του ΣΑΟΣ ΙΙ, για λήψη πιστοποιητικού ασφαλείας – Το νησί θα μείνει αποκλεισμένο για χρονικό διάστημα πέραν των επτά (7) ημερών

SAOS-DEKSAMENISMOS Saos_II

Με κατεπείγον έγγραφό της, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Σαμοθράκης επισημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει το νησί της Σαμοθράκης χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και ζητά την αναβολή ακινησίας του επιβατικού-οχηματαγωγού ΣΑΟΣ ΙΙ.
Στο έγγραφο συγκεκριμένα αναφέρονται και τα εξής:
***
Σύμφωνα με το ανωτέρω γ σχετικό, η εταιρεία μας ήδη από την 4η Φεβρουαρίου 2015, αιτήθηκε, προκαταβάλλοντας το σχετικό τίμημα, προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς τον δεξαμενισμό του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599 στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή της Ακτής Βασιλειάδη, για το χρονικό διάστημα από την 13η έως και την 15η Μαρτίου 2015, προκειμένου να λάβει χώρα ο προβλεπόμενος, από το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του εν λόγω πλοίου, καθαρισμός υφάλων καθώς και η επιθεώρηση αυτών σε ξηρά.
Οι αιτηθείσες ημερομηνίες δεν επελέγησαν τυχαία. Το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ όντας έως και σήμερα το μοναδικό μέσο σύνδεσης της ακριτικής Σαμοθράκης με την λοιπή Ελλάδα, θα έπρεπε, με γνώμονα την όσο το δυνατόν βέλτιστη εξυπηρέτηση των καθημερινών συγκοινωνιακών αναγκών των νησιωτών και του λοιπού επιβατικού κοινού, να απουσιάσει από την συγκοινωνιακή γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη τέσσερις ημέρες, δύο εκ των οποίων να είναι Σάββατο & Κυριακή.
Σύμφωνα με το ίδιο ανωτέρω σχετικό, ο Ο.Λ.Π. προέβη την 6η Φεβρουαρίου 2015 μονομερώς και άνευ οιασδήποτε συνεννόησης ή γραπτής ενημέρωσης προς την εταιρεία μας, στη τροποποίηση των ημερομηνιών δεξαμενισμού του πλοίου για το χρονικό διάστημα από την 14η έως και την 16η Μαρτίου, ενώ αυθημερόν επανέφερε και πάλι αυτές για τις εξαρχής αιτηθείσες ημερομηνίες.
Την 9η Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με το ανωτέρω α σχετικό, η εταιρεία μας προέβη στην απαιτούμενη από το Νόμο ενέργειά της, αιτούμενη προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Τμήμα Β΄) του Υπουργείου, αφενός μεν τη διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ για την περίοδο από την Παρασκευή 13 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 16 Μαρτίου, αφετέρου δε την έγκριση των τροποποιημένων, λόγω της σχετικής διακοπής, δρομολογίων της περιόδου πριν και μετά την απουσία του πλοίου από τη γραμμή.
Την 19η Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με το ανωτέρω β σχετικό, το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου ενέκρινε τόσο την αιτηθείσα ακινησία του πλοίου όσο και τον πίνακα δρομολογίων προ και μετά αυτήν, «υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης και ευρείας ενημέρωσης του επιβατικού κοινού με μέριμνα και ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας».
Ενεργώντας άμεσα, ήτοι την ίδια κιόλας ημέρα (Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015) η εταιρεία μας: α) απέστειλε σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα, ιστοσελίδες & blog) ανακοίνωση περί της διακοπής και τροποποίησης δρομολογίων από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, απόρροια του επικείμενου δεξαμενισμού, και β) ανήρτησε στην ιστοσελίδα www.saos.gr σχετική ανακοίνωση και τροποποίησε τους εμφανιζόμενους σε αυτήν πίνακες δρομολογίων του εν λόγω πλοίου.
Την 20η Φεβρουαρίου 2015, ήτοι μία μόλις ημέρα μετά την δοθείσα στη δημοσιότητα ακινησία και τροποποίηση δρομολογίων, σύμφωνα με το ανωτέρω γ σχετικό, ο Ο.Λ.Π., ακολουθώντας και πάλι την ίδια τακτική, προέβη στη μονομερή τροποποίηση των ημερομηνιών δεξαμενισμού για την χρονική περίοδο από την 14η έως την 16η Μαρτίου.
Την 6η Μαρτίου 2015, έξι (6) μόλις ημέρες πριν από τον απόπλου του πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, ο Ο.Λ.Π. προβαίνει εκ νέου στη τροποποίηση των ημερομηνιών δεξαμενισμού του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, αυτή τη φορά, για την περίοδο από την 17η έως και την 19η Μαρτίου!
Είναι αληθές πως σύμφωνα με το άρθρο 6 του από 15.10.2010 Κανονισμού Λειτουργίας Δεξαμενών, ο Ο.Λ.Π. έχει προβλέψει το αποκλειστικό δικαίωμά του για μονομερή μετάθεση των ημερομηνιών δεξαμενισμού, με μόνο δικαίωμα του βλαπτόμενου ιδιώτη, να αρνηθεί την παροχή του Ο.Λ.Π. και να αξιώσει την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος, χωρίς να συμμετάσχει καθόλου στη σχετική διαδικασία.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και δεδομένου του ορατού κινδύνου, το νησί της Σαμοθράκης να μείνει αποκλεισμένο για χρονικό διάστημα πέραν των επτά ημερών, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία εγκεκριμένα δρομολόγια το πλοίο δεν δύναται να πραγματοποιήσει δρομολόγια από την 13η έως και την 16η Μαρτίου, αιτούμαστε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με το παρόν, με την επιφύλαξη οποιασδήποτε νεότερης μονομερούς αλλαγής εκ μέρους του Ο.Λ.Π.:
Α. την αναβολή της διακοπής δρομολογίων (ακινησίας) του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599 από την περίοδο 13-16.03.2015 όπως αρχικά είχε εγκριθεί με το ανωτέρω β σχετικό, για την περίοδο 17-19.03.2015.
Β. την εκ νέου τροποποίηση των δρομολογίων του εν λόγω Ε/Γ – Ο/Γ βάσει του επισυναπτόμενου πίνακα.
Για την Άγιος Ευστάθιος Ν.Ε.
Μαρία Μανούση

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This