9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Απονομή βραβείων – επαίνων

Του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

SYGGRAFEAS

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του KΕ΄ Πνευματικού Μαΐου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Ο Διαγωνισμός που έγινε για 6η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της πανελλήνιας εμβέλειας ξεκίνησε πριν 20 χρόνια να υλοποιείται και καθιερώθηκε ως θεσμός από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναφορικά, από τις εκδόσεις Μπίμπης ανά 2 χρόνια τα ποιήματα των βραβευθέντων μαθητών εκδίδονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Ψήγματα χρυσού.

- Advertisement -

Το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από την Επιτροπή Αξιολόγησης και στη συνέχεια θα γίνει η Απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους μαθητές .

«Η συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό με τη δημιουργική γραφή της ποίησης κάθε χρόνο είναι πολύ συγκινητική. Φέτος η αποστολή των ποιημάτων (από τη την Εύβοια, τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Σαμοθράκη, από την ακριτική Καστοριά έως τον Έβρο και από την Κέρκυρα έως την Ρόδο και την Φλώρινα, την Αθήνα, τη Λευκάδα και φυσικά και τη Θεσσαλονίκη), ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πάνω από 1400 συμμετοχές. Για εμάς τους εκδότες τέτοιου είδους ανταπόκριση μας δίνει μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία καθώς οι νέοι μας σήμερα δημιουργούν όσο ποτέ άλλοτε και θέλουν να εκφράζονται και μέσα από το γραπτό λόγο, παράλληλα με τις σχολικές τους υποχρεώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης ».
Όσα παιδιά παρευρεθούν στην εκδήλωση και είχαν στείλει ποιήματα στο διαγωνισμό θα πάρουν και Αναμνηστικό Συμμετοχής από τον ΣΕΚΒΕ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This