9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τοπικοί επιχειρηματίες από δραστηριότητες στις Λέσχες της 12ης και 16ης Μεραρχίας

LESXI TOPSIDHS-XRISTODOULOS-XEF

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης απέστειλε προς τον κ. Πάνο Καμένο, Υπουργό Εθνικής άμυνας το ακόλουθο έγγραφο:
***
Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Έβρου δέχθηκε σωρεία καταγγελιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία των επαγγελματιών του Νομού Έβρου αναφορικά με δραστηριότητες της 12ης και της 16ης Μεραρχίας Στρατού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, στις εγκαταστάσεις των Λεσχών Αξιωματικών σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα παρέχονται από τα στελέχη του Στρατού υπηρεσίες που επ’ ουδενί συνάδουν με την αποστολή των σωμάτων αυτών.
Συγκεκριμένα, οι λέσχες αυτές αναλαμβάνουν εκδηλώσεις πολιτών, όπως χορούς σχολείων ή συλλόγων, μνημόσυνα, κοπή πίτας κλπ σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές.
Προκειμένου δε να επιτευχθεί το χαμηλό κόστος των εκδηλώσεων γίνεται συστηματική χρήση των ανδρών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, ακόμη και αυτών που υπηρετούν τα καθήκοντά τους στην μπάντα του στρατού.
Περαιτέρω, έχει διαπιστωθεί μετά από επώνυμες καταγγελίες ότι στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα εντός της Λέσχης Αξιωματικών, στελέχη του Στρατού παρέχουν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες κομμωτηρίου στους στρατιωτικούς, τις συζύγους τους και σε Δημότες της περιοχής
Αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη πρακτική από την 12η και την 16η Μεραρχία Πεζικού έχει προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του επαγγελματικού κόσμου, που εκτός των άλλων, πλέον, δέχεται σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό από τον Ελληνικό Στρατό.
Επειδή παρόμοιες καταγγελίες υπήρξαν και στο παρελθόν, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως στα στελέχη των Σωμάτων της περιοχής με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τέτοιου είδους επαγγελματικές δραστηριότητες στις Λέσχες του Στρατού.
Ωστόσο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία ο επαγγελματικός κόσμος της ακριτικής μας περιοχής βάλλεται παντοιοτρόπως και η τοπική κοινωνία μαστίζεται από τεράστια ποσοστά ανεργίας, οι ως άνω περιγραφόμενες παράνομες δραστηριότητες του Ελληνικού Στρατού, ευλόγως διεγείρουν το αίσθημα ανασφάλειας και απαξίωσης των Εβριτών για την ελληνική πολιτεία.
Η υφαρπαγή, έστω και σε μικρό ποσοστό, του εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων από το Σώμα του Ελληνικού Στρατού δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην κοινωνική συνοχή και την ήδη επιβαρυμένη από την εθνική κρίση τοπική οικονομία.
Το αδιέξοδό δε για τους επαγγελματίες που καταγγέλλουν τα γεγονότα αυτά είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης ούτε και στις αρμόδιες Δημόσιες υπηρεσίες, λχ Δ.Ο.Υ, οι υπάλληλοι των οποίων πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους στις συγκεκριμένες λέσχες.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για την ακριτική μας περιοχή περιμένουμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε, να παύσει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα από τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού και να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και του επαγγελματικού κόσμου.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This