9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Γιάννης Φαλέκας: “Παράδειγμα για τις άλλες πόλεις σε θέματα εξοικονόμισης ενέργειας αποτελεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου και έχει πολλά να δείξει”

579 BF

“Παράδειγμα για τις άλλες πόλεις σε θέματα ενέργειας είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Γιάννης Φαλέκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ελληνικού Δικτύου Πράσινων Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας.
Στο δίκτυο, την αντιπροεδρία του οποίου κατέχει η Αλεξανδρούπολη, συμμετέχουν 9 από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδος
Πιο αναλυτικά, σύσκεψη πραγματοποίησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.
Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων επιδιώκει την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, που θα συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των προσπαθειών για την δημιουργία οικολογικής συνείδησης σε διοίκηση και πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Επίσης προτείνει ένα σύνολο από εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα κοινά μεταξύ των ελληνικών πόλεων, όπως είναι οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι, η μόλυνση, η διαχείριση λυμάτων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.
Το Δίκτυο συμβάλει σημαντικά στη διεκδίκηση πολύτιμων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αξιοποίηση προγραμμάτων σε όφελος του αστικού περιβάλλοντος.
Στόχος του δικτύου είναι να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές πόλεις που επιθυμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βελτίωσης του αστικού τους περιβάλλοντος.
Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων.
«Η δικτύωση των Δήμων είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των τοπικών αρχών για την καταπολέμηση των προβλημάτων τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, Λευτέρης Ιωαννίδης
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και αντιπρόεδρος του Δικτύου Γιάννης Φαλέκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή της συνάντησης στην πόλη μας και δήλωσε ότι και πολλές πόλεις επιθυμούν και αυτές να ενταχθούν στο δίκτυο μεγαλώνοντας έτσι τη δυναμική του, αλλά και βοηθώντας στην περαιτέρω συνεργασία των Δήμων και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
«Η Αλεξανδρούπολη έχει πολλά να δείξει, μας αντιγράφουν οι άλλοι Δήμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This