9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΠΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Κυβέρνηση που ξεκίνησε θριαμβολογώντας πως δεν αναγνωρίζει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, δείχνει τώρα μουδιασμένη και ανήμπορη να βρει λύση – Ας είμαστε έτοιμοι για την ηρωική έξοδο της χώρας από τον σκοτεινό χώρο της Ευρωζώνης

spiegel-1 SPIGKEL

Είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες αναταράξεις την χώρα- όχι γιατί είναι υπαίτια αυτή καθ’ εαυτή για την μέχρι τώρα δεινή θέση της χώρας, αλλά γιατί φαίνεται πως δεν έχει ούτε το θάρρος, ούτε το κουράγιο να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, ούτε να αντιταχθεί πραγματικά στην δρομολογημένη οικονομική ασφυξία που μας οδηγούν οι Ευρωτοκογλύφοι εταίροι μας, προκειμένου να παραδοθούμε άνευ όρων σε ένα νέο αδυσώπητο τρίτο μνημόνιο.
Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα, ιδιαίτερα από τον Γερμανικό τύπο, που περιγράφουν στυγνά και ανάλγητα την μετά βεβαιότητας επερχόμενη οικονομική ασφυξία (βλ μεταξύ πολλών Ηλεκτρονικός SPIEGEL από 6-3-2015, «οι Έλληνες πρέπει να φοβούνται ξανά» – Die Griechen mȕssen wieder bangen)
Η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος βοήθειας αποδεικνύεται «θησαυρός ανθράκων», αφού χρήματα δεν μας δίνουν από το τρέχον πρόγραμμα- χρειαζόμαστε επειγόντως τουλάχιστον 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ- εφ’ όσον δεν προβεί η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Παρά την εξαγγελθείσα ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη και τους ανακοινωθέντες εντατικούς φορολογικούς ελέγχους, οι χειριστές του Γιούρογκρουπ τα απέρριψαν και αυτά ως κενά περιεχομένου.
Η κυβέρνηση αισθάνεται τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο την περιβάλλουν σιγά- σιγά οι εταίροι μας, πρωτοστατούντων των Γερμανών, τους ηγεμόνες της Ευρώπης!.
Ο Ντράγκι ακόμη δήλωσε πως από το τεράστιο πρόγραμμα Μαμούθ με χρήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για επενδύσεις, εξαιρεί την Ελλάδα, ενώ δεν εκδίδει και Ευρωομόλογα για την χρηματοδότηση της χώρας μας.
Ο Σόϊμπλε συνεχίζει να μας σιγοψήνει με την μόνιμη επωδό «Λεφτά δεν παίρνετε, αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις»
Ακόμη και εξαμηνιαία έντοκα γραμμάτια αν εκδώσουμε, πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται, γιατί η ζήτηση τους είναι μικρή, ενώ τα επιτόκια τους μεγάλα αλλά και με όριο τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Έτσι δεν απέμεινε στους κυβερνώντες παρά ο εσωτερικός δανεισμός από τα κρατικά ταμεία συντάξεων, όπου όμως και πάλι εισπράττουν την άρνηση των εκάστοτε Διευθυντών.
Ένας φαύλος κύκλος άνευ προηγουμένου και η θηλειά σφίγγει όλο και περισσότερο για να θυμηθούμε την σοφή ρήση του Βίσμαρκ, πως η δεύτερη διαπραγμάτευση είναι πολύ σκληρότερη της πρώτης….!
Είναι βέβαιο όμως πως όσες μεταρρυθμίσεις κι αν κάνουμε, όσα χρήματα κι αν πάρουμε, βυθιζόμενοι στα επόμενα σκοτεινά μνημόνια, δεν θα δούμε φως, αν όλα αυτά δεν συνοδευτούν με γενναίο κούρεμα του «αλόγιστου» χρέους μας, τουλάχιστον της τάξης των 100 δισεκ. ευρώ, μια που όλοι ξέρουμε, πως αλλιώς δεν είναι βιώσιμο.
Άρνηση όμως και σ’ αυτό από τους εταίρους μας οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια σε ασφυξία.
Η κυβέρνηση ενώ ξεκίνησε θριαμβολογώντας, -δεν αναγνωρίζουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις έλεγε- δείχνει τώρα μουδιασμένη και ανήμπορη να βρει λύση.
Στο εσωτερικό δεν είναι καθόλου βέβαιο, πως όλοι αυτοί που την δόξαζαν με το «ωσαννά» τις πρώτες εβδομάδες δεν θα της ρίξουν μετά από λίγο τον λίθο του αναθέματος με το «σταύρωσον – σταύρωσον αυτήν» κατά τα γνωστά από την ιστορία του επιλήσμονος ανθρώπινου γένους.
Γιατί η κυβέρνηση, ενώ έπρεπε να δείξει πραγματικά ότι νοιάζεται να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω με όλες αυτές τις λίστες Λαγκάρντ και το κακό συναπάντημα , που ακούει ο ευτελισμένος αυτός λαός, εν τούτοις επικαλείται έλλειψη προσωπικού (δηλώσεις υπουργού Βαρουφάκη!) για την διενέργεια των ελέγχων και έτσι τρέχα – γύρευε…….
Η αίσθηση είναι πως ούτε οι κύριοι υπαίτιοι των κακουχιών του Ελληνικού Λαού (Γεωργάκης Παπανδρέου- Βενιζέλος- Γεωργίου και πολλά άλλα παιδιά) θα καθίσουν στο σκαμνί…..
Ευθύνες απ’ ότι φαίνεται δεν θα αναζητηθούν, ούτε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που αντί να πάνε διάσπαρτα στις επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών που στέναζαν από ρευστότητα, κατέληγαν μέσω επίορκων τραπεζιτών στα χέρια του ολιγαρχικού πλούτου στο όνομα μιας θανάσιμης διαπλοκής που ακόμη καλά κρατεί με τις κατασκευαστικές, διαφημιστικές εταιρίες, που ελέγχουν και την πλειοψηφία του τύπου.
Ακόμη πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες πως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν λύνεται με δημιουργία ταγμάτων ρουφιάνων, όπου καλωδιωμένες με την εφορία νοικοκυρές- φοιτητές, αλλά και τουρίστες θα συνεισφέρουν στην ανακάλυψη των πονηρών φοροφυγάδων.
Μόνο η κουκούλα του χαφιέ θα τους λείπει!
Ειρωνικά τα άρθρα επ’ αυτού στον ξένο τύπο (βλ μεταξύ άλλων Ηλεκτρονικό SPIEGEL από 6-3-2015 «Ελληνική κρίση: Ο Τσίπρας θέλει να εγκαταστήσει απλούς πολίτες ως διώκτες φόρων» Griechische Schuldenkrise: Tsipras will einfache Bȕrger als Steuerfahnder einsetzen)
Αντ’ αυτού θα έπρεπε μάλλον να σκεφθούν οι φορολογικοί εγκέφαλοι πως θα δημιουργήσουν φορολογική συνείδηση στον Έλληνα πολίτη.
Που θα πληρώνει και με το παραπάνω φόρους όταν θα ξέρει πως τα 10 ευρώ που έδωσε θα του τα επιστρέψει και με το παραπάνω ανταποδοτικά το έντιμο (;!) κράτος και δεν θα τα κάνει καύσιμη ύλη σε κομματικές φιέστες και σκοπιμότητες…….
Γιατί μέχρι τώρα έτσι γίνεται, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί δεν έχουμε υγεία- παιδεία- ασφάλεια- άμυνα και προπάντων ανάπτυξη.
Δυστυχώς σαράντα χρόνια φαγοπότι των «ημετέρων» δεν φτιάχνουν φορολογική συνείδηση των Νεοελλήνων που κοιτάνε κι αυτοί με την σειρά τους να τσιμπολογήσουν…..
Να γιατί γράφαμε τις προάλλες πως η κυβέρνηση αυτή έχει από πάνω της το ανάθεμα της βαριάς σκιάς του πολυτεχνείου (βλ Η. Ηλιακόπουλος Στην βαριά σκιά του Πολυτεχνείου Ελεύθερη Θράκη 12-2-2015)
Ατολμία λοιπόν στο εσωτερικό συνοδευόμενη με την αναβολή των ευεργετικών μέτρων για τον λαό, μεταθέτοντας τα για το 2016 και βλέπουμε.
Έτσι πάει περίπατο το αφορολόγητο, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει, ο κατώτερος μισθός δεν ανεβαίνει, αντίθετα ο ΦΠΑ ανεβαίνει, αμφίβολες οι 100 δόσεις για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο και άλλα πολλά!
Γιατί η Ελλάδα δεσμεύθηκε πως δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες που θα θίγουν τους δημοσιονομικούς στόχους της Ένωσης…
Στο εξωτερικό όμως καραδοκούν οι λύκοι. Μ’ αυτούς καλείται να χορέψει η κυβέρνηση. Κι απ’ ότι φαίνεται οι λύκοι ξέρουν τον χορό καλά.
Εμείς όμως όχι. Παραπατήσαμε από το πρώτο βήμα.
Όταν αντί σθεναρής κι ανυποχώρητης αντίστασης όπως λέγαμε, στέλναμε τις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις πάλι με e-mail προκειμένου να πάρουμε την παράταση προγράμματος!
Και την πήραμε! Λεφτά όμως δεν πήραμε. Κι ούτε θα πάρουμε απ’ ότι φαίνεται.
Γιατί οι Ευρωτοκογλύφοι –εταίροι μας κατάλαβαν πως δεν τολμούμε να κάνουμε την ρήξη! Κι έτσι μας σφίγγουν την θηλειά σιγά- σιγά στον λαιμό μας.
Για να μας υποτάξουν με νέα μνημόνια άνευ όρων! Έτσι άλλωστε πιστεύουν, εκεί που οδήγησαν τα πράγματα!
Γι’ αυτό Κε Βαρουφάκη πάψτε να λιβανίζετε τον Σόϊμπλε ως παλαιάς κοπής παραδοσιακό πολιτικό και την Μέρκελ ως μια κυρία που έχει γνώσεις και ευγένεια, γιατί αλλιώς έχουν πράγματα.
Πρόκειται περί ψυχρών και ανάλγητων καιροσκόπων – υπολογιστών με γονίδια από τους προπάτορες!! Είναι κοινό μυστικό πως αρκετά κέρδισαν από την κρίση μας!

Γι’ αυτό εσείς οι κυβερνώντες, πρέπει να πείτε επιτέλους την αλήθεια στον Λαό! Ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την ηρωϊκή έξοδο από τον σκοτεινό χώρο του ευρώ.
Σε μια ευρωζώνη με τόσες ανισότητες στις επιμέρους οικονομίες, που την οδηγεί κατ’ ευθείαν στα βράχια! Προετοιμαστείτε επιτέλους και με plan B αλλά και με C αν χρειαστεί!!!
Τι άλλωστε χειρότερο μπορεί να μας περιμένει εκεί που φτάσαμε κι όπως φαίνεται με μια προδιαγεγραμμένη πορεία ολέθρου χωρίς προοπτική βελτίωσης;!
Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν ανταποκρίνεται στις θεμελιακές αρχές που η ίδια έχει διακηρύξει στο παρελθόν.
Από τις σημαντικότερες είναι η ισότητα ανάμεσα στα κράτη μέλη, η προώθηση της δημοκρατίας και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Ε.Ε με μπροστάρη την «αυτοκρατορική» Γερμανία παραβιάζει συνεχώς τις θεμελιώδεις αυτές αρχές όχι μόνον απέναντι μας αλλά και σε άλλες χώρες του Νότου (Πορτογαλία- Ισπανία).
Η Γερμανία απέκτησε ως δανείστρια δύναμη ,αυθαίρετα δικαιώματα, που αντιστρατεύονται τις συνθήκες της Ε.Ε. και το Διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα τελικά έφτασε να ελέγχεται από υπαλλήλους τρίτων κρατών, ιδιαίτερα της Γερμανίας.
Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας και δυστυχώς και στην πολιτική σκηνή, έκδηλες και αδιαμφισβήτητες. Γίναμε έτσι ανισότιμο μέλος της ΕΕ, ευρισκόμενοι στο κάτω μέρος της αλυσίδας της.
Η επιβολή των μέτρων ελέγχου και πολιτικών δεσμεύσεων επί της Ελλάδας από τους δανειστές υπονομεύει την λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας, που αποτελεί ιδρυτικό σκοπό της ιδίας της Ένωσης.
Με την τακτική τους μας έχουν απογυμνώσει από αρμοδιότητες και δικαιώματα, εξευτελίζοντας μας συνεχώς. Τέλος για ποια προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλάμε, όταν με τις πολιτικές αυτές της Ε.Ε. υπονομεύονται τα δικαιώματα των πολιτών των υπερχρεωμένων χωρών, ακόμη και το δικαίωμα της ζωής;!
Το ποσοστό αυτοκτονιών αλλά και η λιμοκτονία μεγάλων τμημάτων του λαού επιβεβαιώνουν τα παραπάνω (Για όλα αυτά βλ αναλυτικά Νίκο Κοτζιά, Ελλάδα, Αποικία Χρέους σελ 25 επ, τρίτη έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη)
Είναι ολοφάνερο πως η καταστροφική αυτή πολιτική που επιβάλλεται απ’ έξω θα συνεχισθεί. Γι’ αυτό λοιπόν, προετοιμάστε τον λαό, να εγκαταλείψει το ευρώ και να επανέλθει στην δραχμή.
Θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα ξέρουμε τι μας γίνεται. Θα πατήσουμε στα πόδια μας!
Και το κυριότερο!
Η έξοδος μας θα τους συμπαρασύρει. Γιατί η έξοδος μας από το ευρώ, θα τους δημιουργήσει βαθύ ρήγμα στο τρισάθλιο οικοδόμημα τους. Αυτό που έφτιαξαν με ψέματα και αλχημείες!
Παράλληλα η κυβέρνηση να κινηθεί και σε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Η Κίνα και η Ρωσία είναι χώρες με πολλά υποσχόμενες αγορές….
Δεν τα γράψαμε τυχαία αναφέροντας τις προάλλες για τις έξυπνες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε ως χώρα (βλ Η. Ηλιακόπουλος Έξυπνες κινήσεις σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, Ελεύθερη Θράκη 18-2-2015 )
Και τότε να είστε σίγουροι, πως όταν θα δούνε πόσο αποφασισμένοι είμαστε, θα μας παρακαλάνε τρέχοντας. Θα γίνουν ο ίσκιος που θα τρέχει πίσω μας!
Αρκεί να πείτε την αλήθεια στον λαό! Για να είναι έτοιμος για όλα!
Μέχρι τώρα δυστυχώς δεν την λέτε. Να γίνετε ακόμη με τις ενέργειες σας το παράδειγμα που θα διδάσκει. Προκαλέστε Νέμεση για να έχετε αργότερα νηνεμία.
Δυστυχώς αλλά έχετε το βάρος να καταρρίψετε το τεκμήριο της ανομίας, της αδιαφάνειας και της υποτέλειας που σώρευσαν στους ώμους Σας οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο καιρός εγγύς……
Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Δρ. Νομικής, Δικηγόρος

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος

Στην Εθνική Ομάδα Στίβου για ακόμη μία χρονιά

Η Εβρίτισσα αθλήτρια της Δισκοβολίας του Εθνικού Αλεξ/πολης Ιωάννα Αραμπατζή Το διοικητικό συμβούλιο του...

Το τσίμπημα της μέλισσας

Η υποδοχή που ανέμενε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ήταν σίγουρα αυτή που αντίκρυσε στην Αλεξανδρούπολη

Ασύμμετρη απειλή από τα τουρκικά… drones!!!

Τουρκικά dronesέχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Έβρο και σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και συνιστούν μία ασύμμετρη απειλή - Ποιοι είναι οι τρόποι...

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Σούδα, φρεγάτες και Αλεξανδρούπολη

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάϊκ Πομπέο, θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, πριν από την έναρξη των...

More Articles Like This