9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟ RUN GREECE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το “ραντεβού” κλείσθηκε και επίσημα για τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 – Κάθε χρόνο τρέχουν όλο και περισσότεροι αθλητές στους αγώνες που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την Wind

KOU_5755 run1

Για τρίτη χρονιά θα διεξαχθεί η επιτυχημένη σειρά αγώνων, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε έξι πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά την Wind, που είναι ο μεγάλος χορηγός αυτού του θεσμού.
Οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν μικρό απολογισμό για τις σεζόν που προηγήθηκαν και φυσικά να μιλήσουν γι’ αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Στόχος στους έξι φετινούς σταθμούς (Λάρισα, Ηράλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα) να πάρουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ.
«Πριν τρία χρόνια είχαμε δύο στόχους, να βγάλουμε στους δρόμους τους κατοίκους και να τους φέρουμε κοντά σε καλύτερο τρόπο ζωής και ο δεύτερος να δημιουργήσουμε μια γιορτή στο κέντρο των πόλεων όπου φιλοξενούνται οι αγώνες.
Είμαστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους μας.
Κάθε χρόνο τρέχουν ολοένα και περισσότεροι αθλητές και οι αγώνες αποτελούν καλό παράδειγμα για συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε:
«Το τρίτο σημείο της επιτυχίας είναι ο χορηγός. Ο κ. Τσαπρούνης και οι συνεργάτες του ανήκουν στην οικογένεια του στίβου και η Wind έχει δώσει κοινωνικό περιεχόμενο στη διοργάνωση μέσα από τις δικές της δράσεις, βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ο ΣΕΓΑΣ σε μια εποχή αβεβαιότητας συνεχίζει τις δράσεις που μόνο οφέλη έχουν για την κοινωνία, έχοντας μαζί του φίλους, χορηγούς και αυτοδιοίκηση».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης είπε:
«Το Run Greece είναι μια μεγάλη ιδέα. Ως γνωστόν ο λαός μας γεννάει ιδέας εκεί που τα χαλάει είναι όταν πρέπει να συνεργαστεί, αλλά το Run Greece πέτυχε γιατί έχει πετύχει η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, ΣΕΓΑΣ, χορηγού εθελοντών και όλης της κοινωνίας.
Όσο το έργο θα είναι κοινό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο και ελπιδοφόρο.
Η Wind αγκάλιασε από την αρχή το δρομικό κίνημα και το συνδέσαμε με την κοινωνική αλληλεγγύη και τα παιδιά.
Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και φέτος και να βοηθήσουμε τα παιδιά, καθώς είναι υποχρέωση όλων μας.
Μεγάλη χαρά να βλέπεις μικρούς και μεγάλους να τρέχουν και να αισιοδοξούν και αυτό είναι μήνυμα που θέλει να στείλει το Run Greece».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της ομοσπονδίας, Γιάννης Μαμουζέλος, είπε μεταξύ άλλων:
«Οι έξι αγώνες του Run Greece με τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο Αθήνας είναι κορμός της δραστηριότητας του ΣΕΓΑΣ με πολύπλευρες προεκτάσεις και στοχεύσεις.
Μέσα από αυτούς τους αγώνες φέραμε τους ανθρώπους σε μια διοργάνωση ψυχαγωγική και κοινωνικοποίησης».
Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι των έξι πόλεων, όπου θα γίνουν οι αγώνες.
Το Run Greece της Αλεξ/πολης εκπροσώπησε ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Κώστας Πατερόπουλος «Θέλαμε να σηκώσουμε την τοπική κοινωνία από τον καναπέ, να τους βγάλουμε στον δρόμο, κάτι το οποίο μάλλον καταφέραμε γιατί πλέον τους βλέπουμε στα πάρκα να προετοιμάζονται, για τον επόμενο αγώνα. Πολλοί αναμένουν τον φετινό αγώνα για να κάνουν ατομικό ρεκόρ.
Για την Αλεξ/πολη το Run Greece αποτελεί μοναδική ευκαιρία εξωστρέφειας, προς τους γειτονικούς λαούς, αλλά και πρόταση αθλητικού τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή.”

Ανασκόπηση Run Greece 2014

- Advertisement -

Στη διοργάνωση του 2014 συμμετείχαν πάνω από 15.000 απλοί πολίτες και δρομείς/περιπατητές της χώρας μας, από τους οποίους ένα 20% περίπου ταξίδεψε στις διοργανώτριες πόλεις προκειμένου να συνδυάσει το χόμπι, υγιεινό και κοινωνικό τρόπο ζωής του με έναν νέο τρόπο αθλητικού τουρισμού και γνωριμίας με διάφορες πόλεις της χώρας μας.
Επιπλέον, το RUN GREECE προσέλκυσε τη συνεργασία 80 και πλέον εθελοντικών οργανώσεων της περιφέρειας της χώρας, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έχει να ενώνει την κοινωνία, αλλά και συγχρόνως να τη στηρίζει, όπως για παράδειγμα γίνεται μέσα από το κοινωνικό έργο της WIND ΕΛΛΑΣ η οποία το 2014 χρηματοδότησε με περίπου 60.000 Ευρώ φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης των περιφερειών στις οποίες γίνεται η διοργάνωση.
Έτσι λοιπόν, με κύριο στόχο τη συνέχιση του ανοίγματος του ΣΕΓΑΣ & της Περιφερειακής/Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, θα γίνουν και φέτος έξι λαϊκοί αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής, σε ανάλογο αριθμό μεγάλων πόλεων από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και την Πελοπόννησο.

Οι ημερομηνίες του Run Greece για το 2015
Λάρισα 29 Μαρτίου
Ηράκλειο 26 Απριλίου
Γιάννενα 10 Μαΐου
Καστοριά (και Ημι-Μαραθώνιος) 17 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 27 Σεπτεμβρίου
Πάτρα 11 Οκτωβρίου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μαθητικός διαγωνισμός της Επιχειρηματικότητας των Νέων από Δήμο Ορεστιάδος

Μαθητές Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων καλούνται να συμμετάσχουν στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του παγκόσμιου οργανισμού, Envolve Entrepreneurship  Ο Δήμος Ορεστιάδας υποστηρίζει τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό...

«Πράσινο φως» για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Άβαντα

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης προχωρεί στην επικαιροποίηση της Μελέτης για την κατασκευή νέας γέφυρας – Η μελέτη περιλαμβάνει και ευθυγράμμιση της...

Zητείται για τους Εβρίτες αύξηση του ορίου ηλικίας

Στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη 800 Συνοριοφυλάκων – Το αίτημα αυτό των κατοίκων του Έβρου φέρει κοινωνικό, αλλά και εθνικό πρόσημο Γραπτή ερώτηση προς το...

Μάσκες παντού

Μάσκες παντού, πρόσωπα άδεια, γερμένοι οι ώμοι, δικά μου... δικά σου "πόνου" σημάδια. Μάσκες παντού, μάτια θλιμμένα, κανείς δεν ξέρει τι μου συμβαίνει εμένα...εσένα. Μάσκες παντού, ζωή "αρπαγμένη" κανείς δε γνωρίζει εγώ... εσύ, τι μας περιμένει. Μάσκες παντού, λόγια κρυμμένα, κανείς...

More Articles Like This