9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Αν ο πολιτικός κόσμος ήθελε πραγματικά την κάθαρση του δημοσίου βίου, δεν θα επεδείκνυε καμμία ανοχή σε πράξεις διαφθοράς, φαυλότητας και νοσφισμού του δημοσίου χρήματος

kokkinos

Η συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Μανώλη Γκλέζο, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβερνήσεως, ότι ο τελευταίος αγνοεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι αντίθετες δηλώσεις μεταξύ των κ.κ. Λαφαζάνη και Βαρουφάκη, έχουν φέρει τους σκεπτόμενους πολίτες σε βαθιά περίσκεψη.
Αισιοδοξούν όμως ότι, χάρις στην ψυχραιμία του κ. Τσίπρα, άνευ του οποίου η Αριστερά δεν θα είχε έλθει στην εξουσία, θα πείσει όσους εμμένουν σε ανέφικτα σχέδια, ότι το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών της Εύρωζώνης.
Ο ευφυής πολιτικός γνωρίζει να κερδίζει δια της σεμνότητας του.
Δεν υπερηφανεύεται. Δεν ναρκισσεύεται, ούτε προκαλεί τους συνομιλητές του.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε μία προσωπική γοητεία και την εκτίμηση των Λόϋδ Τζώρτζ και Κλεμανσώ.
Αλλά στα θέματα των δανείων δεν προκαλούσε τους δανειστές και εγνώριζε πότε έπρεπε να υποχωρήσει. Ουδέποτε οι δανειστές μιας χώρας υπήρξαν γενναιόδωροι. Πάντοτε προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερα. Αν μάλιστα συμβαίνει κατά κύριο λόγο να είναι Γερμανοί, η σκληρότητα τους είναι επίμονη και άκαμπτη.
Η νέα κυβέρνηση, σαν έτοιμη από καιρό, επιδόθηκε σε άφθονες υποσχέσεις.
Διακήρυξε κατάργηση των μνημονίων και της τρόικας. Χωρίς να σκεφθούν οι αρμόδιοι ποίαν εγγύηση θα προσφέρουν στους δανειστάς για την εξασφάλιση απαιτήσεων του παρελθόντος και την νέα χρηματοδότηση της χώρας.
Εντυπωσίασε η παράλειψη του κ. Πρωθυπουργού να εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα βελτιώσεως του τρόπου απονομής του δικαίου και ουσιαστικής αυξήσεως της παραγωγής, άνευ της οποίας η Πατρίδα μας δεν θα πάψει ποτέ να εξαρτάται από δανειστές.
Η εφημερίδα «New York Times» έγραψε προσφάτως, ότι σπουδαιότερος παράγοντας τής κρίσεως είναι η δυσλειτουργία τής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Πράγματι, αν τα αρμόδια δικαστήρια έκριναν εγκαίρως ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων είναι αντισυνταγματικές, θα ανάγκαζαν την Κυβέρνηση να αναζητήσει και την τρόικα να αποδεχθεί άλλα ισοδύναμα μέτρα που θα αντιστοιχούσαν στις περικοπές αυτές.
Το πνεύμα όμως των πρώτων αποφάσεων του ΣτΕ, καθώς και κάποιων νομοθετικών τροπολογιών, έδωσε αργότερα το δικαίωμα στις αρμόδιες υπηρεσίες να παραγράψουν τεράστιες φορολογικές υποχρεώσεις και πρόστιμα διαφόρων επιχειρήσεων.
Ως δικαιολογία αντιτάχθηκε το επιχείρημα ότι οι εν λόγω εταιρείες, αν πλήρωναν τα ποσά που είχαν αρχικώς καταλογισθεί σε αυτές, θα έκλειναν.
Το ότι έκλεισαν χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις και έχασαν τη ζωή τους πολλοί Έλληνες εκ της αφόρητου πενίας και της στερήσεως ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, δεν είχε καμμία σημασία για τους εμπνευστές των χαριστικών διατάξεων.
Αν ο πολιτικός κόσμος ήθελε πράγματι την κάθαρση του δημοσίου βίου,θα είχε ενεργήσει διαφορετικά.
Δεν θα επεδείκνυε καμμία ανοχή σε πράξεις διαφθοράς, φαυλότητας και νοσφισμού του δημοσίου χρήματος.
Οι Δήμοι όταν δεν έχουν επαρκή έσοδα προς κάλυψη των εξόδων τους, χρηματοδοτούνται από το Κράτος.
Και το ερώτημα είναι ποίος εγκρίνει τις αξιόλογες περιττές δαπάνες, δεξιώσεων των δημάρχων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων, όπως οι τελευταίες του Καρνάβαλου, πού έγιναν σε όλες τις κωμοπόλεις της χώρας με συνέπεια να δαπανηθούν σημαντικά ποσά;
Οι Έλληνες πάντοτε διασκέδαζαν τις Απόκρεω. Χωρίς ωμός να δαπανούν χρήματα που δαπανώνται σήμερα.
Αν εξαιρέσουμε τις πόλεις που έχουν ένα όφελος εσωτερικού κυρίως τουρισμού, όλες οι άλλες, πόλεις και κωμοπόλεις, σπαταλούν χρήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλες ζωτικές ανάγκες.
Κανένα σχέδιο βελτιώσεως της παραγωγής δεν αναπτύχθηκε από τις κυβερνήσεις των ετών 2009-2015. Χιλιάδες τόννοι νερού κατέπνιξαν τις επαρχίες των ορεινών και πεδινών περιοχών άλλα και των νήσων.
Μία κυριακάτικη εκδρομή των υπευθύνων, θα ήταν αρκετή για να επισημανθούν οι βαθιές «ρεματιές», οι όποιες θα ήτο δυνατόν να μεταβληθούν σε φράγματα με πολύ χαμηλό κόστος.
Εξάλλου, στα νησιά και σε περιοχές που το καλοκαίρι έχουν λειψυδρία, θα έπρεπε να δανειοδοτηθούν οι πολίτες για να κατασκευάσουν δεξαμενές ομβρίων υδάτων, όχι μόνον για τις οικιακές ανάγκες, άλλα και για την άρδευση κηπαρίων, εξασφαλιζόντων τα
απαραίτητα ήδη διατροφής των κάτοικων.
Όσοι αγαπούν την Ελλάδα, και ιδιαιτέρως οι διάκονοι των ΜΜΕ, ας παύσουν την αποχαυνωτική πολιτικολογία και ας προτρέψουν τους αρμοδίους στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αύξηση της παραγωγής της χώρας.
Β.Α. Κόκκινος

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This