9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Συνάντηση δημάρχων της Αλεξανδρούπολης, της Αίνου και Υψάλων

Πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κεσσάνη της Τουρκίας – Συζητήθηκαν τα θέματα των πλημμυρών του Έβρου, οι κίνδυνοι των ζωονόσων, καθώς και προτάσεις για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων

kesani-1 kesani

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην Κεσσάνη.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, οι Δήμαρχοι της Αίνου και των Υψάλων, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των 4 γειτόνων πόλεων.
Μεταξύ των Θεμάτων που συζητήθηκαν, οι πλημμύρες και οι ζωονόσοι που έπληξαν τις περιοχές, καθώς και οι προτάσεις για την βελτίωση των εμπορικών τους σχέσεων.
Πιο αναλυτικά, με σκοπό να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία όπως το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, των ασθενειών των ζώων αλλά και της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων βρέθηκε στην Κεσσάνη της γειτονικής χώρας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης συνοδευόμενος από το φορείς του Έβρου προκειμένου να γίνει μία ενδελεχής συνάντηση με τους ομόλογους αυτοδιοικητικούς της Αίνου και των Υψάλων και να τεθούν από όλες τις πλευρές προτάσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης των βασικών ζητημάτων.
“Έχουμε πληγεί όλοι μας από τις πλημμύρες και κάποτε πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο αυτό”, συμφώνησαν οι 3 Δήμαρχοι, Αλεξανδρούπολης, Αίνου και Υψάλων και συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει συνάντηση και με τις Βουλγαρικές αρχές, καθώς το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί.
Στην ατζέντα της ημέρας και οι ζωονόσοι, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι και συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδο κτηνιατρικών παρεμβάσεων, καθώς όπως ο Έβρος, έτσι και η περιοχή Κεσσάνη – Υψαλα – Αίνος, είναι κατά βάση αγροτικές και κτηνοτροφικές.
Οι Τούρκοι συνομιλητές ενημερώθηκαν επίσης για το σεμινάριο που διοργανώνεται στις 6 Μαρτίου από την Περιφέρεια ΑΜΘ με θέμα την οζώδη εγκεφαλοπάθεια, μια νέα ασθένεια που βρίσκεται προ των πυλών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι εμπορικές σχέσεις των 4 πόλεων και κατατέθηκαν προτάσεις βελτίωσης , όπως για παράδειγμα η δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων με μειωμένους, δασμούς, καθώς και το θέμα της Βίζας των 72 ωρών.
Στο τέλος της συνάντησης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και από τις 2 μεριές, ενώ όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, προγραμματίζεται νέα συνάντηση, επί Ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά, με ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This