9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Με άρωμα Θράκης το σκάνδαλο με τα στημένα ματς – Παραπέμπονται 93 κατηγορούμενοι σε δίκη

mpales_podosfairou_leromenes

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά τη «θύελλα» που είχε ξεσπάσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, λόγω του σκανδάλου των στημένων αγώνων, το zougla.gr δημοσιοποιεί την πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι από τους εμπλεκομένους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το περίφημο «Koriopolis».

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας προτείνει την παραπομπή των 93 προσώπων σε δίκη για διάφορα αδικήματα (για τους περισσότερους πλημμελήματα), μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, o νυν πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ο παίκτης του Πλατανιά, Κώστας Μενδρινός, ο Αχιλλέας Μπέος και ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος.

Η υπόθεση-φωτιά

- Advertisement -

H υπόθεση αφορά στημένους αγώνες την περίοδο 2008 έως 2011. Ο Εισαγγελέας με την περίπουΟ κ. Πούλιος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και “πονταρίσματα” μέσω του ΟΠΑΠ σε “στημένα παιγνίδια” 4100 σελίδων πρότασή του περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, εκβιασμών και απειλών με τους δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης σε ρόλο συντονιστών ισάριθμων εγκληματικών οργανώσεων.

Στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών γίνεται αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες, της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες (Super League, Football League, Κύπελο Ελλάδος) με την εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου. Ο κ. Πούλιος ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου την απαλλαγή συνολικά 59 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις, ο Σπύρος Καλογιάννης, ο διαιτητής Θανάσης Γιάχος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο κ. Πούλιος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και “πονταρίσματα” μέσω του ΟΠΑΠ σε “στημένα παιγνίδια” που είχαν ως αποτέλεσμα την ζημιά του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ’επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

thrakitoday.com

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This