9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Κοτσάνες και ατάκες των πολιτικών μας

Γράφει ο ΣΧΟΛ-ιαστής

vouli_esoteriko-150

Με το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη της Ε.Θ. για λίγη δημοσιότητα, η στήλη σήμερα φιλοξενεί κείμενο που έδωσε στον υποφαινόμενο, ο συμπολίτης μας έμπορος κ. Θεόδωρος Κ…. που καταπιάστηκε με τα διάφορα μπαρμπούτσαλα των πολιτικών μας αρχόντων στη βουλή τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Το ότι είναι αυθεντικά, μπορεί αν το διαπιστώσει καθένας μας, ανατρέχοντας στο ΜΜΕ της εποχής.
Γράφει, λοιπόν, ο αναγνώστης μας:
“Μου πήρε βέβαια, κάποιες μέρες η επιλογή και η σταχυολόγησή τους από τα καθημερινά έντυπα μέσα του περιοδικού τύπου, ακόμα και από τα προεκλογικά προπαγανδιστικά φυλλάδια των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων.
Και επειδή τα χρυσόψαρα είναι ωραία στη γυάλα ενός σπιτιού, αλλά όχι στη μνήμη μας, ας τα ξαναθυμηθούμε τα ευτράπελα που ειπώθηκαν και που πρόσφεραν σε μεγάλη ποικιλία, κορυφαίες κοτσάνες και ατάκες των πολιτικών αρχόντων μας.
Έπαιρνα, λοιπόν, κόκκινο μαρκαδόρο και στοχοποιούσα με βελοτονίσματα όλες τις χρονιές της τελευταίας τριετίας, κάπως έτσι σαν αρχειοθέτηση.
Α, και κάτι άλλο. Στο τωρινό κείμενο, για την συνήθεια της στήλης με έννοια αντιφραστικής απαντατικής και σατιρικής διάθεσης, χρησιμοποιώ μέσα σε παρενθέσεις λίγες κολάσιμες ανταποδώσεις χαβαλετζίδικες που εκ των προτέρων ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες της Ε.Θ.
Ας, θυμηθούμε, λοιπόν, όσα ειπώθηκαν πριν από μας για μας.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: “Θα σας κρεμάσουμε όλους!”
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΠΤΖΗΣ απαντά: “Θα μας κλ… τ’ αρχ… ια!”. (πιστεύω τότε, εκτός αιθούσης)

- Advertisement -

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: “Το είπε και ο Κώστας Κολοκοτρώνης” (και το επιβεβαίωσε ο ΣΑΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣ)

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα”. (έχουν παράπονα απ’ όλη την επαρχία, από τη στεγνή Αλεξ/πολη, μέχρι τα ξέκωλα της Μυκόνου).

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: “Δεν θα αφήσω την τρόικα να μου πάρει τη δόξα για τις απολύσεις” (Νομίζω ότι η μόνη καταγεγραμμένη δόξα του, ήταν οι χαρακτηρισμού της τηλεοπτικής στας συζύγου του, που τον καμάρωνε σαν παιδαρά και μπουμπούκο).

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “Οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη” (Ρε μεγάλε, ο Σόιμπλε, πάνω στο σακάτικο καροτσάκι του, δε νομίζεις ότι θα δυσκολευτεί κομμάτι;)

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του, φθάσαμε από την Ευρώπη των Εθνών στην Ευρώπη των πουσ… ιών:” (Άσε μας, κουκλίτσα μου).

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: “Εγώ σαν Υπουργός Δικαιοσύνης, γάμο μεταξύ γκέι στη χώρα μας δεν το διανοούμαι!” (Κύριε Μπάμπη, άμα σε καψουρευτεί ο κομμωτής σου, εσύ να μην του κάτσεις).

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: “Είχα άλλες υποχρεώσεις και δεν διάβασα το Μνημόνιο”. (δεν το διάβασε, γιατί περίμενε να προβληθεί σε ταινία από τα ΗΛΥΣΙΑ του σινεμά της Αλεξ/πολης).

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΠΤΗΣ: “Παίρνω μόλις 5.450 ευρώ, κάποιοι βουλευτές ξεραίνουν και το σκατό τους” (Σίγουρα το μεταπωλούν στον Σαλγκάμη για το κέικ με σταφίδα)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: “Μίλησα ακόμη και με τον Θεό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο”. (Και ο Θεός, σίγουρα απάντησε: “Μίλησα με τον Αντώνη, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χειρότερο).

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: “Σε καμία περίπτωση δεν απειλούμε. Δεν μας το επιτρέπει η ηθική μας και το πνευματικό μας επίπεδο”. (Τα μπινελίκια του στον Σβορώνο μέσα από τα δικά του υπονοούμενα τα ξέχασε: “Σβορώνε καρ… λη, παλιπουσ… αει γαμ… ου ρε κωλ… παιδό”).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: “Όταν γεννήθηκα, ο πατέρας μου απ’ τη χαρά του με πέταξε τρεις φορές στον αέρα και μ’ έπιασε με τη μία” (Αμ, έτσι εξηγείται, αεράτα).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “Το μόνο σοβαρό κείμενο σ’ αυτή τη χώρα είναι το μνημόνιο”. (Τι μας λες ρε Καζαντζάκη γίγαντα. Πόσο μαλάκας παίζει να είσαι;)

Απολαύστε τώρα περιεχόμενο από ομιλία ενός κομματικού διαφωτιστή-αναλυτή, κάποιου σύνθετου αριστερού κόμματος.
Η ομιλία έγινε σε συγκέντρωση προεκλογική με κοινό, εργάτες ναυπηγείου, συντεχνίας οικοδόμων, σωματείων καραγωγέων-εκφορτωτών και εργαζομένων στο λιμένα Πειραιά.
“Η ιντελιγκέντσια της μπουρζουαζίας για την αστικοποίηση της πεμπτουσίας πλεμπάγιας και της φροϋδικής τάξης, αποτελεί την εκλεπτυσμένη της πλέριας ρήξης της καταναλωτικής κοινωνίας και της διαστρωμάτωσης λαϊκής εξαθλίωσης. Ο καπιταλιστικός πομφώλυγκς, οσονούπω πνέει τα λοίσθια”
(Σίγουρα ο ομιλητής θεωρούσε ότι το κοινό του αποτελούντο από διανοητές και αποφοίτους του Κέιμπριτζ).

Άλλο από ιστορικό χρονογράφο:
“Μας έτυχαν τα απόνερα ενός εμφυλίου, μετά μια καραμπινάτη δικτατορία, κατόπιν μια πατενταρισμένη χρεοκοπία, ακολουθούν τρεις υποτιμήσεις, δεκατέσσερις σεισμοί, τριάντα μια πλημμύρες, διακόσιες δέκα πυρκαγιές και εμπρησμοί, πέντε εντελώς άχρηστοι ηγέτες, πενήντα δευτεράντζες υπουργοί, δύο αρχιεπίσκοποι, μια μοναρχία της πεντάρας, δεκαπέντε αριστεροί αρχηγοί μειωμένης αντίληψης, δέκα δεξιοί ηγέτες για τα μπάζα και τελείωνε με την αναφορά του ότι είμαστε λαός σκάρτος με εκλάμψεις μανιακού του ρουσφετιού και των επιδοτήσεων. Γι’ αυτό μη ψηφίστε κανένα!”
Για την αντιγραφή
Ο ΣΧΟΛ-ιαστής

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Μειωμένα 14% τα αλιεύματα στην Ελλάδα!!!

Όμως, οι μεγαλύτερες ποσότητες αλιευμάτων εντοπίζονται στο Θρακικό Πέλαγος, Θάσο, Καβάλα και Χαλκιδική Μείωση 0,8% σημείωσε ο αριθμός των μηχανοκίνητων...

More Articles Like This