9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 900.000 ΕΥΡΩ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό Ορθόδοξων Χριστιανών Αμερικής και από τον Οργανισμό ΑΧΕΠΑ – Το υγειονομικό υλικό βάρους 7,5 τόνων, θα καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες και άλλων νοσηλευτικών μονάδων της Θράκης

Ahepa-Alexandroupolis P1040432a P1040459a P1040468a P1040473a

Συνεχής είναι η βοήθεια των ομογενειακών οργανώσεων των ΗΠΑ στην κρίση που πλήττει την Ελλάδα.
Ένα κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό αξίας 900.000 δολαρίων παραδόθηκε σήμερα 26 Μαρτίου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως από την μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ και τον IOCC.
Η μεγάλη αυτή δωρεά είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που συντονίζει και πραγματοποιεί τα πέντε τελευταία χρόνια ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox ChristianCharities – IOCC με τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομογενειακών Οργανώσεων των ΗΠΑ και του Ιδρύματος «The Jaharis Family Foundation» στο πρόγραμμα «Give for Greece ΙΙ» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
Το κοντέινερ με υγειονομικό υλικό βάρους 7,5 τόνων που παρέλαβε σήμερα η 4η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας των Νομών Έβρου, Ροδόπης και Κομοτηνής.
Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει αναλώσιμα νοσοκομειακής και χειρουργικής χρήσης όπως επιδέσμους, σύριγγες, γάντια, χειρουργικά εργαλεία, ορθοπεδικά είδη και εκατοντάδες άλλα είδη απαραίτητα για τις λειτουργικές ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου.
Ως εκπρόσωποι της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης των ΑΧΕΠΑ στο νομό μας, νιώθουμε μεγάλη τιμή και χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πραγματοποίηση της ανθρωπιστικής αυτής βοήθειας. Οι προσπάθειές μας να ευαισθητοποιηθούν φορείς υψηλοτάτου κύρους, όπως η ΑΧΕΠΑ και ο IOCC, απέδωσαν καρπούς.
Η δε προτεραιότητα που δόθηκε στην ακριτική περιοχή μας, κατέδειξε την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι φορείς αυτοί τη σημαντικότατη, από κάθε άποψη, τόσο γεωπολιτική όσο και ανθρωπιστική-κοινωνική γωνιά της πατρίδας μας.
Ο διοικητής του Π.Γ.Ν.Α. Δημήτρης Λαζόπουλος, ευχαρίστησε και τις δύο οργανώσεις, για τη συμβολή τους στο χώρο της υγείας και τόνισε πως προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους καθώς τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This